Reklama

Reklama

Pán času - Série 9 (2015) (série)


The Return of Doctor Mysterio (S09E14)

(epizoda)

Obsahy(1)

Dvanáctý Doktor Who (v roli s Peterem Capaldim) se opět po nějakém čase ocitá v New Yorku – městě, kde si již zažil řadu svých dobrodružství. Není tomu ani tentokrát, aby město nemusel zachraňovat z nesnází. Na scéně se objevuje tajemný Doktor Mysterio a o to záhadnější případ, jenž zdá se musí být neodkladně vyřešen, aby nedošlo ke katastrofickému scénáři v podobě mimozemského výboje. (P. J. D.)

(více)

Recenze (27)

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po loňském naprosto odzbrojujícím Vánočním speciálu tu máme prolnutí superhrdinského děje a Dvanáctky, který se snaží celou klišé kostru zpestřit. Celý rok jsme z Doktora neměli ani kousek a k Vánocům jsme dostali takovýhle tuctový díl s nijak zajímavou zápletkou nebo dějem. Spíš taková sranda epizoda, která mi stačí ke zhlédnutí jen jednou, abych věděla o její existenci a nic víc. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doctor Who v komiksovom prevedení, to bolo teda vzrúšo! Moffat prišiel s ďalším bezchybným nápadom, v ktorom nám nadeli svoj unikátny pohľad na superhrdinský žáner. Naservíroval nám pútavý príbeh plný akcie a hlášok, ktorý bol ako vystrihnutý z komiksu. Na prvé zdanie síce Moffat vzal známu zápletku a zajatú premisu, ale to by však nebol on, kedy sa s týmto žánrom poriadne nevyhral a neobonám hatil ho o mnohé znamenité prvky. Aj keď išlo o typicky zaužívanú hrdinskú premisu, niekto by to dokonca mohol nazvať až klišéovitú, a to je na tom práve také úžasné, že na nič iné sa to ani nehrá. Práca s klišé je v tomto prípade skutočne prepracovaná, keďže si chytro a zámerne vyberá tie najviac omieľané klišé, ktoré následne spracuje do vskutku zábavnej a originálnej podoby. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím si, že Vánoce by bez Doktora byly snad jen poloviční. Superhrdinský komiks, hrdé to americké dědictví, v podání Brita. Mohlo to být jistě ještě mnohem šílenější, ale Moffat se tentokrát docela krotil a napsal hezké feel-good vánoční pomrkávání. Které kupředu tlačí sympatičtí herci a nikdy neselhávající Peter Capaldi. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doctor je po roce konečně zpátky a tvůrci jsou ve formě. Steven Moffat napsal jeden ze svých vůbec nejlepších Doctorovských scénářů, který je plný komiksových vtípků, pomrknutí a odkazů (hlavně těsně po titulkové sekvenci), ale který bohužel uteče jako voda, neboť celá epizoda má až nadlidské tempo, má úžasnou atmosféru a fantastické postavy (Grant, kterého bych si klidně dokázal představit jako společníka, Lucy, která je nádherná a má s Grantem úžasnou chemii a navrátivší se a hláškující Nardole v podání Matta Lucase). Čekání se skutečně vyplatilo, bylo příšerně dlouhé, ale odměna byla přímo královská. A krom toho je to nejlepší Capaldiho speciál, a to nejen díky tomu, že je superhrdinsky zaměřený. Capaldi má opět neuvěřitelnou energii a naprosto exceluje v každé scéně a naštěstí si to zase všechno krade pro sebe. Vedlejší zápletka s invazí je v mých očích zbytečná, ale i tak je skvělá. Naprosto dokonalá epizoda s fenomenálním trailerem na 10. sérii. Doufám, že přijde brzy, neboť po tomhle Návratu bude to čekání na nové díly ještě krutější, i když bude kratší. Prostě je to naprosto perfektní a má Doctorovská srdce jásají. 100%. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vánoční speciál tentokrát vezoucí se na vlně současné popularity superhrdinských filmů přináší na komiksové hrdiny trošku odlišný pohled, který je poměrně osvěžující a jak je u Doctora Who zvykem, dokáže vedle napětí také dojmout. Nejde o jednu z nejvýraznějších svátečních epizod seriálu, ale na jedno pokoukání funguje adekvátně. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Název speciálu vznikl coby odkaz na překlad názvu seriálu v zemích latinské Ameriky, kde je seriál vysílán jako Doctor Mysterio. (P. J. D.)
  • Jedná se o jedinou epizodu seriálu, která vznikla a byla rovněž odvysílána v roce 2016. (P. J. D.)

Reklama

Reklama