Je to fajn

So Fine

Komedie / Erotický

USA, 1981, 87 min

Andrew Bergman

Rozhodně příjemné překvapení mě čekalo, když jsem se podíval na tuhle téměř 30 let starou americkou komedii. Od začátku do konce jsem se prostě musel smát a jestliže ze začátku to byly nesmělé náznaky úsměvu, tak na konci už jsem se smál nahlas a byly to záchvaty snímku, protože tohle, to je opravdu vydařená komedie, u které nejde se nesmát. Napřed dva chlapi, co pracují pro obra Eddieho (217 cm měřící Richard Kiel) unesou mladého univerzitního profesora aby pracoval se svým otcem v oděvní firmě, tam zcela náhodou tento profesor vymyslí přiléhavé džíny s dírou na obou půlkách, které se stanou celosvětovým hitem, a do toho Eddiemu svede ženu a ten se rozhodne mstít. Celé to pak končí velice symbolicky v divadle, kde se hraje operní představení Othella. Kdo tuhle komedii vymyslel, to je opravdu génius, protože takhle se pobavím u komedie opravdu málokdy. Navíc to má takový ten sympatický look začátku 80. let, což filmu z mého pohledu přidává na zajímavosti, protože já mám pro americké filmy a obzvláště komedie z 80. let docela velkou slabost. Čas s touto komedií mi velice příjemně utekl a já nechápu, proč je u nás film Je to fajn takto zoufale pozapomenutý, když jiné filmy, které si to ani nezaslouží, běží v českých TV každý rok. Tahle komedie by si rozhodně zasloužila vejít v povědomí diváků . Proto děkuji HBO, že tuhle komedii po 13 letech, které uběhly od její premiéry na České televizi, vytáhla do vysílání a já jsem se tak s tímto skvostem mohl seznámit. Je to za solidní čtyři a půl hvězdy.(4.5.2010)

• dr.jacoby

Hudba Ennio Morricone.(16.11.2008)

Z času na čas treba siahnuť aj po inom žánri a tentokrát sa môj výber celkom oplatil. Každopádne nejde o eritickú ale o klasickú romantický komédiu (a toto je niečo, čo ja fakt nemusím), ale môžem povedať, že som spokojný. Pohodový, starší a dosť neznámy filmík celkom potešil a veru srandy bolo dosť, z niektorých scénok som fakt nemohol a z klasickej komédie sa vykľul ku koncu taký mini muzikál ako bodka. Skrátka dobrá oddychovka celkom a po nekonečnom pozeraní hororov padne takýto filmík celkom vhod.(13.7.2011)