Reklama

Reklama

Parta studentů střední školy se velmi dobře baví v místním zábavním parku. Rozhodnou se i pro Ďábelskou horskou dráhu. Jenže jedna z dívek, Wendy, má špatné tušení. Někteří kamarádi z horské dráhy vystoupí, jiní na atrakci zůstanou. Dráha se rozjede a po několika vteřinách vykolejí a všichni ve vozících zemřou. Předtucha se vyplnila. Po společném pohřbu obětí chce Wendy školu opustit. Spolužačky se jí snaží pomoci, aby se netrápila a nedávala si za vinu smrt ostatních. Kamarád Kevin objeví na internetu článek o pasažérech letu 180, kteří vystoupili kvůli zlé předtuše z letadla, jež později spadlo. Ti, co přežili, pak ale za nejasných okolností stejně zemřeli. Hrůzná vize se začne naplňovat. Smrt postupně nalézá všechny Wendiny přeživší kamarády. O pět měsíců později jsou naživu už jen Wendy, Kevin a Wendina sestra Julie. Smrt ale nezapomíná... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (488)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Možná nejatmosféričtější úvod celé série. Horská dráha je děsivá dávno před tím, než se na ní vůbec něco přihodí, a i když oproti jedničce a dvojce mírně pokulhávají efekty (horská dráha chvílemi působí dost digitálně), umírající scény jsou opět bez problému, tj. brutální, krvavé a realistické. Nápovědy blížících se konců jednotlivých postav jsou nám tentokráte naservírovány až pod nos, ne všechny se ale dají správně odhadnout, takže několika děsivým "překvapením" se člověk stejně nevyhne.;-) "Nezvratný osud 3" navíc disponuje výrazně povedenějším závěrem než předchozí díl, což je jedině dobře (ruka bohužel budila spíše "XD" než ":-O"). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Naprosto identická kopie prvního dílu, která nepřináší vůbec nic nového. Wong je absolutní dřevo, který nemá talentu ani co by se za nehet vešlo. Zatímco všechna úmrtí ve druhém díle byla díky režiséru Ellisovi skvostnou vizuální žranicí, ve Wongově podání je smrt bohapustou rutinou, která diváka z křesla rozhodně nenakopne, což za předpokladu, že děj je absolutně okleštěn o jakoukoliv vedlejší linii (v prvním díle agenti FBI, ve druhém zajímavý nápad na celkové přelstění smrti), je Final Destination 3 uboze podprůměrný „dead teen movie“, kterého je škoda i pro čtrnáctileté děcka zkoušející nějaký ten „cool horor“. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Třetího dílu se ujal James Wong, režisér dílu prvního, takže se od toho dalo očekávat mnohem více.Začátek s horskou drahou není vůbec dobře udělaný jako například nehoda na dálnici ve dvojce.Potom to začne být dobré a různé smrtě jsou opravdu velmi dobré a originální.Dost se mi líbil nápad s fotografiemi, podle kteých se poznalo kdo a jak zemře.Jenže pak přišel na řadu konec, který byl až debilní, prostě jak když byl vycucán z prstu.Ale i přesto bych řekl, že na třetí pokračování se jedná stále o zábavnou podívanou. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Větší blbost se vidí málokdy. I předchozí díly byly špatné, ale tak nějak jsem si myslel, že třeba změna režiséra prospěje a film půjde jiným směrem. Bohužel ne. Je možné, že tenhle "horor" vůbec někoho vystraší? Já vím, že ten morbidní humor je tam asi záměrně, ale proč pojmout docela zajímavý námět na půl vážně a na půl vtipně, když nefunguje ani jedno? Mohl by to být dobrý horor, jenže to by ty vraždy musely být natočeny alespoň trochu méně trapně. Vždyť jsou naprosto absurdní. To už bych se v tomto případě rozhodl opravdu pro komedii. Ale co, já jsem se smál i tak. Krom toho kvalita režie, hereckých výkonů, efektů (haha) a míra uvěřitelnosti je naprosto na bodu mrazu, takže tak. Jsem zvědavý, čím mě zas pobaví čtyřka... :) Každopádně jako "teen horor" naprosto mimo. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Systematická likvidace tupých teenagerů potřetí, tentokrát již bez jakékoliv snahy o příběhovou originalitu. Kdy v téhle sérii konečně někoho napadne začít si zahrávat se životem, věříc, že stejně nemůže zhynout, neboť není v pořadí? Scén úmrtí zde najdete cca pět, jsou brutální, jsou morbidně vtipné a svou (ne)pravděpodobností odrazují od vykovávání určitých činností (ležení v solárku, posilování ve fitku). Pět saďáren za hodinu a půl drahocenného času… nic moc nabídka, co říkáte? 40% Zajímavé komentáře: Visáč, wipeout, Andreiko ()

Galerie (92)

Zajímavosti (17)

  • Keď dve dievčatá idú do solária, jedna z nich povie: "Dočerta, zabudla som si iPod." Ale neskôr majú obidve nasadené sluchátka a počúvajú hudbu z iPodu. (ČSFD)
  • Film stál 25 milionů amerických dolarů a už během prvního víkendu (10. – 12. 2. 2006) vydělal 19,1 milionů. Celkové tržby se v amerických kinech vyšplhaly na 54 milionů a celosvětově na 118 milionů. (imro)

Související novinky

Krvavá romance pro Kristen Stewart

Krvavá romance pro Kristen Stewart

22.11.2007

Dnes vám nechceme kazit náladu a tak se nebudeme rozepisovat o Nezvratném osudu 4, který bude pod dohledem režiséra dvojky Davida R. Ellise dál ždímat vstupné z krvelačných dorostenců, jimž nestačil… (více)

Reklama

Reklama