Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Diesel naskočil a herecký motor se rozběhl ( a to ho nemusím ). Toť vše. Film je totiž jinak oslavou soudní ubohosti. Už se ani nedivím, že ženská, která k smrti usušila kočku v mikrovlnce, vysoudila na výrobci slušný prachy. Porota tam chodila jako do divadla a herecké výkony ocenila nevinou. Ještě horší je, že film je i oslavou gaunerů, nejhrubšího zrna, ze kterých dělá veselé sympaťáky a vydírání, drogy, podvody a vraždy, jsou vlastně jakousi klukovinou. Byli by Vám taky sympatičtí, kdyby na ty drogy co dodávají umřel někdo, koho máte rádi ? U nás už ta ,,spravedlnost,, taky funguje. Lidi co ukradli miliardy nás všech si vesele užívají a Ti co pomalují semafor, nebo nakreslí tykadla se zavřou. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Tohle je sice mafiánský film, který ale nepřipomíná žádný jiný a je v žánru gangsterských filmů totálně osamocen. Asi největším terčem je pro všechny Vin Diesel, který tu hraje postaršího mafiána a já osobně se ptal, "dokáže to?". V první pětině filmu jsem mu to nevěřil a drouhou pětinu jsem si na něho a pojetí filmu zvykal, ale zbytek filmu jsem si nehorázně užil. Musím říct, že tohle je asi nejlepší herecký výkon co Vin DIesel kdy předvedl, protože tohle nebyla role na kterou by byl zvyklý a přirozeně k němu seděla (zde se musel hodně snažit po herecké stránce aby mu to divák věřil). Každopádně mě překvapil a po nějakém čase se mi dokonce tento typ gangstera v jeho podání líbil. Celkově vzato je to pěkný film, který nemusí každému sednout, ale mě osobně dobře pobavil, překvapil i ukázal emoce. PS: Opět nedoporučuju dabing! ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Soudní drama režiséra Sidney Lumeta natočené podle skutečné události našlo oporu především v představiteli mafiána s dobrým srdcem Vina Diesela. Ten se své nesnadné role zhostil na výbornou a je to hlavně jeho zásluha, že jsem neusnul nudou. Film o soudním procesu, který se vlekl téměř dva roky totiž má tendenci nudit, a to v okamžicích, kdy se děj přesune ze soudní síně někam jinam. Lumet má velké režisérské zkušenosti, a tak ve scénách ze soudní síně umí diváka zabavit, protože Diesel nonšalantně odrovnává svědky svou výřečností a talentem přechytračit i přísného soudce, a tak si diváka jednoznačně strhne na svou stranu. Domnívám se, že fandit po celou dobu mafiánovi, kterému za jeho zločiny hrozí doživotí, určitě nebylo úmyslem tvůrců, ale stalo se. 60% ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Předposlední film Sidneyho Lumeta pojednává o soudním procesu založeném na skutečných událostech. I přes fakt, že se jedná o hodně komorní konverzační drama však nestíhá nudit a až na trochu výstřední volbu hudebního podkladu nemám nejmenší výčitky. Lumet totiž vystihl atmosféru přesvědčivě a celkově i přes absenci větších hvězd ( Vin Diesel ukazuje, že i bez svalů má charisma na rozdávání a Peter Dinklage dává v podstatě zapomenout všem těm upištěným parodickým liliputům co hraje bězně) a trochu problematický rozjezd film zaujme a nepustí. Působivé je to o to víc, že velká část výpovědí je založena na skutečných záznamech. Dlouho už jsem neviděl lepší soudní drama. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Klasik Sydney Lumet se vydává na pole soudního a ukazuje nám skutečný příběh mafiána, který se nejdelším soudním procesu všech dob rozhodl obhajovat sám. Lumet vsadil na akční hvězdu Vina Diesela, který poprvé nejen, že nasadil vlasy ale dokonce doopravdy hraje. Poprvé ve filmu nikomu nedá pěstí, nikoho nezastřelí a po celou dobu nosí věci s dlouhým rukávem ale je to překapivě dobře, protože si v roli vede velice dobře. Film neskrývá žádné nečekané zvraty ani výrazné napětí ale žánr soudného dramatu podává odlišně než konkurenční klasiky a hlavně po celou dobu nenudí, což je v rámci žánru obdivuhodné. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Giacomo DiNorscio zemřel 14 listopadu 2004, během natáčení filmu. (CliffLee)
  • Některé dialogy ze soudní síně zazněli i u skutečného přelíčení. (CliffLee)

Reklama

Reklama