Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paní Hůlová je stará paní a na světě je již sama. Jediným společníkem jí na Štědrý večer bude televizní obrazovka. Nalézáme se v Čechách, někdy v konci temných sedmdesátých let. (oficiální text distributora)

Recenze (41)

BASE 

všechny recenze uživatele

Při představě, že děj tohoto mikrosnímku je velmi reálný a blíží se; při představě, že až budu starý a sám už na mě nebude "mile" hovořit nějaká reálná tvář, je slovo "mrazivé" velice hřejivé... doporučuji se nechat obejmout Kybernetickou babičkou a vyjít vůkol lidem../škoda, že se tenhle film skoro nevidí... ()

janabel 

všechny recenze uživatele

No, byla jsem zvědavá na raná dílka duchovního hledače, a tak jsem se koukla na tento filmík, díky kterému jsem si vzpomněla na mládí, kdy jsem také poslouchala hlasatele, nebo spíš neposlouchala, jelikož jsem se těšila spíš na to, až domluví a pustí ten očekávaný film. Vzpomínám si, že ve mně také kolikrát ty jejich pořady vyvolávaly depky, jenže já naštěstí nebyla sama a dokázala jsem se hlavně obejít bez televize, jelikož v té době nebylo opravdu moc na co koukat. Ale dovedu si představit, že osamocený člověk je vděčný alespoň za tento kontakt, a proto ti, co takto hovoří z obrazovky k lidem by si měli být vědomi zodpovědnosti za to, co a jak hlásají. A když se na Štědrý večer k tomu přidá taková pěkná depresivní báseň, tak to už má fakt sílu a asi to nebude to pravé ořechové. Spoiler. Nemohla jsem si opět nevzpomenout na trpaslíka, kdy Rimmer strávil jedno dopoledne na lince důvěry a všech pět lidí, kteří se mu dovolali, včetně toho, co si spletl číslo, spáchali sebevraždu. Chudák paní Hůlová. ()

Reklama

hellequine 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to nikterak depresivní ani temné. Ale - asi jsem hrozná cíťa, ale celý "film" jsem probrečela a brečela jsem ještě dlouho po jeho shlédnutí. Bylo mi líto nejen hlavní postavy, ale všech lidí s podobným osudem (a ne nutně stejným koncem). Bylo mi líto toho, že mě takové osamělé Vánoce s největší pravděpodobností také v budoucnu čekají... Je to děsivé... ()

Fanosh 

všechny recenze uživatele

Raděj než ve staru sám prožívat vánoce radši mě střelte do palice. Důchodkyně paní Hůlová z jednou nohou v hrobě a druhou v psychiatrické léčebně už v tom má nejspíš praxi. Tak jak asi dost takových starých lidí kdy vám samota a stáří vyhlodá díru do hlavy. Naštěstí už máme televize a člověk má koho poslouchat a na koho povídat v zašlém polorozpadlém bytě. Sedumdesátky sem minul asi o dvacet a štědrovečerní program a ty kecy hlasatelů o kolo toho se skoro nezměnily. A tady je sestřich těch nejvybranějších bezpáteřních hlášek. A tak se není čemu divit, že paní Hůlová si na konci snímku "odskočila". Koncentrace deprese na tenhle svátek pohody. A pokud máte v rodině nebo mezi přáteli nějaké nevyřízené účty doporočuju pro navození atmosféry pustit si snímek na zmiňovaný štědrý večer, nejlíp o samotě. Jako léčbu, že každý tak může skončit a nějaké handrkování o zbytečnostech je naprosto bezpředmětné. ()

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chaunuv majstrstyk. Ucetni z Haskovy povidky, ktery zada o zvydeni platu a se kterym otrese rediteluv komentar k celosvetove ekonomicke krizi, je jen slabym predobrazem pani Hulove, na kterou drtive dopadne svetova mizerie, strasliva normalizacni televizni zabava a vlastni osamelost. Pro pametniky zpevu Pavla Lisky (neplest se soucanym hercem), Bobiny Ulrychove nebo Nedelnich chvilek poesie prostor k ponure zabave. (Basen Jana Rybaka je kapitolou sama o sobe). Mnohovrstevnate, hutne, pusobive a notne depresivni. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama