Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (154)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokument o cestě tří motorek a dvou doprovodných terénních aut kolem světa. V čele a v zájmu všech okolo samozřejmě Ewan McGregor. Nejsem zvláštní fanda motorek, ale toto dobrodružství mě nadchlo. Hlavně proto, že to není jen o cestě, ale taky o lidech, památkách a místních zvycích. Doporučuji 10dílnou verzi. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Ve své době nevídaný projekt, který mě tehdy naprosto ohromil a pohltil, a nemálo tomu přidala i účast mého oblíbence Ewana McGregora, díky tomu jsem znovu objevil zálibu ve dvoustopých vozidlech a stal se přítelem dětí UNICEF. Dodnes neztratil nic ze svého kouzla, a stejně jako tehdy, i dnes dokáže spolehlivě motivovat k tomu někam vyrazit. ()

Reklama

cle_men_tine 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto seriálu se ukázalo, že Ewan McGregor je okouzlující, vtipný, inteligentní muž se srdcem na správném místě a fajn názory. Právě v takových zkouškách a vypjatých situacích poznáte charakter. Už to pro mne není chudý básník Christian, ale obyčejný chlap, i když se štábem u zadku. A ano, ach ta příroda! ()

Yoss 

všechny recenze uživatele

Chlapci či muži si splnili sen a vyšli do sveta na motorkách. Aspoň spoznali, ako to funguje v Čechách, na Slovensku, Ukrajine, Rusku či Aljaške. Zo Slovenska okrem Bojnického zámku veľa nečakajte, v bonusoch bola večera asi u slovenskej rodiny, celkom sranda, akurát som si nebol istý, či potom navštívili Spišskú Kapitulu alebo to bolo úplne inde. Celkom som na dobrodružnom výlete týchto dvoch týpkoch zabavil, najmä pri pomyslení, že presne v roku 2004 som bol na Aljaške tiež :-) Svoj príchod k nám dobre utajili, pretože si nepamätám, žeby niekto komentoval a písal o ich výlete aj u nás. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ewan McGregor a jeho tým ve svém cestopise dokázali přesně to, co se jejich českým kolegům v putování trabantem nepodařilo a vlastně ani podařit nemohlo. Těch důvodů je hned několik, a tím hlavním je zejména volba seriálového formátu. Díky tomu získávají tvůrci spoustu času na různé části cesty a správným rozdělením a dávkováním jednotlivých úseků se jim daří věnovat se jen těm opravdu zajímavým tématům. Nejvíce času je zde logicky věnování nejnáročnější východoevropské a asijské části, střední Evropa jsou spolu s Amerikou svým komfortem a jasnými očekáváními totiž méně zajímavé. Největší zbraní dokumentu je správný, a hlavně vyvážený, důraz na jednotlivé složky, tedy osobní složku, jejímž hlavním tématem jsou protagonisté samotní a jejich pohled na probíhající cestu, a cestovní složku, která podává zajímavé informace o sledovaných místech, aniž by se nimrala v detailech a znovu zmiňovala již několikrát omleté a známé věci. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Cestu absolvovali na motocykloch BMW GS R1200. (m.a.t.o.)
  • McGregor a Boorman sa inšpirovali knihou "Jupiterove cesty" ("Jupiter's Travels") od Teda Simona, ktorý na motorke precestoval celý svet za 4 roky. Dokonca sa s ním aj osobne stretli v Mongolsku. (m.a.t.o.)
  • V roce 1997 - ještě před cestou Ewana a Charleyho - hrál Ewan v epizodě seriálu Pohotovost (od r. 1994), která měla název „The Long Way Around“. (zuza99)

Reklama

Reklama