Reklama

Reklama

Pán času - Série 14 (2023) (série)


Tulák (S14E10)

(epizoda)
  • Velká Británie Rogue

Na bále v roce 1813 změní Doktorův život lovec odměn jménem Tulák. (Disney+)

Recenze (7)

imaginer21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pánové (a dámy) z BBC mají teda fakt nervy. Tématika LGBT mi nějak nevadí (ostatně v mnoha předchozích epizodách se často objevovala), ale musejí ji cpát do scénáře tak okatě a tlačit na pilu? Nemůžou to vepsat do scénáře jako běžnou věc ze života? Musejí to hned našít přímo Doktorovi do hlavního příběhu, aby to náhodou nevyznělo nepodstatně? Za celou dobu od vzkříšení Dr. Who v roce 2005 se Doktor nikdy na první dobrou nesnažil nikoho "ulovit", vztahy bral s velkou rezervou a i linka Tennantův Doktor - Rose se nikdy nedotáhla do uspokojivého konce. Pán času sic zažil i nějaké ty pletky, ale buď proto, že si nic nepamatoval, nebo byl jeho vztah komplikovaný a rozvíjený napříč několika inkarnacemi. Ale tady bez zaváhání nechá ladem svou společnici a podléhá kouzlu neznámého, jen aby si zas zaplakal nad nemožnou volbou. A hned na první dobrou se dostává na druhou metu. Možná, že tvůrci to odůvodní divokými povahovými rysy bigenerované verze Doktora, ale fakt ne, tohle tlačení na LGBT morální pilu na vrub kvalitního doktorského příběhu mi prostě nesedí. ()

MrMartinTm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aneb epizoda, která dle mého krásně odhalí, jak moc homofóbní dokážou lidé být :D Takže už teď se nemůžu dočkat té tuny nechutných a naprosto pitomých hejtů a poznámek od lidí. Přitom ten díl je vlastně hrozně fajn. Atmosféra 19. století je nádherná (tomu dopomáhá i přímo božská hudba), samotný děj není sice nic moc, ale co si budeme, tenhle díl není o ději. Tahle epizoda totiž staví na dynamice a chemii Doktora a Rogue, která je fantastická a i když osobně si nemyslím, že jejich romantické zapojení byla ta nejlepší možnost, kudy se mohli tvůrci vydat (dle mého by jim totiž mnohem líp prospěl takový ten love-hate relationship, který měli ze začátku dílu a který byl mega zábavný), je to super. Finálová desetiminutka je extrémně emocionální a já osobně se nemůžu dočkat finále. Takže na závěr jenom řeknu, že tvůrci tady vytvořili za jednu 45 minutovou epizodu mnohem lepší milostný vztah než Chibnall za své tři série s Doktorkou a Yaz :D 6,5/10 ()

Reklama

PetriK12 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Laťka odpornosti se dokázala po předešlé epizodě ještě zvednout, to je nevídané. Co tohle má společného s pánem času, fakt nevím..... Černí aristokrati, doktor homous... ()

cerdax2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odmysliteli si LGBT podtext, lordy cerne pleti a matriarchat, dostanete vcelku slusny pribeh zmrseny jen zaverem. Z te pasti se nedostanes, jsi pripoutan na molekularni urovni ... nebo ze by poradnej stulec prekonal fyziku ? :).  65% ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama