Reklama

Reklama

Dračí doupě 2

  • Německo Dungeons & Dragons: Wrath of the Dragon God (více)

Obsahy(1)

Příběh Vás vtáhne do temné říše fantazie. Zlý kouzelník Damodar připravuje strašlivou pomstu Izmerskému království. Udatný bojovník Berek a nezkušená kouzelnice Melora se vydávají do bitvy proti Damodarově obří armádě krvelačných nestvůr, létajících harpií a ledových draků. Pokud neuspějí, Izmerské království ztratí své kouzelné žezlo... (Intersonic)

(více)

Recenze (83)

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

No, narozdíl od jedničky je to určitě lepší. Herecké výkony jsou sice stejně toporné a hlavní záporák je pořád stejně...divný. Ubylo na monumentalitě a přidalo se na atmosféře. A kdo někdy hrál onu počítačovou hru na jejíž motivy je to natočené bude určitě spokojen. Je tady barbarka, bojovník, kouzelnice elfka, zloděj, mnich a k tomu jeden nechutně digitální drak, spousta vražedných pastí, pěkná příroda a zajímavý příběh jako vystřižený z promyšleného rpg. Když přivřu oko, je to jasný průměr, tentokrát ano. Navzdory špatným trikům. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

V mnohem to hodne pripomina mladsi snimek The Hobbit: The Desolation of Smaug, az jsem si rikal, jestli Jackson vylozene nekopiroval :) Ale je nutno rict, ze DnD 2 je takova "pakistanska verze" Smaka :) Ten "TV budget" je proste znat v celem filmu - od naprosto necharismatickych hercu, tuctovych exterieru, pres triky na urovni levnych videoher (jen pripomenu, ze v tomto roce vysel i Goblet of Fire, ktery je kvalitou CGI uplne jinde), az po nevyraznou hudbu. Pritom zapletka je pomerne ok, i kdyz je tam par momentu, ktere uplne nedavaji smysl. Damodar (Payne) se vraci jako nemrtvy po sto letech a chce se pomstit na potomcich vsech obyvatel Ismiru. Pouzije k tomu jakysi orb, ktery ma probudit spiciho draka v hore (uz vidite tu podobnost? :) ) A jeden ze slechticu Ismiru, Berek, sestavi druzinu, ktera se vyda orb znicit. Podobnost se hrou znat je, v druzine je barbarka, elfka, cleric a rogue. Ten posledni je bohudik uplne jiny nez v predchozim dile a nesnazi se neustale trapne vtipkovat. Ma ale jeden moment, kde jsem se fakt chlamal :) Kazdopadne jsem rad, ze cely pribeh je bran vazneji, nez komedialni jednicka. Presto mohli svet DnD vyuzit vic. Krome draka a licha s duchy se zde mihne jakysi goblin, magmin a darkmantlove, cimz to konci. Koukatelne to urcite je, nenudil jsem se, ale zkratka za technickou stranku filmu nakonec davam opet nizke hodnoceni. Mozna, ze pokud uvidim jinou nez DVD verzi, ktera byla celkove hodne "mazla", budu mit z filmu lepsi dojem. Ale konkurence je ve fantasy dnes uz tak velka, ze tyhle stare DnD vypadaji jak ne chudi, ale primo polomrtvi pribuzni :) Az se znacky chopi poradne studio a zpracuji treba Salvatoreho sagu, myslim, ze se ale muzeme tesit na vetsi bombu nez byl LOTR. ()

Reklama

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Tak je to asi o něco málo méně blbé než jednička, ale vcelku to drží její standard. O něco málo lepší efekty, o něco málo přijatelnější herecké výkony a pár lepších nápadů, ale tím to vcelku hasne. Několik ucházejících obrázků s jinak příšerně udělanými draky. Pokud bychom se rozhodli to brát skutečně jako moderně pojatou pohádku, tak to asi bude jen prostě horší pohádka, ale pokud to zařadíme do žánru fantasy (což rozhodně není to samé), kam se samozřejmě hra Dračí doupě řadí, tak to je prostě příšerné. Snad každý, komu je fantasy žánr blízký, byl alespoň částečně odkojen touto hrou (další část bývá zpravidla četba Tolkiena) a při pohledu na toto pojetí světa jmenované hry se mu musí chtít vraždit. Je to prostě hrůza a totální nepochopení, jinak to říct nejde. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tohle hodně bolelo. Celé je to televizní až na půdu, režie odfláknutá, chemie mezi postavami vůbec nefunguje, jediný nadhled a humor sem vnáší Tulák, ale taky jen sem tam. Nejde mi ani tak o mizerné triky, ty se dají překousnout, když to má alespoň trochu chytrý scénář a dobrou realizaci. Tady se postavy chovají jak pitomci, hlavní zloun vlastně nic neumí, takže je s podivem, kde nabral ty sloužící skřety, nechá se přemoct strašně jednoduše a nakonec vlastně se zachová dobře, jen aby holka přežila. V prvním filmu to alespoň logicky odněkud někam šlo, odlehčujících hlášek a situací bylo dost, úkoly k řešení dostatečně chytré, a ne blbé, a fungovala chemie mezi postavami. Tohle je takový nepodělek. Taky než se rozjede, tak je skoro půlka filmu za námi. ()

Mitopus odpad!

všechny recenze uživatele

Pozor, útočí na nás lič! Nevím, jestli to bylo neuvěřitelně pitomým dabingem, ale měl jsem pocit, že se dívám na fantasy verzi Strážců vesmíru. A nepomohlo ani to, že jsem fanda Heroes of Might and Magic. Mimochodem doteď jsem si myslel, že lichové jsou nekromanti tak mocní a staří, že z nich zbyla jen kostra, tohle byl nějaký skřet-zloděj, stěží level 3, nemluvě o tom, že nemrtví se mají ze snadno pochopitelných důvodů zdržovat u země (pokud už teda ne pod ní) a ne si hopsat po stromech a vykrádat kukaččí hnízda :) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na hradě Trakai a v okolí města Vilnius v Litvě. (Terva)

Reklama

Reklama