Reklama

Reklama

Amatérský pilot John je jedinou nadějí na záchranu poškozeného letadla, ve kterém jsou pasažéři i posádka vážně zraněni, upadají do bezvědomí, či dokonce umírají. Netuší ale, že mnoha lidem návrat letounu není příliš vhod. (oficiální text distributora)

Recenze (46)

ellysium 

všechny recenze uživatele

Musím opravit Geminiho ,protože autor knihy Mayday se nejmenuje Arthur ,ale Thomas.(Thomas H.Block).Knihu mám doma a když mám chuť ,tak ji přečtu.Je natolik kvalitní,že tahle televizní slátanina se na ni nechytá ani v nejmenším.Kniha je více méně napínavá a fakt v některých fázích zachází až do hororové podstaty.Když jsem film poprvé uviděl v programu,byl jsem zvědav ,jak si s knižní předlohou "rejža" poradil.V knize měl straton 412 tun a měl několik tříd včetně baru a piána.Byl to obr kolos a tahle filmová stíhačka byla velmi špatnou atrapou.V knize měl cestující civilní pilot malých letadel John Berry plné ruce práce,kopec problémů při řízení,řešil lidské osudy a tady ten filmový hrdina si prostě sedl do kokpitu a odšoféroval to až domů bez nějaký větší námahy,prostě nic co by mě nadchlo.Scott prostě film vyloženě odflákl s totální ignorací vynikající knihy.Takže film Vám doporučuji shlédnout pokud možná jen pro srovnání a raději si sežeňte knižní podobu od Thomase Blocka,který je mimochodem vynikající letecký odborník a pilot.Být jím,tak dám Scottovi takovou přes hubu za to že mi takhle zmršil knížku,až by se probral a předělal to...Dvě hvězdy jen za ty pasáže s vojenským pilotem... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Béčková vykrádačka knihy Mayday od Thomase Blocka. Zatímco u knihy čtenář napětím ani nedýchá a připadá mu krátká, u filmu stupiditu sotva rozdýchává a děj se strašně vleče... Celé to bylo srandovní, televizní, levné, papundeklové s levnými počítačovými triky... Herecké výkony plně odpovídaly béčkovému žánru. Ideální večerní trhák NOVA CINEMA !!!. Zkrátka od odpadu to dělí jen kousek a ta kupa srandy. A ještě jinak. Všude kde hraje Superman Dean Cain si buďte jistí, že se jedná o blbost, kterou lze dokoukat jen v případě velké nudy. V opačném případě doporučuji u TV tlačítko OFF a u DVD popelnici. * ()

Reklama

hudryhudry 

všechny recenze uživatele

Já nemůžu pochopit to, že každý film o katastrofě letadla je scénářem naprosto na chlup stejný a každý je stejně blbý. Letadlo je poškozeno, pilotování se ujme pilot amatér a letuška, protože piloti jsou mrtví. Zákadlana je chce nechat zabít, ale najide se i někdo, kdo se letadlo snaží zachránit. Nakonec přistanou, zachrání se a pilot a letuška se do sebe většinou zamilují. Ne o moc jiný byl i tento film. Už to prosím netočte, vyhazujete prachy do vzduchu. ()

Tico odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tomu se řiká nářez!! Největší stupidita, která mi vzala 88 minut mého života. Přesto jsem se tak dlouho nepobavila. Nejvíc mě fascinovala letuška, která i přestože lidé "v pohodě" vypadáváli z letadla, stále zachovávala úsměv na rtech. Potom si až po dlouhé době vzpoměla, že spojení se zemí se dá navázat nejen přes vysílačku, ale i písemnou formou. Prostě hustý. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +občas až mrazivá atmosféra, někteří známější herci, pozadí děje, na béčko relativně věrnější zpracování –no rozhodně to pořád zůstane béčko, podobný námět tu byl už mnohokrát/// Možná to zapříčinila atmosféra nebo nálada se kterou jsem se na film díval, ale za hodnocením si stojím. Možná i proto, že to byl po dlouhé době film u kterého jsem si obrazně okusoval nehty a hltal nervy drásající atmosféru. V žádném případě bych tedy film neházel do škatulky odpad, protože tento nad ostatními, stejně zaměřenými snímky vyniká. Navíc je zde i slušný český dabing, tak proč ne!/// Celkem 62%/// ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Film vznikol na motívy rovnomennej knihy Thomasa H. Blocka. (ti88na)
  • Raketa odpálená z letounu F-18 Hornet je AIM-9 Sidewinder. Sidewinder je tepelně naváděná raketa s krátkým doletem a neměla by dostatek paliva, aby doletěla 480 mil ke vzdušnému cíli. Operační radius této střely je zhruba 11 mil. Tepelně naváděná střela nemůže spoléhat na navádění radarem, jako je uvedeno ve filmu. (Cheeker)
  • Jakmile by došlo k protržení trupu letounu, došlo by k rychlé až explosivní dekompresi a vnitřní tlak a teplota vzduchu by se do pár sekund snížily na hodnoty, které panují venku. Už z toho vyplývá, že hlavní hrdinové a ani nikdo další neměl šanci na přežití. (Cheeker)

Reklama

Reklama