Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Výborné krimi drama, které tahá a drží nad vodou pouze a jen Vin Diesel. Bez něj by to bylo s bídou poloviční. Dvě hodiny utekly jako voda a já se bavil. Výborný námět, skvělí herci a vše ze soudní místnosti výborné. Netuším, kolik pravdy bylo na lákadlu based on true story, ale minimálně konec musel být hodně přitažený za vlasy. Snad bych dal i těch pět, netuším ale, zda někdy na reprojekci budu mít chuť. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Pre mňa príjemné prekvapenie. Od filmu som nečakal veľa, pozrel som si ho viacmenej len zo zvedavosti, nakoľko Lumeta považujem za skvelého režiséra, no všimol som si, že v 90. rokoch už bol znateľný prepad kvality jeho filmov a chcel som vidieť rozdiel. A áno. Ten rozdiel tam je. Vidím ho. Asi polovicu času som bol presvedčený, že tomu dám "iba" tri hviezdy. Nutno však povedať, že slabinou filmu je jeho námet, nie dialógy. Tie písal Lumet vždycky dobre a ani tu nestrácajú na sile, vlastne sú ťahúňom celého filmu. Okrem celkom vtipných hlášok tu zaznejú aj vety precítené a ľudské - také aké mám rád. A ako sa tak film blížil ku koncu, uvedomil som si, že sa mi vlastne páči. V prvej polovici som mal z neho ešte pocit, akoby nevedel uchopiť štýl a tempo, akým sa bude uberať, ale ubehlo to pomerne rýchlo a najmä v posledných asi 40 minútach som si to už vyslovene užíval, pričom za najsilnejší moment filmu považujem scénu, kedy na súde vypovedá Dieselov bratranec - vtedy som bol zasa presvedčený, že tomu napálim aj tú štvrtú hviezdu. Tá je síce slabšia, istý pokles oproti predošlým Lumetovým filmom je tu viac než evidentný, ale stále je to dobrý film. A prekvapivo aj dobre zahratý. Zďaleka najväčším prekvapením je pre mňa Vin Diesel, ktorý v tomto filme ukázal, že vie hrať a prestal som ho vďaka tomu nemať rád. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Veterán Sidney Lumet natočil vynikající soudní drama z prostředí v USA domestikované italské mafie a já musím nejprve přiznat, že mám pro tenhle typ filmů slabost. Přesto jsem se na něj právě dvakrát netěšil, jelikož Lumet do hlavní role obsadil akční ikonu Vina Diesela. Jaké bylo však mé překvapení, když se nenaplnily mé zažité předsudky a já s úžasem zjistil, že Vin Diesel taky umí i hrát! A to dokonce velmi obstojně. Lumet ho velmi ukáznil a Diesel tak ztvárňuje stárnoucího internovaného Italoameričana Jacka velmi přesvědčivě. Přesvědčivý chce být i celé tohle soudní drama, což se mu ale tak úplně nepodařilo. Lumet nezůstal objektivním a zcela nepokrytě straní jedné straně soudního procesu, což pro diváka není zase až tak na škodu... Tvůrcům se naštěstí podařilo ukočírovat patetické scény (zvláště promluvy Jacka ke svým soukmenovcům) a rétorika postav měla ten správný rozměr - od nezbytných příznakových vulgarismů až k justičnímu jazyku, jehož podstata byla zhmotněna nejlépe právě v neumělých Jackových řečech... Tenhle film není nějak převratný, je spíše sentimentální než dramatický, ale rozhodně stojí za vidění... Už kvůli Vinu Dieselovi... On skutečně charakterně hraje... ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Diesel naskočil a herecký motor se rozběhl ( a to ho nemusím ). Toť vše. Film je totiž jinak oslavou soudní ubohosti. Už se ani nedivím, že ženská, která k smrti usušila kočku v mikrovlnce, vysoudila na výrobci slušný prachy. Porota tam chodila jako do divadla a herecké výkony ocenila nevinou. Ještě horší je, že film je i oslavou gaunerů, nejhrubšího zrna, ze kterých dělá veselé sympaťáky a vydírání, drogy, podvody a vraždy, jsou vlastně jakousi klukovinou. Byli by Vám taky sympatičtí, kdyby na ty drogy co dodávají umřel někdo, koho máte rádi ? U nás už ta ,,spravedlnost,, taky funguje. Lidi co ukradli miliardy nás všech si vesele užívají a Ti co pomalují semafor, nebo nakreslí tykadla se zavřou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $1,173,643Tržby Celosvetovo $2,636,637 ║ Vin Diesel a jeho šlapanec úplne vedľa, z tými vlasami vypadá fakt otrasne, toho Taliana mu fakt ťažko uveriť ako herecky sa snaží a nie je to úplne zle ale celé to je dejovo podané v tak fádnej plochej nezáživnej réžii až hrôza. Tento film riadne zbrzdil Dieselovi kariéru, môže byť rád že úplne neodpísal, veď 2roky po filme nikde poriadne nehral. /25%/ ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Scénárista T. J. Mancini získal oficiální přepis výpovědí u soudu, a poté je přidal do dialogů v soudní síni. (CliffLee)
  • Jedním z návrhů pro název filmu byl Jackie Dee. (CliffLee)

Reklama

Reklama