Reklama

Reklama

VOD (1)

Seznamte se se Stuartem Shorterem. Má rád alkohol a heroin. Užívá si bolest. A je bezdomovec, zklamaný světem a posedlý noži. Ovšem jeho životní příběh je absolutně úžasný. HBO si vám dovoluje představit filmovou adaptaci stejnojmenné autobiografie.  Spisovatel Alexander Masters se ohlíží zpět na život svého kamaráda Stuarta, bezdomovce a alkoholika, který v dětství zažil traumatickou událost. Krátký život Stuarta Shortera byl jeden velký chaos - bezdomovec, který si hrál s noži, holdoval drogám a alkoholu a měl sklon k násilí. Když se však setkal s Alexem, nabral jeho život nový směr. Alex se rozhodl, že o Stuartovi napíše knihu a Stuart ho přesvědčil, že má příběh koncipovat pozpátku, aby byl více vzrušující. Stuart tedy vypráví příteli dobrodružství svého života, líčí příběhy současnosti a postupně se vrací do dětství. Jeho osobitý smysl pro humor dodává tragikomický nádech. Historky o přepadení pošty, pokusech o sebevraždu a střídání nejrůznějších institucí umožňují Alexovi nahlédnout do zcela odlišného světa. Náhle není tak těžké pochopit, jak se mohl Stuartův život vymknout kontrole. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Léta před tím, než se z Benedicta Cumberbatche stal geniální Sherlock a z Toma Hardyho drsný záporák Bane a popularita jejich osobností nabyla monstrózních rozměrů, prožili spolu nezapomenutelné chvíle coby dvojka nesourodých a neobvyklých přátel. Zatímco Ben zastává civilní roli "obyčejného" a vyrovnaného Alexandra Masterse, a v tom co jeho role může nabídnout, je výborný, Tom coby Stuart Shorter, je mu dokonalým protikladem a herecky toho má však víc, co říct. Silný scénář, výborně zpracované téma a v hlavní roli dva z nejtalentovanějších Britů současnosti. Prostě jeden z nekonečného množství brilantních kousků s nálepkou Made in Britain:) "Občas si myslím, že jsem ďáblovo dítě. Pustil jsem ďábla dovnitř. Teď ho nemůžu dostat ven. Snažil jsem se. Vypálit ho ven, vyřezat ho ven... Ani si nevšiml." ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Originální film o životě bezdomovce a důvodech deformace jeho osobnosti, přičemž autoři moudře dospívají k tomu, že na podstatnou část pokládaných otázek je nutné rezignovat z jednoduchého důvodu, že na ně jasné odpovědi zkrátka neexistují. Film do značné míry dělá naprosto skvělý Tom Hardy, který zastiňuje papírově hlavního Benedicta Cumberbatche, byť je pravda, že také má mnohem víc o čem hrát. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Benedict Cumberbarch byl dobrý. Tom Hardy ? Vynikající. Vynikající ve své roli nemocného bezdomovce s tajemstvím, které žádné dítě na světě nikdy prožít nemá. A co všechno se v životě od těch střípků i střepů odvíjí, o tom Benedict sepisuje knihu. Ne tak normálně, ale dějově pozpátku. O jednom Stuartovi z komunity bezdomovců, jeho násilí, drogách, naštěstí i touhách. Velmi dobrý film. ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Film z kategorie silných příběhů, které zvládnu jen jednou. Tušila jsem, že to nebude nic snadného, takže jsem shlédnutí dlouho odkládala, i když tu hraje můj drahý Tom Hardy. Bylo to jako facka, když mi v hlavě zapadly všechny souvislosti života mladého Stuarta. Nejsmutnější je, že tohle se stalo skutečnému člověku a nejde jen o nějakou fikci. A ještě horší je, že podobné věci se stávají všude kolem nás. Nechci zabřednout do pochmurných úvah, jen chci říct, že to stojí za podívání, i když náladu vám to rozhodně nezvedne. *Benedicta nemám ráda, ale tady byl překvapivě sympatický. ()

magnolia 

všechny recenze uživatele

jako režie a celkové vyznění bylo takové, mno, lehce rozpačité - teda až na pár vrcholně absurdních vtípků. na druhou stranu to, co předvedl tom hardy, bylo naprosto neskutečně a neuvěřitelně boží - žrala jsem mu každý pohyb. a i když tam cumberbatch (výjimečně) neměl moc co hrát, opět nezklamal. takže řekněme, že film nic moc (spíš teda nic) - ale ústřední dvojice vybroušeně skvostná ;o) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Za skvelý výkon alkoholického násilného narkomana Stuarta bol Tom Hardy nominovaný na cenu BAFTA TV Award. Rovnako film získal niekoľko cien, vrátane za najlepší scenár (Best TV Film) a najlepšiu drámu (Special Jury Prize, RTS Television Award). (Deftie)
  • Budova pošty v záběrech z let 1979 a 1993 je skutečně původní pošta v Cambridge, nyní prázdný obchod. (akisha)
  • V roli nenáviděného soudce se představil skutečný otec Benedicta Cumberbatche. (ilovebritain)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno