Reklama

Reklama

Parta studentů střední školy se velmi dobře baví v místním zábavním parku. Rozhodnou se i pro Ďábelskou horskou dráhu. Jenže jedna z dívek, Wendy, má špatné tušení. Někteří kamarádi z horské dráhy vystoupí, jiní na atrakci zůstanou. Dráha se rozjede a po několika vteřinách vykolejí a všichni ve vozících zemřou. Předtucha se vyplnila. Po společném pohřbu obětí chce Wendy školu opustit. Spolužačky se jí snaží pomoci, aby se netrápila a nedávala si za vinu smrt ostatních. Kamarád Kevin objeví na internetu článek o pasažérech letu 180, kteří vystoupili kvůli zlé předtuše z letadla, jež později spadlo. Ti, co přežili, pak ale za nejasných okolností stejně zemřeli. Hrůzná vize se začne naplňovat. Smrt postupně nalézá všechny Wendiny přeživší kamarády. O pět měsíců později jsou naživu už jen Wendy, Kevin a Wendina sestra Julie. Smrt ale nezapomíná... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (488)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Myslím, že můžu bez nadsázky pasovat Nezvratný osud, ať se jedná o kterýkoliv díl za jistotu, že Vám to na hodinku a půl zatají dech. U trojky sice malinko déle, jelikož už prakticky čekáte a hledáte smrt v každém záběru, ale tvůrcům stále nedochází nápady a ty jsou vždy více či méně originální. Herci sympatičtí, smrti mrazivé bez zbytečných prodlužování. Takže znovu nám ukázal Nezvratný osud, že je jedno jaké má za sebou číslo, jelikož zatím je vždy dobré. Tak na tři a půl (( :: ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu zklamaný. První díl Nezvratného osudu totiž patří mezi mé nejoblíbenější vyvražďovačky a na dvojku se taky vždycky rád podívám. A na tento díl jsem se i docela těšil, protože se na místo režiséra vrátil tvůrce jedničky, James Wong. Jaké bylo ovšem mé zklamání, když všechno co od něj v jedničce působilo originálně a svěže, tady působí nudně. Hlavní hrdinka není tak sympatická jako hlavní hrdinové z předchozích dílů a ani jednotlivá úmrtí již nejsou tak rafinovaná (až na pár vyjímek). Úvodní scéna na horské dráze taky nedosahuje takových kvalit jako ty z předchozích dílů. Jediné co tento snímek drží ve vodách (bohužel) průměru je dosti podařená poslední 20minutovka a poměrně krátká stopáž díky níž to celé rychle uteče. Doufám, že tímto dílem již tato série skončí, protože nechci aby si má oblíbená hororová série stačila udělat ještě více ostudy. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy za pěkné holky a ještě pěknější mordy, které stále s přehledem strčí do kapsy všechny vyvražďovačky 80. let dohromady. Zasadit úvodní nehodu na horskou dráhu byl geniální nápad, bohužel tu scénu zabíjejí blbé počítačové efekty a neukázaná úmrtí, ale otřesená Winstead mě zase vždycky dostane. Stejně jako u dvojky se příběh pohybuje mechanicky od jedné smrti a nevyhnutelného zjištění k dalším, ale protože není tak překombinovaný, postavy a dialogy jsou nijaké, působí to celé veskrze průměrně. Moc se nepovedla závěrečná tečka v metru (film poprvé v sérii servíruje dvě katastrofy místo jedné), která postrádá černohumornost koncovek předchozích dílů. Při dvojité smrti v solárku mě přítelkyně přinutila film vypnout a dokoukat jsem ho musel sám. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Naprosto identická kopie prvního dílu, která nepřináší vůbec nic nového. Wong je absolutní dřevo, který nemá talentu ani co by se za nehet vešlo. Zatímco všechna úmrtí ve druhém díle byla díky režiséru Ellisovi skvostnou vizuální žranicí, ve Wongově podání je smrt bohapustou rutinou, která diváka z křesla rozhodně nenakopne, což za předpokladu, že děj je absolutně okleštěn o jakoukoliv vedlejší linii (v prvním díle agenti FBI, ve druhém zajímavý nápad na celkové přelstění smrti), je Final Destination 3 uboze podprůměrný „dead teen movie“, kterého je škoda i pro čtrnáctileté děcka zkoušející nějaký ten „cool horor“. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Prakticky identická kopie předchozích dílů, což nemusí být na závadu, pokud už s tím dopředu počítáte a chcete si vychutnat pouze krvavou směsici absurdních smrtí. Jako takový film funguje velmi dobře. Je pravda, že scéna havárie horské dráhy není tak působivá jako havárie z předešlých filmů, ale zato smrti jednotlivých hrdinů jsou stále dosti vypečené. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (17)

  • V solárku hraje „Love Rollercoaster“ od Ohio Players. (Duoscop)
  • Film stál 25 milionů amerických dolarů a už během prvního víkendu (10. – 12. 2. 2006) vydělal 19,1 milionů. Celkové tržby se v amerických kinech vyšplhaly na 54 milionů a celosvětově na 118 milionů. (imro)

Související novinky

Krvavá romance pro Kristen Stewart

Krvavá romance pro Kristen Stewart

22.11.2007

Dnes vám nechceme kazit náladu a tak se nebudeme rozepisovat o Nezvratném osudu 4, který bude pod dohledem režiséra dvojky Davida R. Ellise dál ždímat vstupné z krvelačných dorostenců, jimž nestačil… (více)

Reklama

Reklama