Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Lucy je jedním z nejsilnějších příslušníků rasy „diclonius“, skupinky mutantů, jež se od lidí liší pouze růžovou barvou vlasů a očí a dvěma rohovitými výběžky na hlavě. Ty představují zdroj telekinetické síly dicloniů: vektorů, neviditelných a nadlidsky silných rukou, díky nimž jsou mutanti prakticky nepřemožitelní. Dicloniové chovají nepřekonatelnou nenávist k lidem a neváhají užít svých schopnosti k zabíjení, z toho důvodu je vláda drží ve speciálním vězeňském ústavu, kde jsou zkoumáni a postupně eliminováni. A právě odsud Lucy jedné noci unikne.

Bratranec Kouta a sestřenice Yuka se setkávají poprvé po osmi letech a jejich setkání je okamžitě pokřtěno neobvyklou událostí: na pláži nacházejí nahou dívku s růžovými vlasy, dvěma rohy a vážným zraněním hlavy, které způsobilo její ztrátu paměti, řeči a, řekněme, mírně infantilní chování. Kouta a Yuka se bezbranné Nyu, jak si dívku pracovně pojmenovali podle jediného zvuku, který vydává, ujmou, ovšem brzy zjišťují, že minulost Nyu je velice černá. Nebo by se slušelo říci spíše krvavá?

Japonský animovaný seriál „ELFEN LIED“, který obsahem pokrývá šedesát ze sto sedmi epizod stejnojmenné mangy, je znám a puritány kritizován hlavně pro velké množství nahoty, krve a extrémního fyzického i psychického násilí. Ovšem určitě to nejsou jediné důvody, proč bylo toto dílko, důsledně vyvracející názor, že anime je záležitostí určenou primárně dětskému publiku, svým americkým distributorem označeno za jeden z nejúspěšnějších titulů roku 2005. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Hees 

všechny recenze uživatele

Chcel by som vidieť viac lebo 13(+1 špeciál) mi vôbec nestačilo. Nádherný opening Lilium nie len po hudobnej, ale aj grafickej stránke je bránou do Elfen Liedu. Toho kto sa to odhodlá pozerať čaká obrovská porcia brutality, striekajúcej krvi na všetky strany a odrezaných častí tela. Občas vidíme aj nejakú tú erotiku, ale v niečom takom vážnom ako je Elfen Lied veľmi o erotiku nejde. Teda pri vážnej téme veľmi erotika nevzrušuje. Lucy samozrejme má problém s ľuďmi lebo jej predtým ubližovali a preto treba sledovať jej pocity. Niekedy sa zdá ako keby Lucy/Nyu má dve osobnosti. Dá sa povedať, že sú to oddelené dve časti jej ja. Jedna časť krvilačná a do istej miery aj obranná pretože nič iné jej v podstate nezostávalo. Druhá časť je po láske túžiaca mladá žena, ktorá má veľa rôznych problémov. Takže šup šup pustiť Lilium na plné pecky, síce je to trocha komorná smutná pesnička, ale má v sebe silu. Tiež odporúčam pozrieť tu zaujímavosti sú tam no čo asi? = zaujímavosti. Aj keď osobne rád by som si jednu informáciu neprečítal tak vás aj varujem. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

TANOŠII.... KA ? Total gore total erotic alebo X-men postretli Elephant mana a emocionálne i akčne dostali obaja od Elfen Lied na frak. Už prvých päť minút presvedčí i neveriaceho Tomáša, že anime naozaj nie je pre deti a že Japonci dokážu spojiť nespojiteľné do nádherne harmonického celku. Príbeh "iného druhu" medzi ľuďmi predstavuje široké spektrum charakterov a ich vzájomne prepletený príbeh funkčne preskakujúci medzi jednotlivými časovými rovinami. Medzi postavami jednoznačne vyčnieva správne shakespearovsky poňatá Lucy prenasledovaná svojou "inakosťou" a svojou minulosťou vyplývajúcou z nepochopenia a opovrhovania tých, ktorých označujeme ako "normálnych". Všetky postavy tu však majú svoj priestor i miesto v príbehu a divák nemá problém vžiť sa do každej z nich a pochopiť situáciu a konanie každej z nich, a to napriek tomu , že ani na minútu nezabudnete na to, že je to "fiction" a pozeráte animák. EL má na dôvažok nádherný hudobný doprovod čerpajúci z v Ázii čoraz viac populárnejšej európskej klasiky. A ja si čoraz častejšie začínam vážne myslieť, že hraný film zažíva svoju krízu a budúcnosť príbehov, silných emócií i myšlienok je práve v animovaných filmoch určených staršiemu publiku. MADA ITAKUNAI DESU...KA .... 10/10 ()

Reklama

Tucqa 

všechny recenze uživatele

Morbidní až brutální, lehce erotické až romantické, hravé i smutné... Dostalo se mi něčeho úplně jiného než jsem očekávala po přečtení obsahu. Příjemným zjištěním pro mne bylo, že anime se třinácti díly může vyvolat tolik rozporuplných pocitů - i zprvu záporné postavy zde měly světlé chvilky... Hodnotila bych 90% ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Můj první anime seriál. Pořád mám k němu vztah coby nejlepší jaký jsem kdy viděl. Možná je to ale i tím, že byl první. :) Příběh je naprosto promyšleně luxusní, nádherná animace. Celý seriál obsahuje pasáže jak brutální a nelidské, tak i lehce ecchi a zároveň i ty, které mě přes všechno překvapily, rozbrečely i nadchly. Navíc na konci každé epizody zahraje příjemný song od zpěvačky Chieko Kawabe. Rozhodně doporučuji! 10/10 ()

Larky 

všechny recenze uživatele

První Anime seriál (když nepočítám Pokémony...a ty fakt nechci počítat), který jsem kdy viděl...na doporučení jednoho člověka, kterému tímto děkuji...Elfen Lied má všechno...nabízí celou škálu emocí (a že jich není málo)...kresba je krásná, příběh je vyjímečný, postavy jsou zajímavé, dabing je skvělý, hudba je krásná...prostě se povedlo naprosto všechno...faktem je, že místy to telenovela vážně je, ale to vůbec nevadí, protože je to podáno výborně a ani na chvíli to není trapné a nenudi...jo a Lucy je fakt sexy zabíjecí monstrum...Anime jsem dlouho přehlížel a nezajímalo mě to...ted už vím jakou jsem udělal chybu...a slibuji..napravím to......................... Elfí píseň - Vynikající záležitost - 93% ()

Galerie (572)

Zajímavosti (13)

  • V epizodě drží Lucy samopal v levé ruce, stejně je tomu i v komiksové předloze. Levorukost byla přitom v Japonsku tradičně vnímána negativně, stejně jako v mnoha jiných zemích. (Mates2106)
  • Závěrečnou píseň „Be Your Girl“ nazpívala zpěvačka Chieko Kawabe. (CarnTheNunya)
  • Nana znamená japonsky sedm, což je i laboratorní číslo diclonijky Nany. (Mates2106)

Reklama

Reklama