Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mejdan se v tomto ostrém dramatu stává metaforou promarněných životů hrstky mladých hipsterů. Povaleč Syd se ani po několika měsících nedokázal vyrovnat s tím, že ho opustila přítelkyně London. Když se jednou probere k vědomí během nekonečného maratónu večírků, kamarádka mu řekne, že se London chystá odstěhovat do Los Angeles s novým přítelem. Ačkoli ho nikdo nepozval, rozhodne se Syd vyrazit na velký rozlučkový mejdan a promluvit si s ní dřív, než mu navždy zmizí z očí. A nejen o tom, proč jí nikdy nedokázal říci, že ji miluje. Vezme si s sebou jako podporu Batemana, který mu právě přinesl novou dávku drogy. Popíjejí, šňupají kokain a vedou nekonečné hovory o lásce, citové bolesti, hledání smyslu života i boha, ale většinou o sexu. Když dorazí London, sedí Syd dál v koupelně a povídá, takže ho nakonec Bateman musí téměř donutit, aby za ní šel. Po zpočátku rozpačitém setkání se Syd a London rozhodnou odejít, aby si promluvili v soukromí. Což bude mnohem obtížnější a divočejší, než by se mohlo zdát. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Smok 

všechny recenze uživatele

Milujem tieto "hlbokomyseľné" hlášky a rozjímanie nad zmyslom vesmíru hlavných postáv pri rozpálenom jointe, potiažne lajne koksu. Väčšinou potom z ľudí vychádzajú "veľké pravdy", nad ktorými sa divák vynikajúco zabaví. Tu sa to navyše celé dialo na luxusnom hajzli o veľkosti mojej obývačky, takže celá tá nespokojnosť so samým sebou a životná znudenosť každej z postáv vyznievala ešte absurdnejšie. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla před 10ti lety a vím a teď to chápu, že jsem tam jako plno věcem neporozuměla :) A ono se není čemu divit...Teď jsem na to měla úplně jiný pohled a intenzivně všechny okolo sebe přesvědčuji, ať se na něj podívají, jelikož je tam tolik "moudrosti" a tolik řečeného, že se z toho dá roky čerpat do života :) Ano, je to myšleno s nadsázkou, ale zároveň je to pravda :) Láska je prostě někdy svině a zlomené srdce do života prostě patří :) Buď Vás to posílí či položí na kolena, jak v případě našeho hlavního hrdiny... :) :) Biel a Chris jako pár vypadají velice pěkně a na Biel se celkově dobře kouká :) Stathama jsem prvotně ani nepoznala - páč - má vlasy :D :D A to fakt ne :D Takže - doporučuji, ale každý to nerozdýchá, páč většina filmu se odehrává na záchodě, kde se šňupe koks a vzpomíná se na roky štěstí s dívkou, která se dole pod Vámi baví na párty :) Ale je to opravdu hodně intenzivní film a rozhodně ho chci vidět znovu :) ()

Reklama

liuk 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá a rychle utíkající konverzačka na záchodě jedné rozlučkové párty. Podle pořadí herců na této stránce jsem se bál, že tam vypiplaná kráska Biel bude nejvíc, naštěstí se tak nestalo a když se objeví ke konci, ani mi nevadila. Asi protože si mě předtím film získal skvělým Evansem a Stathamem, který je zatraceně cool i když zrovna neběhá po kamióneh. Na WC rozeberou hodně ujetých i vážnějších témat, ze kterých mi vadily jen ty "boží". No a některé ty flashbacky/vysvětlovačky z paměti také jen tak nevymizí. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Příjemná komorní konverzačka s ojedinělou atmosférou o vyrovnání se s rozchodem, která má fakt vymakanou prostorově snímající kameru. Film není o Londýně, nýbrž o holce jménem London, kterou si střihla Jessica Biel... a řeší se tu takový ty stěžejní vztahový konflikty, takže je snadný se v tom najít. Nejvíc to ale rozbíjí přítomnost Jasona Stathama s parukou, kterej si krade celej film pro sebe scénou o impotenci a vyprávěním o návštěvě S/M salónu (z jeho úst to zní fakt nečekaně). Naštěstí ho rejža nenechá jenom žvatlat a na konci si taky bouchne. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

London opustila Syda. Není se čemu divit, protože Syd je pouze afektovaný zfetovaný hezounek přesvědčený o tom, že spapal veškerou moudrost světa. Taky přitom všechny (hlavně London) neustále uráží a velmi nepříjemným způsobem na ni žárlí. Syd se však půl roku po rozchodu vetře na rozlučkový večírek s London a ona mu (mezi neustálým otravným mluvením šňupající mládeže) dá (proooč?) druhou šanci. Kdyby v této blbosti nehrál impotentní Jason Staham (používající evidentně účinný prostředek pro růst vlasů), tak bych to ani nedokoukal. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • O hudbu k filmu sa kompletne postarala americká elektronická skupina The Crystal Method. Celkovo zaznie 14 ich skladieb. (Arsenal83)
  • Dane Cook, ktorý hrá Georga, v skutočnosti vo filme používa niektoré repliky z jeho stand up vystúpení. (Arsenal83)

Reklama

Reklama