Reklama

Reklama

Občan pes

Trailer

Obsahy(1)

Stydlivý vesnický kluk Pod se vydá do Bangkoku, rozhodnutý prorazit ve velkém městě. Najít tady zaměstnání není tak těžké: brzy začne pracovat v rybí konzervárně na lince na zpracování sardinek. Nešťastnou náhodou tu však přijde o prst. Začne se potloukat po městě ve snaze najít plechovku, v níž by mohl jeho uříznutý prst být. To je ovšem pouze začátek surrealistické pohádky plné absurdního humoru a vizuální virtuozity. Bohaté používání digitálních triků proměňuje šedivý Bangkok v město jasných, téměř kýčovitých barev a podivných prostředí. Film vychází z knížky, kterou napsala režisérova manželka Koynuch (a kterou on pak ilustroval), přičemž nebere sám sebe příliš vážně a obsahuje neobvykle vysokou dávku sebeironie. Jako kdyby chtěl říct: Smějte se mi! Přesto je ale zároveň dojemný, originální a vtipný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Na to, že většina východoasijské produkce se pohybuje na hranici kýče (jižní Korea tuto estetiku dotahuje k dokonalosti, resp. naprosté útrpnosti) už jsem si zvykl. U Občana psa mi to vlastně ani nevadilo, barevný spektákl k němu tak nějak patří. I ten thajský pop se dá zkousnout. Ale naprosté neherectví hlavních představitelů (jistě k tomu z velké míry přispěl sám režisér svým pojetím) mi zážitek z této šílené pohádky trochu kazil. Upřímně řečeno, mám pocit, že nejlíp hrál onen stále zahazovaný plyšový medvídek. Jinak říkám ano, hora z pet-lahví v centru Bangkoku, kouřící osmiletá dívenka s přisprostlou plyšovou hračkou, mrtvý motorkář okolo něhož padají helmy, to všechno mě dostávalo. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

O sne, o pocite, o nedostupnosti...najintímnejšie ako sa len dalo. Symbióza obrazu a zvuku, ktorá nemôže byť pochopená človekom, ktorý nezažil neopetovanú lásku. Klobúk dole pred Sasanatiengom, lebo za všetkým tým pozitívne farebným a hravým sa skrýva stav kôli, ktorému ľudia skáču z mostov. A západ slnka nad "pet" mountain? To už je len taký bonus. 90% ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Oficiální text distributora říká něco o „surrealistické pohádce“. Pokud cílem tvůrců bylo vskutku něco surreálního, potom klobouk dolů. Smysl to moc nedává. V podstatě je to taková thajská odpověď Amelii z Montmaru. Jen s tím rozdílem, že tomu chybí spád, poutavější příběh, a je to příliš zahleděné do sebe. Výtvarná stránka je sice krásná, ale často působí samoúčelně. Třeba hora plastových lahví – vizuálně nádhera, ale je to nabaleno na tak chatrném ději, až jsem si říkal, proč někdo neinvestoval spíš do scénáristy než trikařů. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Barvitá a svižná, absurdní a bizarní komedie. Neuvěřitelně přehnané barvy (hlavně ve scénách z venkova), muzikálové vsuvky, které strhávají měřítka praštěnosti, hrdinové nosící jména jako Pod, Yod, Jin nebo Tik. Děj samotný je vyloženě surreálný. Prostě nic, o čem by mělo cenu psát, tohle se musí vidět. ()

Tomco odpad!

všechny recenze uživatele

tak toto ma totalne minulo! nezvyknem odchadzat od filmu, nikdy nepretacam, ale tentoraz som sa tomu v zavere jednoducho nevyhol. podla mojho nazoru absolutne zly film..ked si to teraz spatne v hlave utriedujem radsej by som dal cislu23, open water2 ci saw3 pat hviezdiciek ako tumuto shitu co i len jednu. mam rad poeticke vypovede, milujem azijsku vizualnu pestrofarebnost, ale toto nema s filmom nic spolocne..a ked pozeram tie vysoke hodnotenia, co tu citizen dog vo velkom dostava nechapem kde sa stala chyba. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Na soundtracku se podílela i skupina Saliva Bastards, jejíž zpěvák Mahasamut Boonyaruk ve filmu hraje Poda. Několik skladeb pro film složil také režisér Wisit Sasanatieng. (Raztubyl)
  • Film je natočen podle stejnojmenné novely, kterou napsala Siripan Techajindawong, manželka Wisita Sasanatienga. (Raztubyl)
  • Chuck Stephens, který ztvárnil Petera alias Andreho, byl autorem anglických titulků k filmu. (Terva)

Související novinky

Filmasia 2006

Filmasia 2006

04.11.2006

Ve dnech 30. 11. - 3. 12. 2006 se v pražských kinech Světozor a Aero uskuteční již druhý ročník asijského filmového festivalu Filmasia, letos zaměřený na Tchajwanskou kinematografii. Ta v posledních… (více)

Reklama

Reklama