Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim McLain (John Wayne), člen Výboru pro vyšetřování neamerické činnosti (HUAC), je frustrovaný z faktu, že komunisté před soudem nakonec vyváznou zpravidla bez trestu. Spolu s parťákem Baxterem (James Arness) si jedou na Havaj spravit chuť a rozbít tamější komunistickou buňku. Mezitím si stihnou užít radovánky místních, provádět informační osvětu a zamilovat se. Jediný hraný snímek otevřeně propagující HUAC vznikl v období vrcholícího mccarthismu z popudu Johna Waynea, který ho rovněž produkoval. (MM11)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Javert 

všechny recenze uživatele

Vedle Green Berets je Big Jim McClain další z řady Waynových anti-commie propagandistických filmů, tentokrát vzniklý v době velké prasárny jménem mccarthismus. Co se týče filmové kvality, jsou na tom oba snímky dost podobně - roztahané (vzhledem k podprůměrné stopáži velmi zvláštní), nudné, naivní. A ani ti zlí komanči tu nejsou zapamatováníhodní a nekují žádné velké pikle :-( ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

John Wayne bol znamy svojimi antikomunistickymi postojmi, Vybor pre Neamericku cinnost ma ako cechloslovaka zaujima asi rovnako ako bangladessky danovy system a danovo - odvodove zatazenie v Bangladesi   : 15 % ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak i mistr se někdy utne a Duke se v tomhle případě sekl poměrně hodně. Je to takový prapodivně naivní pohled na pátrání po komunistech, kterému chybí gradace a ani trochu mu nepomáhá hlas s voiceoveru, který možná byl použit jen proto, že se nepovedlo natočit zvuk hned na místě. Slabý příběh, slabý dojem. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dáte-li stranou glorifikaci, škatulky a kontroverzi spojenou s proslulým Výborem pro neamerickou činnost, je to celkem příjemná havajská antikomoušská detektivka, dobová "gangster-action", kde se JW nosí jako frajer, vtípkuje, zamilovává, odhání nadrženou ukecanou blondýnu, čmuchá po prevítech a rozdá asi tři rány pěstí. Slovy jedné tehdejší kritiky, "as filmmaking, it was unconvincing; as propaganda, it was hysterical." A proč si i tenhle tragický hon na čarodějnice dnes už trochu nezromantizovat - jako češi na to myslím máme nárok :) ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama