Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Veterán Sidney Lumet natočil vynikající soudní drama z prostředí v USA domestikované italské mafie a já musím nejprve přiznat, že mám pro tenhle typ filmů slabost. Přesto jsem se na něj právě dvakrát netěšil, jelikož Lumet do hlavní role obsadil akční ikonu Vina Diesela. Jaké bylo však mé překvapení, když se nenaplnily mé zažité předsudky a já s úžasem zjistil, že Vin Diesel taky umí i hrát! A to dokonce velmi obstojně. Lumet ho velmi ukáznil a Diesel tak ztvárňuje stárnoucího internovaného Italoameričana Jacka velmi přesvědčivě. Přesvědčivý chce být i celé tohle soudní drama, což se mu ale tak úplně nepodařilo. Lumet nezůstal objektivním a zcela nepokrytě straní jedné straně soudního procesu, což pro diváka není zase až tak na škodu... Tvůrcům se naštěstí podařilo ukočírovat patetické scény (zvláště promluvy Jacka ke svým soukmenovcům) a rétorika postav měla ten správný rozměr - od nezbytných příznakových vulgarismů až k justičnímu jazyku, jehož podstata byla zhmotněna nejlépe právě v neumělých Jackových řečech... Tenhle film není nějak převratný, je spíše sentimentální než dramatický, ale rozhodně stojí za vidění... Už kvůli Vinu Dieselovi... On skutečně charakterně hraje... ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Čekala jsem rafinované soudní souboje, kdy podceňovaný mafián bez vzdělání rozseká žalobce překvapivě inteligentní a vtipnou obhajobou… A místo toho? Jen pár laciných vtípků, pár šplechtů takzvané lidové moudrosti, pár urážek - dost ubohá bilance na film, co trvá dvě hodiny. Pronudila jsem se nezáživným blábolením před soudem, kdy se drogový dealer stylizoval do role kašpárka, šaška u dvora, který však ve skutečnosti neměl co říct a jeho rolí bylo jen rozptylovat porotu od skutečnosti, že souzeni tu byli vrazi, zloději, násilníci, drogoví bossové….. Odpad dávám za nepřípustnou glorifikaci hajzla a zločince a za znectění státního žalobce, ze kterého film dělá chladného ambiciózního hlupáka. SHRNUTÍ: Dvouhodinová názorná ukázka, proč porotu z lidu nenechat rozhodovat o spravedlnosti. P. S. Prohlášení: "miluji tě" zde padne častěji než v deseti náhodně vybraných německých romantických filmech. ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Překvapivě kvalitní. Nafťák v téhle "one-man show" obstál a dokázal tento film utáhnout na svých širokých zádech. Samozřejmě, že mu zdárně sekundoval Sidney Lumet, který dokázal navodit tu správnou atmosféru a uhlídat si jak komickou (hlavně díky Dieselovým hláškám u obhajoby) tak i dramatickou stránku příběhu. Sem tam byl sice dost špatný střih, který narušoval kontinuitu příběhu, ale tento neduh nebyl naštěstí zas tak častý, takže srazim jenom jednu hvězdu. . . ()

italka63 

všechny recenze uživatele

On je vcelku malej, řekla bych že mírně šmajdá, Vin jeden, a tady s příšernýma vlasama na hlavě o kterých bych hádala že budou ve skutečnosti o odstín tmavší, s příšerně nepadnoucíma kalhotama, u soudního přelíčení, z kterého se vyklubal monstr proces s mafiánskou velmi, velmi rozvětvenou rodinou. Ač již odsouzen, i bez obhájce, jakožto svědek, on ten proces zvrátil díky svému charizmatu, smyslu pro humor i schopnosti vytěžit logiku v nesmyslné otázce. V takovém hereckém výkonu Vina neznám a nevedl si fakt špatně:-) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Klasik Sydney Lumet se vydává na pole soudního a ukazuje nám skutečný příběh mafiána, který se nejdelším soudním procesu všech dob rozhodl obhajovat sám. Lumet vsadil na akční hvězdu Vina Diesela, který poprvé nejen, že nasadil vlasy ale dokonce doopravdy hraje. Poprvé ve filmu nikomu nedá pěstí, nikoho nezastřelí a po celou dobu nosí věci s dlouhým rukávem ale je to překapivě dobře, protože si v roli vede velice dobře. Film neskrývá žádné nečekané zvraty ani výrazné napětí ale žánr soudného dramatu podává odlišně než konkurenční klasiky a hlavně po celou dobu nenudí, což je v rámci žánru obdivuhodné. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Giacomo DiNorscio zemřel 14 listopadu 2004, během natáčení filmu. (CliffLee)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno