foto

Petr Čtvrtníček

  • nar. 5.4.1964 (52 let)
    Řež u Prahy, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se 5.dubna 1964 v Praze. Vystudoval střední uměleckoprůmyslovou školu, po vystudování se stal hercem a reklamním režisérem Je ženatý a má jednoho syna.

Jeho kariéra začala roku 1991 vedlejší roli ve filmu Tomáše Vorla – Kouř, i když už předtím se objevil v několika dílech seriálu Dobrodružství kriminalistiky (1989). Po třech letech, v roce 1994 si zahrál opět vedlejší roli tentokrát v propadáku Nexus.

Jeho filmová kariéra se stále neodvíjela příliš zázračně. Ovšem po filmech UŽ (1995) a Pasti, pasti, pastičky (1998) přišel roku 1998 s nápadem vytvořit s Davidem Vávrou, Milan Šteindlerem a Ferem Feničem z pořadu černého humoru a parodického úmyslu Česká soda dříve "Čtvrtníček, Steindler, Vávra uvádějí..." z roku 1993 film právě s názvem Česká soda, což byl sestřih těch nejlepších scének z pořadu. Tento film se umístil i v první stovce nejoblíbenějších filmů na ČSFD.

Do roku 2005 potkávali Petra opět jen samé vedlejší role: Eliška má ráda divočinu (1999), Mazaný Filip (2003) a Čert ví proč (2003). Toho roku totiž přišel velký zvrat v jeho dosavadní kariéře. Nejen že dostal hlavní roli ve filmu Doblba!, ale s Jirkou Lábusem napsal veleúspěšnou divadelní hru o korupci českých trenérech fotbalu. Za pár týdnů dostal nabídku účinkovat v pořadu z produkce HBO „Na stojáka“. Tentýž rok byl obsazen do seriálu Bazén, který u diváků propadl. O rok později si zahrál v další řadě filmů opět vedlejší role. Byly to filmy: Kráska v nesnázích, Experti, Rafťáci, obsluhoval jsem anglického krále.

V roce 2007 natáčí již druhý film Michala krajnáka Poslední plavky a na začátku stejného roku začal taky natáčet film František je děvkař. Od roku 2006 je hlavním lobistou mobilního operátora Vodafone a též moderátorem filmového pořadu České televize – Kinobox.

Petr "petrrr" Chvátal

Herecká filmografie

2016 Anděl Páně 2
Děda
Dvojníci
Instalatér z Tuchlovic
Pohádky pro Emu
Řachanda
Strašidla
2015 Autobazar Monte Karlo (TV seriál)
Nenasytná Tiffany
Přístav (TV seriál)
Wilsonov
2014 SM Kabaret: Krimikabaret (divadelní záznam)
Vejška
2012 Ententýky (TV seriál)
2011 Czech Made Man
Sráči (TV film)
2010 Kuky se vrací
Škola princů (TV film)
2009 Alles Gute
Profesionálové (TV seriál)
2008 František je děvkař
Nestyda
2007 Gynekologie 2 (TV seriál)
Chyťte doktora
Kolotoč (TV film)
Poslední plavky
Trapasy (TV seriál)
2006 Experti
Chcípáci
Obsluhoval jsem anglického krále
Rafťáci
2005 Bazén (TV seriál)
Doblba!
Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej (divadelní záznam)
2003 Čert ví proč
Mazaný Filip
2000 Cesta z města
1999 Eliška má ráda divočinu
Šest statečných
Veselé krvavé kuře
1998 Česká soda
Pasti, pasti, pastičky
1997 Ivanov (divadelní záznam)
Tomík
1996 Revizor (divadelní záznam)
1995 Fany
1994 Nexus
1993 Česká soda (TV seriál)
1992 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Padělek (S03E05)
1990 Kouř
1983 Kluk za dvě pětky

Dokumentární

2014 Epoque Quartet 15 let (koncert)
SM Kabaret: Rasistický večírek (koncert)
2009 ČT Live - J.A.R. 20 let: PLES ES (koncert)
2002 Z města cesta
2000 Andělé tě hlídají (TV film)
1998 Cesta do Indie (TV film)

TV pořady

2016 Dokolakolem (TV pořad)
2015 ČTTV (TV pořad)
Kombo (TV pořad)
Mattoni Koktejl Festival 2015 (TV pořad)
2014 Kancelář Blaník (TV pořad)
2013 Český slavík Mattoni 2013 (TV pořad)
60 pečetí (TV pořad)
2012 Možná přijde i charita (TV pořad)
2011 Silvestr 2011 (TV pořad)
Souboj seriálů... vy rozhodnete! (TV pořad)
2009 Elsa 2009 (TV pořad)
2007 Český lev 2006 (TV pořad)
2005 Pošta pro tebe (TV pořad)
2004 Na stojáka (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)
1999 Zwei Kessel Buntes (TV pořad)
1998 Na plovárně (TV pořad)
1993 Kinobox (TV pořad)
Milan už jde (TV pořad)

Hudební videoklipy

2014 Těžkej Pokondr: Kníra mám (hudební videoklip)
2012 E!E - Zářez (hudební videoklip)
2002 J.A.R.: Jsem pohodlný (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

2007 Gynekologie 2 (TV seriál)
1998 Česká soda

Režijní filmografie

1998 Česká soda
1993 Česká soda (TV seriál)

TV pořady

1999 Zwei Kessel Buntes (TV pořad)

Kameramanská filmografie

Dokumentární

1998 Cesta do Indie (TV film)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(270)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace