Reklama

Reklama

Šinobi

  • Japonsko 忍 SHINOBI (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh filmu nás zavede do souboje dvou znepřátelených vesnic, kde obyvatelé oplývají super schopnosti. Po dlouhých bojích přijde doba míru, která je ovšem po určité době narušena příkazem Hatori Hanza, že 5 vybraných zástupců z každé vesnici se utká v boji o čest vesnice. Na pozadí těchto událostí se ještě odehrává milostný příběh dívky a muže ze znepřátelených vesnic. Příběh nabírá obrátky poté, co zástupci obou vesnic vkročí do lesa. Do paláce k císaři totiž může přijít jen jeden. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Fr 

všechny recenze uživatele

Kdysi existoval LID TEMNA, proti jehož umění se nikdo nemohl postavit. Žili jen pro boj. Těmto ,,válečníkům stínů“ se říkalo SHINOBI…. Šógun, Hattori Hanzo, tajemné umění a zakázaná láska, která může dát zapomenout na 400 let nenávisti. Tak tohle jsem musel vidět!!! Je mi jedno, že bojovníci jsou vlastně takový X-MENi. Nebo HEROES. Vlastně jsem rád, protože mne tato nadpřirozená akrobacie bez omezení přírodních zákonů baví! To je něco jiného, než jen číst myšlenky! Bohužel to není jen o boji. Hlavně jde o hluboké myšlenky (které mě neberou) a zvrácenou logiku. Když to má být romantika, tak není a když se má bojovat, tak je to romantika. DOPORUČUJI projet jen akční sekvence! Bude to trvat asi 20 minut a budete mít dojem perfektní podívané. Ušetříte si tak závěr, který mne dohání k myšlenkám o idiotech. Zatímco oni ….., tak ona….! A u tohohle mám brečet? Prostě tohle nemůžu pobrat! Tolik věcí v jednom filmu. Ale co, legenda je legenda. Tohle jsem vidět nemusel!!! PŘÍBĚH** HUMOR ne AKCE*** NAPĚTÍ ** ()

Maki89 

všechny recenze uživatele

hoci niesom az taky zbehly v japonskej kinematografii, tak si vzdy raz za cas nieco od nich rad pozriem... tentokrat padla volba na stredovekych Romea a Juliu v krasnom audiovizualnom kabatiku.... co sa hereckych vykonov tyka, tak imho nic moc, ale mozno som len zvyknuty na iny styl hrania... akcne sceny boli celkom fajn, no cakal som viac... plus obcasne absurdne zabery - ako napr. jazda na koni, vyzerala ako americky western zo 60. rokov... to uz ma fakt nepotesilo...6/10 ()

Reklama

KitFisto 

všechny recenze uživatele

Ale jo tyhle poetická vyprávění asijské kinematografie mám rád. Je to uplně něco jiného než co nám servíruje Hoolywood a to je z mého pohledu velice dobře. Tady u tohodle snímku mě ale trošku mrzí to tempo a taky by nebylo naškodu o něco více akce. Když to shrnu 3,5. Hudba se mi ale obzvlášť líbila, takže takto. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Shinobi je zvlastny film. Nie je donkonaly, ale je mozne ho rovnako vychvalit ako aj pohanit, zavysi od toho, co je pre koho dolezitejsie. Shinobi je jeden z cca desiatich japonskych velkofilmov minuleho roka (2005) a, bohuzial, aj ako vsetky ostatne jap. velkofilmy, ani shinobi nezbural rekordy. napriek klise a velkofilmovym hlupostiam, napriek niektorym logickym kotrmelcom, napriek obcasnym historickym nepresnostiam, napriek vsetkym, pravdepodobne, produkcnym zmenam proti zdravemu rozumu, ma vela do seba. na prvy pohlad vyzera ako azumi klonovana tigrom a drakom. na druhy pohlad je viac, nez svojim sposobom jednoduchy akcak azumi. je dokonalou ukazkou japonskosti, hlavne ak sa porovna s cinskymi (taiwanskymi) velko wuxia filmami sucasnosti. pribeh je jednoduchy, no posun dejom casto kvoli mnohym zamlcanym detailom komplikovanejsi, nez v bckovom narychlo zbuchanom HK filme. to b y bolo dobre, ak by neslo o mix niekolkych zanrov, ak ny nemalo ist aj o rychly akcny film. farby su prilis tienove, malo jasne, neziarive, utlmene smutkom melancholie, priznacnej japonskemu umeniu. melancholia, to je to spravne slovo. to je to, co japoncom ide dobre, bez ohladu na rozpocet a ci ne/logickost obsahu. mono no aware. cit k veciam ako takym. smutok ako reflexia zivota, prirody a vesmiru vobec. efekty su kde tu kde tam zato sikovne. nie pastva pre oci, skor malo uhladene cgi, ale o to filmu ani tak nejde. ninjovia inac, ninjovia cez prizmu cistej lasky, zanru, ktory ide japoncom najlepsie. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

To byl po dlouhý době jeden z lepších ninjovských filmů. Takhle kdyby natočili Naruta (místo těch tří kvadrilionů dílů) tak mohl mít jen pár epizodek a všichni by byli spokojeni. Shinobi má potenciál, má nápad, má výborné vizuální zpracování, má poetiku, má tu zvláštní asijskou mentalitu, kterou jsem nikdy nepochopil a hlavně jsou tam pěkný souboje. Rozhodně líbilo. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama