Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva muži na dvou stranách zákona – jeden cíl... Jsou jistá pravidla, která by se neměla porušovat. Jedním z nich určitě je, že policie by se neměla spolčovat se zločinci. Šéf amerického protinarkotického úřadu v Paříži si však zřejmě myslí něco jiného, nebo je přesvědčen, že účel světí prostředky. Lidé jistého velkého bosse, obchodujícího s drogami, totiž právě zabili jeho kolegu. A on ví, že běžnými úředními postupy na tohoto „řádného občana“ nemůže, přitom je ovšem odhodlán společnost této škodné jednou provždy zbavit. Sáhne tedy k řešení v policejní praxi ne tak zcela běžnému. V hlavních rolích dvě hvězdy stříbrného plátna: Anthony Quinn a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Kriminální filmy ze 70. let mám hodně rád, ale tenhle typ filmů prostě v USA uměli tak nějak líp. Když něco podobnýho vzniklo v Evropě, tak mi to vždycky přišlo spíš jako jenom taková snaha kopírovat Američany. Tady se vyloženě nabízí srovnání s Francouzskou spojkou od Friedkina. Mě na filmu asi nejvíc zaujala akční jízda s poměrně vzácnou Alfou Romeo Montreal. Jinak tady koukám, že v tom hrála Martine Kelly, ale asi měla nějakou nepatrnou roličku, protože jsem si jí nevšimnul. Celkovej dojem z filmu - nenadchne, neurazí, znovu to vidět nemusim. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Michael Caine, Anthony Quinn a James Mason, tri velka herecka esa, clovek by cekal bombu, ale obavam se, ze jejichz potencial tentokrat nebyl na 100% vyuzit. Jedna se o decentni thriller s fajn zapletkou, solidnim provedenim a jednou paradni automobilovou honickou. Lide zde to v komentarich prirovnavaji ke kultovni Francouzske spojce, neco na tom mozna bude... Figuruje tam narkobaron, najemny vrah, poldove s moralnim dilema, tajni agenti, spravedlnost ve vlastnich rukou, honicky, ukladne vrazdy, bla bla... ale bohuzel imho o level nize ve srovnani se spojkou... I tak jako oddechovka pro nedelni vecer prima, libila se mi moc finalni scena... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ještě zabíjíte lidi? - Kdykoli mám příležitost." Fandím všem zarputilejm poldům, kteří nehledí na vlastní bezpečí ani na přesčasy a jsou odhodlaní nakopat zadnice gaunerům s konexemi. Tady je to úplně učebnicový a tím pádem i zvraty jsou lehce předvídatelný. Ovšem slečna Brizardová v kožený bundičce prohánějící se ve svým Poršátku se mi jevila naprosto dokonalou. To ale jenom odbočuju, protože tady se lidi shazují ze střech, drtí se Citroeny a ještě navíc se přitom sradovně střílí od boku. Mě to tedy celkem bavilo, ale už zejtra si nebudu pamatovat, jestli Deray s Venturou uhráli proti mafiánům a zkorumpovanejm poldům aspoň remízu. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Marseillská smlouva je takovou britskou reakcí na Francouzskou spojku, jen tu Friedkinovu téměř dokumentární realističnost zde vystřídala hravost a brakovost šestákových kriminálek. Nic proti ničemu, nápad to má super, jen to provedení mohlo mít větší tah na bránu. A je škoda, jak se filmu moc nedaří vyprávět obě linky dvou hlavních hrdinů současně, takže první půl hodinu je film čistě o postavě Anthonyho Quinna, a jakmile přijde na scénu Michael Caine, Quinn prakticky mizí z děje a později zas vice versa. Nicméně cením úžasnou práci s exteriéry francouzských měst a s tím spojené kamerové umění Douglase Slocombea. Dnes by to bylo vše zelené plátno. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Odstranit slušně hláškujícího Anthonyho Quinna na pár desítek minut z děje a nebo do serpentinové honičky Porsche 911 a Alfy Romeo Montreal pustit kolotočářskou hudbu, na tohle bych chtěl Parrishovi říct jen tři slova. Naštěstí je tu náplast značky Michael Caine, která svého ladného zabijáka dává s typickou noblesou.. Co se týká aktivit vycházejících z drogového byznysu v hlavním městě Provence, Frankenheimer s Pepkem byli o rok později mnohem důslednější. Jo a první slovo z těch tří je „Jdi“.. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Michael Caine v tom čase priznal, že scenár síce nebol najlepší, aký kedy čítal, no aj tak súhlasil s natáčaním tohto filmu, lebo si ho prečítal až potom. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Cannes, Marseille, Nice a Paríži (Francúzsko). (Arsenal83)
  • Film bol veľkým finančným prepadákom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama