Reklama

Reklama

Šinobi

  • Japonsko 忍 SHINOBI (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh filmu nás zavede do souboje dvou znepřátelených vesnic, kde obyvatelé oplývají super schopnosti. Po dlouhých bojích přijde doba míru, která je ovšem po určité době narušena příkazem Hatori Hanza, že 5 vybraných zástupců z každé vesnici se utká v boji o čest vesnice. Na pozadí těchto událostí se ještě odehrává milostný příběh dívky a muže ze znepřátelených vesnic. Příběh nabírá obrátky poté, co zástupci obou vesnic vkročí do lesa. Do paláce k císaři totiž může přijít jen jeden. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

"Sme zbraň. Pokiaľ niekomu neslúžime, nemáme využitie. Bez nepriateľov nemôžeme žiť." To sú Shinobi. Síce odmalička vychovávaní ako nástroje, no beztak sú to len ľudia, ktorí chcú v podstate žiť svoje kľudné životy. Áno, väčšina z nich chcela súboj na život a na smrť, ale to len preto, lebo vedeli, že nastal koniec ich éry. "Bezcenná smrť pre zbytočnú vec." Taký osud ich zastihol. V podstate nemali na výber. Boli učení poslušnosti a rozkazy prišli z hora. Kostýmy, výprava a hudba boli na veľmi vysokej úrovni, mnohé aj vysokorozpočtové filmy z Hollywoodu môžu len závidieť. Príbeh mohol byť trochu viac prepracovaný do hĺbky, ale hlavnú funkciu splnil a objasnil nám, ako to vlastne so Shinobi bolo. ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Já to ještě nehodnotil? :-) No tak to musím napravit. Ano líbí se mi japonská tvorba a fantasy, takže by tento film mohla být trefa do černého... Převedení japonských historek o legendárních shinobi je skvělý nápad, přeci jen pro lidi ve své době museli být shinobi démoni různých schopností, kterým se normální člověk nemohl rovnat. A když to vemete doslova, je z toho zajímavý námět pro film... každopádně nevím co, ale něco mě na tom mrzí, a nesmrtelný námět Romeo a Julie to není, přeci jen mohlo to být lepší. Ale na skvělé 4* to dosahuje :-), protože lepší film o shinobi (resp. špatný a všemi známí výraz "o ninjích"), jsem asi neviděl. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Jednoduchy avsak posobivy pribeh o ludoch-Shinobi ktory boli zrodeny k jedinemu ucelu a to bojovat a zabijat. To je ich osud a ich prekliatie. A preto v dobe mieru sa straca vyznam a zmysel pre ich existenciu, stavaju sa obetou obicajnych ludi a ich strachu voci ich nadprirodzenej sile. Pribeh o laske a o tragickom osude. Tomuto snimku nieje prilis co vytknut. Stavia na jednoduchych avsak ucinnych prvkoch ako su protiklady (klan zijuci v horach - klan zijuci pri rieke), rivalita ("ak niekto ublizi nasim milovanym, sme nuteny to oplatit spat"), nenaplnena laska a to vsetko v posobivom vyzualnom podani so skvelou akciou a mnozstvom zaujimavych bojovych technik (strety dvoch klanov mi prisli doslova ako suboje x-menov). Neda sa hovorit o nejakych nedostatkoch ci chybach. Jedine co s da vytknu je, ze podobnych pribehov je viac, a to mi nedovoli siahnut k najvyssiemu hodnoteniu. Nic to vsak nemeni na fakte ze je to velmi posobive dielo. (8.8/10) ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Film s hlbokou myšlienkou, kde som zo začiatku nechápal úmysel pána pánu, že aký dôvod mal na to, aby príkazom proti sebe postavil bojovník 2 osád, ktoré síce dlhé roky proti sebe bojovali ale už dlho žijú v miery. Hlavným úmyslom nebol strach z toho, že by sa azda obával ich super schopností, ale hlavne to, že zašli moc ďaleko, predsa ľudský tvor nie je na tomto svete aby zabíjal a mal neustále strach, láska a priateľstvo sú tie hlavné dôvody. Film je doplnený krásnou hudbou a nádhernou prírodou ... krásny filmový zážitok ! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Kdysi existoval LID TEMNA, proti jehož umění se nikdo nemohl postavit. Žili jen pro boj. Těmto ,,válečníkům stínů“ se říkalo SHINOBI…. Šógun, Hattori Hanzo, tajemné umění a zakázaná láska, která může dát zapomenout na 400 let nenávisti. Tak tohle jsem musel vidět!!! Je mi jedno, že bojovníci jsou vlastně takový X-MENi. Nebo HEROES. Vlastně jsem rád, protože mne tato nadpřirozená akrobacie bez omezení přírodních zákonů baví! To je něco jiného, než jen číst myšlenky! Bohužel to není jen o boji. Hlavně jde o hluboké myšlenky (které mě neberou) a zvrácenou logiku. Když to má být romantika, tak není a když se má bojovat, tak je to romantika. DOPORUČUJI projet jen akční sekvence! Bude to trvat asi 20 minut a budete mít dojem perfektní podívané. Ušetříte si tak závěr, který mne dohání k myšlenkám o idiotech. Zatímco oni ….., tak ona….! A u tohohle mám brečet? Prostě tohle nemůžu pobrat! Tolik věcí v jednom filmu. Ale co, legenda je legenda. Tohle jsem vidět nemusel!!! PŘÍBĚH** HUMOR ne AKCE*** NAPĚTÍ ** ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama