Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mejdan se v tomto ostrém dramatu stává metaforou promarněných životů hrstky mladých hipsterů. Povaleč Syd se ani po několika měsících nedokázal vyrovnat s tím, že ho opustila přítelkyně London. Když se jednou probere k vědomí během nekonečného maratónu večírků, kamarádka mu řekne, že se London chystá odstěhovat do Los Angeles s novým přítelem. Ačkoli ho nikdo nepozval, rozhodne se Syd vyrazit na velký rozlučkový mejdan a promluvit si s ní dřív, než mu navždy zmizí z očí. A nejen o tom, proč jí nikdy nedokázal říci, že ji miluje. Vezme si s sebou jako podporu Batemana, který mu právě přinesl novou dávku drogy. Popíjejí, šňupají kokain a vedou nekonečné hovory o lásce, citové bolesti, hledání smyslu života i boha, ale většinou o sexu. Když dorazí London, sedí Syd dál v koupelně a povídá, takže ho nakonec Bateman musí téměř donutit, aby za ní šel. Po zpočátku rozpačitém setkání se Syd a London rozhodnou odejít, aby si promluvili v soukromí. Což bude mnohem obtížnější a divočejší, než by se mohlo zdát. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

"This story was fucking awesome, mate - you gotta remember that or I'll fucking spank your smelly ass, you fucking cunt" Co víc říct? :) Snad jen, že Jason Statham umí zahrát i chlápky...kteří (hmmm, to bych spoiloval, tak to řeknu jinak) nespí s bouchačkou. Jo a pokud chcete, aby vám potraviny vydržely déle, tak jim každou noc nezapomeňte říct jak jsou nádherné a jak moc je milujete. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ale jo mě se to líbilo. Některé rádobyfilosofické kecy o bohu jsou sice dost prvoplánový a tak uplně mi tam neseděj, ale vyvažujou to fakt zábavný scénky typu Jason Statham v S/M salonu, nebo japonci co řvou "di do prdele rejže." On se vlastně celý ten film snaží působit strašně hlubokomyslně a cool třeba i používáním takových těch nečekaných střihů a celé prostředí kde se odehrává je takové moderní vyvoněné a dost odosobněné. Herci jsou dobří a Jessice to hypersluší. Jason Statham "mateuje" jak o život a Chrise Evanse musim pochválit, protože má pořád dost dlouhý dialogy a mluví strašně rychle, takže asi dalo práci se to naučit. Hlavní je, že jsem se nenudil. ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Příjemná komorní konverzačka s ojedinělou atmosférou o vyrovnání se s rozchodem, která má fakt vymakanou prostorově snímající kameru. Film není o Londýně, nýbrž o holce jménem London, kterou si střihla Jessica Biel... a řeší se tu takový ty stěžejní vztahový konflikty, takže je snadný se v tom najít. Nejvíc to ale rozbíjí přítomnost Jasona Stathama s parukou, kterej si krade celej film pro sebe scénou o impotenci a vyprávěním o návštěvě S/M salónu (z jeho úst to zní fakt nečekaně). Naštěstí ho rejža nenechá jenom žvatlat a na konci si taky bouchne. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá a rychle utíkající konverzačka na záchodě jedné rozlučkové párty. Podle pořadí herců na této stránce jsem se bál, že tam vypiplaná kráska Biel bude nejvíc, naštěstí se tak nestalo a když se objeví ke konci, ani mi nevadila. Asi protože si mě předtím film získal skvělým Evansem a Stathamem, který je zatraceně cool i když zrovna neběhá po kamióneh. Na WC rozeberou hodně ujetých i vážnějších témat, ze kterých mi vadily jen ty "boží". No a některé ty flashbacky/vysvětlovačky z paměti také jen tak nevymizí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Milujem, keď sa niekto pustí do filmu plného, doslova preplneného zaujímavými, logickými, no častokrát i úplne nelogickými a zvrátenými dialógmi, ktoré niekedy stoja za pozornosť a za porozmýšľanie. Keď sa k tomu prifarbia reči o vzťahoch, sexe a iné podobné citové i netradičné dialógy, nie je o čom. Na ich pozadí sa nám nenápadne premieta príbeh žiarlivosti, lásky, ktorého súvislosť je najviac vyhrotená až k záveru, o ktorý som sa bál, no neprávom. Statham konečne znovu ukázal, že mu to ide nie len za volantom a s búchačkou v ruke a Evans mu príjemne konkuroval, čím pridávam hviezdičku. Veľmi efektne zahrané. 80%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • O hudbu k filmu sa kompletne postarala americká elektronická skupina The Crystal Method. Celkovo zaznie 14 ich skladieb. (Arsenal83)
  • Celé natáčení probíhalo v New Yorku. (Terva)

Reklama

Reklama