Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mejdan se v tomto ostrém dramatu stává metaforou promarněných životů hrstky mladých hipsterů. Povaleč Syd se ani po několika měsících nedokázal vyrovnat s tím, že ho opustila přítelkyně London. Když se jednou probere k vědomí během nekonečného maratónu večírků, kamarádka mu řekne, že se London chystá odstěhovat do Los Angeles s novým přítelem. Ačkoli ho nikdo nepozval, rozhodne se Syd vyrazit na velký rozlučkový mejdan a promluvit si s ní dřív, než mu navždy zmizí z očí. A nejen o tom, proč jí nikdy nedokázal říci, že ji miluje. Vezme si s sebou jako podporu Batemana, který mu právě přinesl novou dávku drogy. Popíjejí, šňupají kokain a vedou nekonečné hovory o lásce, citové bolesti, hledání smyslu života i boha, ale většinou o sexu. Když dorazí London, sedí Syd dál v koupelně a povídá, takže ho nakonec Bateman musí téměř donutit, aby za ní šel. Po zpočátku rozpačitém setkání se Syd a London rozhodnou odejít, aby si promluvili v soukromí. Což bude mnohem obtížnější a divočejší, než by se mohlo zdát. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Aby film s podobným námětem fungoval, musí se v něm objevovat charismatické postavy, kvalitní herci a scénář musí obsahovat nadstandardní dialogy. Bohužel ani jeden z těchhle zásadních požadavků není splněn - postavy jsou naprosto ploché, Jessica Biel byla, je a s největší pravděpodobností také zůstane pouhou fyzickou ozdobou filmů a nějakého výrazného hereckého projevu není schopná, no a dialogy jsou většinou takové to prázdné tlachání o ničem, pardon o mejdanech a o tom, kdo s kým, místy to má dokonce charakter plků ze známého komiksu Hana a Hana. Nutno přiznat, že se tam objevují půvabní mladí lidé obého pohlaví a film na druhou stranu není ani vyloženě odbytý. Celkový dojem: 40 %. Pokud tohle je životní styl a problémy průměrného mladého Američana, pak si tu hospodářskou krizi skutečně zasloužili a měla by trvat hodně dlouho - než dospějí. A to bude klopotná cesta... V některých momentech je film opravdu povrchní - kde berou hrdinové prachy na svůj životní styl, když např. barová servírka vyšňupá předlouhé lajny kokainu, který rozhodně nepatří ani v Americe k levné droze, je trochu záhadou... ()

nunka 

všechny recenze uživatele

...pre tích, ktorí sa dajú rovnako ako aj ja nachytať názvom filmu...London neznamená Londýn ani dej filmu sa v ňom neodohráva:)...je to film o vzťahoch, kde London ako prototyp ženskej, ktorá sa neuspokojí s tým, čo má a Syde, pre ktorého je verbalizovanie citových pohnútok since fiction riešia samých seba, svoj vzťah, ktorý možno nebol založený na tom, na čom mal byť..bolo komické sledovať prepojenosť a plynulý prechod najklišovitejších cukrových formuliek do intelektuálnych žvástov, ktoré chvíľami mali čo do seba..aj keď sa drvivá väčšina filmu odohrávala v jednej kúpelni, kde si každý chodil po dávku koksu (čo ma nesmierne rozčuľovalo), zapôsobilo na mňa mnoho iných momentov, ktoré prehlušili všetky klišé a priehladné pasáže...koniec koncov v celku vydarené,v mojich očiach nadpriemerný štandard zo skupiny romantických drám a oddychových filmov (3,6/5) ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl ty paruky, myslel jsem si, že to bude nějaké retro z 80.-90. let. Bohužel to ale byly tak špatné paruky. Statham a Evans a nebude to akční, ale konverzačka? To jsem nečekal. A docela se to povedlo. Není to trapnej ukecanej film s romantickou linkou pro ženské, ale čistě pro problémy z pohledu chlapů. Udržovat v zájmu nás má hlavně to, že se tam hned od začátku sjíždí koks a pořád jsem očekával nějakou akci. Ta tam sice byla (menší bitka), ale jinak ne. Vadilo to? Ne. Pravda, vlasatej Statham - to je docela neobvyklej pohled. Ale jeho dialogy o nejtvrdším sadomasu a (im)potenci, to bylo asi to nejzábavnější, nejsmutenější a zároveň nejujetější z celého filmu (a nikdy bych netipoval, že by takovou roli někdy mohl hrát - a mohl). Chrise Evanse jsem už někde myslím viděl jako týpka, co se sjíždí drogama, ale docela mi to k němu sedí. Jen ta paruka ne. Jinak celé mi to přijde jak přepis nějaké divadelní hry. A bacha na ten zavádějící název - není to jméno města, ale holky. Jo a ještě musm zmínit kvalitní soundtrack, který mají na svědomí hlavně The Crystal Method. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Přítomnost Jessicy Biel a Chrise Evanse v charakterově poměrně náročných rolích je vcelku diskutabilní, ale i přesto je zvládli docela obstojně. Bohužel jaksi zůstali ve stínu vynikajícího Jasona Stathama, který opět rozsévá dávky neskutečného charismatu a jeho barvité líčení návštěvy sadomasochistického salonu či „přednáška“ o mužské erekci jsou scénáristické perly, které si žádají opravdového herce, kterým Jason bezesporu je. Bohužel debutující režisér Hunter Harris pojal celou záležitost jako ryze smetánkovou záležitost (luxusní byty, drahé oblečení, spousta alkoholu a kvalitního kokainu), čímž film získává poněkud snobský nádech a v mnoha ohledech působí jako zbytečná póza, do které jako by ani příběh konce jedné velké lásky (plné sexu, mejdanů, pseudo-sofistikovaných debat a následných hádek) snad ani nepatřil a za předpokladu, že se vlastně nic nevyřeší a závěr odpovídá standardům, jedná se víceméně o (ne)tuctovou romantiku. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ne, není to Historka z podsvětí, ale je to svým dialogem celkem podobné. CITÁT - Ještě se vídáš s London?......... To jen pro začátek, aby bylo jasno, že London je sice město, ale tady je to dívka. Jason Statham, sex, drogy, a Rock"n"Roll. Jo a taky smysluplné dialogy. CITÁT - Ono to je o slovech!!!......... Víte co to je koprofílie a infaltalismus? Tak opatrně s jídlem a pitím okolo 29 minuty. CITÁT - Přibarvená romantická verze......... Sid (Chris Evans) je idiot, Bateman (Jason Statham) je mecenáš a není dealer a London (Jessica Biel) je mrcha a nebo možná chuděrka - to je na vás. CITÁT - Není důvod se rozčilovat........ Konec je zvláštní a vlastně mě nepřekvapil. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Dane Cook, ktorý hrá Georga, v skutočnosti vo filme používa niektoré repliky z jeho stand up vystúpení. (Arsenal83)
  • O hudbu k filmu sa kompletne postarala americká elektronická skupina The Crystal Method. Celkovo zaznie 14 ich skladieb. (Arsenal83)

Reklama

Reklama