foto

Chris Pine

  • nar. 26.8.1980 (35 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Christopher Whitelaw Pine se narodil v Los Angeles rodičům Robertovi Pineovi a Gwynne Gilford. Už jako chlapec měl k filmovému průmyslu velice blízko, jeho otec i matka jsou totiž herci a jeho prababička Anne Gwynne byla hvězdou stříbrného plátna koncem 30. let. Chris má sestru Katherine, se kterou jako děti často navštěvovaly své rodiče přímo na place.

Odmalička se věnoval zpěvu a zajímalo ho i hraní. Ze začátku ale nepočítal, že se mu bude věnovat naplno a prahnul spíše po vzdělání. Proto se rozhodl pro studium angličtiny na univerzitě Berkeley v Californii a následně také na Divadelní konzervatoři ve Velké Británii. S tím je spojeno i jeho účinkování na prknech divadla. Hrál například v představeních Čekání na Godota či Orestes.

První filmové role na sebe ale nenechaly dlouho čekat, i když byly jen epizodní. V roce 2003 to bylo v seriálu KRIMINÁLKA MIAMI. Větší prostor dostal v pokračovaní DENÍKU PRINCEZNY z produkce Walta Disneyho, kde si zahrál po boku Anne Hathaway. Pracovně mnohem úspěšnější byl pro něj rok 2006. Nejprve se objevil v televizním filmu DOROTHY s Diane Keaton, následně v komedii Donalda Petrieho JEN TROŠKU ŠTĚSTÍ a do třetice v akčním snímku SEJMI ESO, který se sice nemohl pyšnit pochvalnými kritikami, nicméně Chrisovy projekty do budoucna jsou i tak velmi zajímavé.

Režisér J.J. Abrams si ho vybral do připravovaného STAR TREKU do role kapitána Jamese T. Kirka, která proslavila Williama Shatnera. Postavu Spocka ztvární americký herec Zachary Quinto, ale v malé roli se objeví i Leonard Nimoy.

Ve volném čase rád píše krátké povídky a pracuje i na scénáři. Kdyby prý nebyl herec, rád by se živil jako muzikant. Jeho vzorem je Gary Oldman.

Petra "Goldenhair" Jakovská

Herecká filmografie

2017 Star Trek 4
Wonder Woman
2016 Do posledního dechu
Hell or High Water
Star Trek: Do neznáma
2015 Supermansion (TV seriál)
Wet Hot American Summer: First Day of Camp (TV seriál)
Z for Zachariah
2014 Čarovný les
Jack Ryan: V utajení
Šéfové na zabití 2
Šofér
2013 Star Trek: Do temnoty
2012 Celeste a Jesse navždy
Legendární parta
Lidé jako my
Tohle je válka!
2010 Nezastavitelný
Quantum Quest: A Cassini Space Odyssey
Small Town Saturday Night
2009 Beyond All Boundaries
Přenašeči
Star Trek
2008 Víno roku
2006 Dorothy (TV film)
Jen trošku štěstí
Rande naslepo
Sejmi eso
2005 Zpovědní tajemství
2004 Deník princezny 2: Královské povinnosti
2002 Kriminálka Miami (TV seriál)
2001 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)

Dokumentární

2014 Lennon or McCartney - a.z.
2013 Star Trek Into Darkness Special (TV film)
The Captains Close Up (TV seriál)
2011 The Captains
2009 Special zu 'Star Trek XI' (TV film)
Star Trek: Aliens
Star Trek: A New Vision
Star Trek: Ben Burtt & the Sounds of Star Trek
Star Trek: Casting
Star Trek: Gag Reel
Star Trek: Gene Rodenberry's Vision
Star Trek: Planets
Star Trek: Props & Costumes
Star Trek: Score
Star Trek: Starships
Star Trek: To Boldly Go
2004 On the Set: The Princess Diaries 2 - Royal Engagement (TV film)

TV pořady

2015 Late Late Show with James Corden, The (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2015 (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
24 Hours of Reality and Live Earth: The World Is Watching (TV pořad)
87. Annual Academy Awards (TV pořad)
2014 Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2013 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2013 (TV pořad)
2013 MTV Movie Awards (TV pořad)
2012 Evening Urgant (TV pořad)
2012 Film Independent Spirit Awards, The (TV pořad)
2010 82. Annual Academy Awards (TV pořad)
2009 Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
2007 Graham Norton Show, The (TV pořad)
Rencontres de cinéma (TV pořad)
Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
Xposé (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)

Hudební videoklipy

2013 Paul McCartney: Queenie Eye (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(270)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace