foto

Marek Daniel

  • nar. 13.9.1971 (44 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Marek Daniel se narodil 13. září 1971 v Praze. Na základní škole příliš nevynikal, tak místo nástupu na učiliště, volil dřevařskou průmyslovku ve Volyni. Po maturitě v roce 1990 začal na brněnské JAMU studovat obor loutkoherectví, ze kterého ve třetím ročníku přestoupil na činoherní herectví. Po dostudování v roce 1995 nastoupil do stálého angažmá brněnského HaDivadla (Smrt Huberta Perny, Král Ubu, Hvězdy na vrbě, Jób, Král Oidipus, Deadwood, Lulu), kde už ale hostoval během studií. Spolu s ním tam nastoupili i Pavel Liška a Josef Polášek. O rok později i Tomáš Matonoha. Hostoval v Dejvickém divadle ve hře Miroslava Krobota Sirup a následně v hanbaté moralitě Věry Chytilové Vyhnání z ráje. Účinkuje ještě i na jiných scénách. V Praze (Divadlo Archa), v Brně (Divadlo Husa na provázku). Podílí se na uměleckých aktivitách Pánského Pěveckého Sdružení Extrémního Folklóru Krása.

Poprvé na sebe upozornil v úspěšném filmu KOLJA, rolí Ládíka. Výraznější roli, postavu architekta Michala, dostal až od Petra Václava v dramatu překonaných vztahů PARALELNÍ SVĚTY. Dalším jeho úlohou bylo ztvárnit staršího bratra hlavního hrdiny v hořké komedii Bohdana Slámy DIVOKÉ VČELY, kde se líbil jak divákům, tak i kritice. Následovala NUDA V BRNĚ, postava zloděje v HOREM PÁDEM, ale i role jednoho ze tří bratrů ve snímku DOBLBA ! Neposledně také podnikatel ve filmu ŠTĚSTÍ.

Působil v seriálech DETEKTIV MARTIN TOMSA a ČETNICKÉ HUMORESKY. Společně s Pavlem Liškou, Janou a Lumírem Tučkovými je průvodcem televizním cyklem Kinetická encyklopedie Všehomíra. V roce 2004 byl společně s Tomášem Matonohou průvodcem předávání cen Elsa. Naposledy se objevil v seriálu SOUKROMÉ PASTI.

Roman "SAJA" Sauer

Herecká filmografie

2016 Já, Mattoni (TV seriál)
Svět pod Hlavou (TV seriál)
2014 České století (TV seriál)
Ať si jdou (1992) (E09)
Poslední hurá (1989) (E08)
Je to jen rock'n'roll (1976) (E07)
Nevinné lži (TV seriál)
Na dně skleničky (E11)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Exekuce (S01E13)
Místo narození (S01E12)
Kněz (S01E11)
Odlišnost (S01E10)
Kladivo na důchodce (S01E09)
další epizody
2013 Co v detektivce nebylo (TV film)
Hodina, ve které jsme o sobě nevěděli (divadelní záznam)
Poslední chvíle lidstva (divadelní záznam)
Srdce temnoty (divadelní záznam)
2012 Polski film
2011 Alois Nebel
Rodina je základ státu
Sráči (TV film)
2010 Odcházení (divadelní záznam)
Zázraky života (TV seriál)
2009 Protektor
2008 Soukromé pasti (TV seriál)
2007 Gynekologie 2 (TV seriál)
Venkovský učitel
2005 Doblba!
Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej (divadelní záznam)
Štěstí
2004 Horem pádem
Vaterland - Lovecký deník
2003 Komediograf (TV seriál)
Nuda v Brně
Sirup (divadelní záznam)
2002 Večery Analogonu (TV seriál)
2001 Divoké včely
Paralelní světy
Uniforma (TV film)
Vyhnání z ráje
1998 Kinetická encyklopedie všehomíra (TV seriál)
Převeliké klanění právě narozenému Jezulátku aneb Betlém (TV film)
Systém Jarda Král (TV film)
Vašek Nešika a Šikulka Šikovná (TV film)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Volavka (S01E02)
Stůj, nebo se netrefím!
1996 Kolja
1994 Detektiv Martin Tomsa (TV seriál)

Dokumentární

2012 Film o filmu: Polski film (TV film)
2010 Jindřich Štyrský - Mým očím nutno stále házeti potravu (TV film)
2008 Film o filmu: Protektor (TV film)
2001 Komedie
2000 Tmavomoudrý svet (TV film)
1999 Osudy piva (TV film)

TV pořady

2015 Boj o koláč (TV pořad)
2014 Kancelář Blaník (TV pořad)
2013 Možná přijde i charita 2013 (TV pořad)
Nominační večer Českého lva 2013 (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
2009 Talkshow Jana Saudka (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Na stojáka (TV pořad)

Hudební videoklipy

2013 Mucha - Ježíš (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

TV pořady

2014 Kancelář Blaník (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(98)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace