Reklama

Reklama

Evil Breed: The Legend of Samhain

  • Kanada Samhain (pracovní název) (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Na počátku příběhu jsme svědky brutální vraždy dvojice turistů. Pár dní na to se skupina amerických studentů ubytuje v chalupě poblíž velkého jezera obklopeného hustým lesem, aby studovali rituály keltských druidů. Netuší, že opuštěný měděný důl není tak úplně opuštěný. Žije v něm něco, co netouží po ničem jiném, než po pár šťavnatých studentech. Honička může začít. (Okara)

(více)

Recenze (20)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento snímok budem uznávať minimálne z jedného dôvodu. Ešte v žiadnom žánrovom filme som nevidel, žeby niekto niekomu vytrhol zažívací systém ( črevá ) cez riť. Wau! Smejte sa, smejme sa. Prvých 60 minút je trapárňa, pri záverečnom zvyšku som pri sledovaní nechcel veriť, že to točil jeden a ten istý týpek. Drama a humus. Musím sa pustiť do workprintovej verzie. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Učitelka s mládeží vyrazí na usedlost, která se nachází na samotě v pustém lese.....Prvních 5 minut vypadalo slibně, ale pak nastalo vakuum typické pro béčkové filmy - 50 minut se nic nedělo. Navíc film měl tyto nedostatky :1) Amatérské herecké výkony 2) Jednoho studenta hrál starý chlap. Možná, že byl režisér slepý, nebo to byla nějaká tlačenka, nebo byl herec podvodník a sdělil, že je mu 17 let...? 3) Děsný zvuk. Lekačky byly ozvučeny hlasitějším zvukem. A tak to v domácím kině dělalo neplechu. Cituji křik mé matky: "Ty debile, to musí všichni sousedi vědět, že se díváš na hovadinu?. Ztlum ten zvuk!" Film měl i pár vtipných momentů, jako například kdy kanibalský mutant chlápkovi vrazil do řiti ruku (přes rifle) a přes díru mu vytrhal střeva. Také maska kanibala byla na dobré úrovni. Dávám 40%. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fajn kanibalská komedie (což je uvedeno i na IMDb, leč zde nikoliv), kde autoři vrší klišé na klišé a obeznámený divák se jen pochechtává, jak jim to pěkně vychází. Temné intro s kopicí vnitřností dává tušit, že to bude místy masakr. A vskutku - hlavy lítají, vnitřnosti lítají, nože se míhají...počáteční lekačky ustoupí a následně se rozjede zábava. Pánvičková scéna je na záchvat smíchu jako stvořená. Jsem rád, že i poslední klišé vzali autoři s nadhledem. Milovníci masakrů, hor s očima, pachů krve a dalších podobných slasherů si film jistě užijí. Plný počet si zaslouží nádherný lužní les tvořící romantickou kulisu pro jednoduchý děj. Cíl je jasný - udělat z Amíků sekanou, což se postupně daří. Nic víc zde nehledejte.... Mutanti jsou roztomilí a turisti k sežrání. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dá sa povedať, že ide hlavne len o gore festival a vyvražďovaciu zábavu. Prostredie bolo na parádu - temné lesy, mokrade, ponurý kamenný hrad v lesoch.... To všetko zabalené do tajomnej legendy okolo starého keltského sviatku a uletenej kanibalskej rodinky. Škoda len, že nič z toho nebolo využité na hororovú atmosféru snímku, ktorá bola aj napriek potenciálu naozaj úbohá. K tomu sa pridali ešte aj strašné, ale naozaj strašné herecké výkony, ktoré nevytrhli z biedy ani tých pár úsmevných momentov. A to radšej ani nespomínam dialógy, ktoré trhli uši, čo veta to trápnosť. Celkovo, snímok dýcha hroznou amatérčinou, pričom hodnotenie drží ako-tak nad vodou iba slušný masaker, nič pre slabé povahy, hneď úvod zaradí slušné obrátky (trocha ma vystrašil El Grieco, ale našťastie skončil hneď na ražni :D). 40/100 ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Průměrná mutantská vraždírna, na které je nejzajímavější asi účast pornohvězd se značně jetým dezénem. Co trošku nasere, že když už herci hrají celkem ucházejícně , tak scénář stojí za vyliž a pan scénárista jim cpe do tlam neuvěřitelné bláboly, ale co se dá dělat. Kolem koukolem je to slušný průměr a o prsa vietnamské dívky to chytlo ještě třetí hvězdu. Jinak titulky jsem nikde nenašel, tak jsou domatlány zde: http://www.ulozto.cz/xQK5VSeW/evil-breed-the-legend-of-samhain-2003-srt (snad se to smí :-)) ()

Zajímavosti (2)

  • Názov filmu je vlastne írske slovo pre časť roka, ktorá sa v anglicky hovoriacich krajinách volá Halloween. Samhain v preklade znamená "zasiať". Aj v Írsku je Samhain časť roka, kedy živí môžu kontaktovať svojich mŕtvych predkov. (misterz)
  • Pôvodne bol do filmu obsadený Mark Borchardt, ale jeho scény boli z dôvodu politických problémov v Kanade vystrihnuté.
    (misterz)

Reklama

Reklama