Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

maseer2 

všechny recenze uživatele

"Ty vole přesně tak Milane, tohle voni nikdy nepochopěj, rozumíš? Na to voni nemaj vole, to sou mrdky. A ještě se ti potom směje do ksichtu - prej: 'Dobrý den pane Horník, Vám se, pane Horník, ten fotbal jako líbil?' ..to by člověk blil Milane" ... kdyby byla celá hra pouze dialog Čtvrtníčka s Lábusem, dal bych jasných 5*, ale kvůli hudebním vložkám a poslední desetiminutovce, kde je na scéně, dle mého názoru, trapný Polášek a pak se už jen zpívá, musím hvězdu ubrat ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Škoda toho orámování, protože samostatná část "pondělí-pátek" je na deset kaprů, teda vlastně hvězdiček. :)Každopádně parádní rychle zkultovnělá záležitost, která ukazuje, že Čtvrtníček ještě není na odpis, stejně tak Lábus. Hlavně Čtvrtníčkovo "Ty vole, vždyť já ten fotbal nedělám pro sebe" můžu slyšet denně. ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Paráda, Čtvrtníček se v roli Horníka úplně vyžíval:-) Hra ovšem po úžasném rozhovoru nekončí a zde je kámen úrazu. Další improvizovaný dodatek k jinak relativně krátkým rozhovorů Brabec - Horník je hodně ubohý, lacině sprostý a bez nápadu. I tak to ovšem stačí na 4 hvězdy, protože "rekonstrukce" rozhovoru zmiňovaných fotbalových funkcionářů je skvělá!:-) ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

je tam 50 jablek na výhru a 30- ník na kříž! Kapříci připluli. inkognito vole čau :o) nazdar draku, rád Tě slyšim! jsem si říkal, že Tě při Út prozvonim. Tak jaká u tebe? volal mi Pelta! ......Čurák,co chtěl?.... nic. ......a co jsi mu na to řekl?....... no nic......... tos mu řekl hezky:o) u nás na vsi se říká: že silnější pes mrdá... no to mi ho teda vyndej.. co více dodat k tomuto divadelnímu představení. které napsal Petr Čtvrtníček jako reakci na korupci ve fotbale. Co věta to perla české kinematogafie:o) Jak jen je ten český jazyk nádherný a ta slovní zásoba květnatá :o) Petr Čtvrtníček si to opravdu dokonale užívá a Jirka Lábus mu zdatně sekunduje seč mu síly stačí, ikdyž mistrovi se nevyrovná..... Děkuji Petře za tento pohled na dění v českém fotbalu, děkuji pánové Horníkové, Brabcové, Peltové, Pučkové, Starkové. Je smutné, že toto představení mohlo vůbec vzniknout( myšleno tím, že vůbec měl Petr inspiraci díky poměrům v českém fotbale, je to smutné.......) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Fotbal mi toho příliš neříká (a když, je to něco jako "Starej se o sebe!" nebo "Dělej, že neexistuju, bude to pro oba lepší..."), a tak jsem byl zvědav, co mi řekne po deseti letech už snad legendární Ivánek. Kupodivu mě pobavil. Nemám rád vulgarismy, které někdo používá jen pro to, aby jimi šokoval, vsází pouze na ně (viz Matonohův hrůzný otevřený dopis a podobně) a nic nového v rukávu nemá. To naštěstí není případ Petra Čtvrtníčka a Jiřího Lábuse, kteří na nich postavili parádní satiru zesměšňující mocné a ukazující je v tom správném světle, které z nich dělá prvotřídní blbce. Oba dva ty nesmírně sprosté texty navíc dokážou kouzelně podat, a tak i když člověk možná úplně neví, oč jde (ovšem k pochopení toho základního stačí půl minuty googlit), pobaví se. Vadil mi pouze závěrečný výstup Josefa Poláška, který už onou zbytečnou vulgaritou zaváněl / zapáchal, a také doslova a do písmene nijaký konec. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)
  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)

Reklama

Reklama