Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Že by to bylo něco extra zajímavýho, to se říct nedá. Většina scén je ze soudní síně a nějak mě nebraly. Je tam pár vtipnejch okamžiků, ale raději bych viděl film z období před tím, než se do vězení dostal, než teď před soudem, kde jen chrlil svoje moudra. Pozitivní na tomhle filmu vidím jednu věc - že ukazuje, jak idiotské to americké soudnictví je, i když si amíci myslej, že je nejlepší na světě (a sorry, ale být v porotě skoro 2 roky, pravděpodobně v izolaci od rodiny atd, to je taky skoro jak sedět). Vlasatej Diesel, k tomu mám neutrální názor s připomínkou, že vypadal jak debil, ale to už je asi ze zvyku. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Soudní drama režiséra Sidney Lumeta natočené podle skutečné události našlo oporu především v představiteli mafiána s dobrým srdcem Vina Diesela. Ten se své nesnadné role zhostil na výbornou a je to hlavně jeho zásluha, že jsem neusnul nudou. Film o soudním procesu, který se vlekl téměř dva roky totiž má tendenci nudit, a to v okamžicích, kdy se děj přesune ze soudní síně někam jinam. Lumet má velké režisérské zkušenosti, a tak ve scénách ze soudní síně umí diváka zabavit, protože Diesel nonšalantně odrovnává svědky svou výřečností a talentem přechytračit i přísného soudce, a tak si diváka jednoznačně strhne na svou stranu. Domnívám se, že fandit po celou dobu mafiánovi, kterému za jeho zločiny hrozí doživotí, určitě nebylo úmyslem tvůrců, ale stalo se. 60% ()

Reklama

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Výborné krimi drama, které tahá a drží nad vodou pouze a jen Vin Diesel. Bez něj by to bylo s bídou poloviční. Dvě hodiny utekly jako voda a já se bavil. Výborný námět, skvělí herci a vše ze soudní místnosti výborné. Netuším, kolik pravdy bylo na lákadlu based on true story, ale minimálně konec musel být hodně přitažený za vlasy. Snad bych dal i těch pět, netuším ale, zda někdy na reprojekci budu mít chuť. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Překvapivě kvalitní. Nafťák v téhle "one-man show" obstál a dokázal tento film utáhnout na svých širokých zádech. Samozřejmě, že mu zdárně sekundoval Sidney Lumet, který dokázal navodit tu správnou atmosféru a uhlídat si jak komickou (hlavně díky Dieselovým hláškám u obhajoby) tak i dramatickou stránku příběhu. Sem tam byl sice dost špatný střih, který narušoval kontinuitu příběhu, ale tento neduh nebyl naštěstí zas tak častý, takže srazim jenom jednu hvězdu. . . ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

naprosto k neuvěření,kámoš mě to to půjčil ať na to mrknu že je to nějaký drama z vinem dieselem.tak sem se lek,a pustil si to,no a zjistil sem že je to ultra vtipně natočené drama s komediálními prvky,kde mě naprosto vyrazil dech vin(vlasy na hlavě)diesel.je vidět že zvládne i charakterní role.bravo!!!! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Scénárista T. J. Mancini získal oficiální přepis výpovědí u soudu, a poté je přidal do dialogů v soudní síni. (CliffLee)

Reklama

Reklama