Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (154)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Výtku bych směřoval akorát k formátu, resp. 10-dílné variantě, kde jsou celé 2 díly věnované (fakt zdlouhavé) přípravě a finální závěrečný je zase úplně zbytečná "1 year later" rekapitulace, což sice zní docela zajímavé, ale nic nového tam v zásadě kluci už neřeknou. To mezi tím je ale supr čupr dobrodrůžo, které možná není tak bezprostřední jako české expedice disponující daleko menším rozpočtem a hlavně schopnostmi si leccos opravit, ale nechybí tomu nejen řada wtf momentů (Igor), ale především působivý elán a různorodé emoce. Zejména Ewana, který viditelně nebyl do té doby na nic podobného zvyklý, bylo zajímavé sledovat, jak od neustálých obav a celkové emocionální nestability postupně přešel do "nic mě nerozhází" fáze a začal si užívat i ty největší překážky. Možná tím působil občas otravně, ale rozhodně po lidské stránce uvěřitelně. Jeho parťák Charley je prozměnu typ člověka, co drží člověka nad vodou i nejtemnějších chvílích a skvěle se spolu doplňovali. Oproti trabantům je tady větší focus na lidi a motorky. Osobně bych ocenil více doprovodných záběrů, ale pravdou je, že v roce 2004 nebyly drony a kvalita přenosného vybavení nebyla nijak extra valná. A asi i proto Long Way Round působí vizuálně občas trochu chudě, obrazově na úrovni lepšího home videa a to i navzdory jinak profesionálnímu střihu. Nevadí, cestopis i tak parádní a těším se na pokračování. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Cestopisný dokumenty vcelku můžu ale hlavně chovám obdiv a respekt ke všem cestovatelům, co se na vlastní pěst seberou a jedou objevovat krásy zapadlých koutů světa. V tomto případě o dost větší respekt pro McGregora, kterýho si většina lidí představí pouze jako herce ve kravatě a saku. Pravda, z počátku se projevila jejich nevědomost jakožto lidí ze západu a mysleli si, že to bude vcelku sranda a pude to bez problémů. Opak byl pravdou, ale myslim že jim to dalo hodně ponaučení. Urazit na motorce takovou štreku není žádná sranda a kdo jim snad vyčítá jejich vybavení a support tým, tak by si měl uvědomit že do takových končin se nejezdí na fichtlovi s baťohem na zádech, ve kterym má člověk mapu a řízek v chlebu od maminky. Když má člověk možnost splnit si sny, je hloupý pokud toho nevyužije a Ewan se svym divnym kámošem toho využili a kromě zážitků mají jistě i nové poznatky, především pak o tamních obyvatelích, kteří jim nejednou pomohli z problémů. Prostě před nima smekám a jejich příběh jsem sledoval s opravdovym zájmem. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ivan MekŘehoř na mašině kolem světa - jak v upotávkách v TV říkal Dolanský :-). Takovýchto výprav asi byla spousta a o žádné nikdo nikdy neslyšel. Tady ale jede hvězda, tak co to nenatočit ? . Nechci to shazovat, určitě to nebyla procházka růžovým sadem, už je to Rusko....Prach, bažiny, komáři, občas několik dní ani živá duše... Každopádně pokud bych to měl nějak shrnout, tak je to takovej TOP GEARovskej speciál na motorkách, akorát roztaženej na sedm dílů. A na rozdíl od Jeremyho a spol. tam tý srandy (pravda někdy hraný) zas až tak moc není. Možná bejt motorkář, tak přihodím hvězdu. Ale já nejsem. * * * ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Přesně tenhle typ dokumentů a cest mně ohromně baví a od tohoto seriálu jsem dostal přesně to, co jsem čekal. Snad jen ten materiál z příprav na cestu mohl být trochu kratší, ale jinak to byla fakt parádní podívaná, například Praha a kostnice v Sedlci a Cesta kostí. Ewan McGregor je navíc ohromný sympaťák, což se všeobecně ví, ale jeho kamarád Charley Boorman je sympaťák taky, takže bylo to sledování hned o něco záživnější. Navíc je to skvěle sestříhané a těm zajímavějším úsekům se vždy věnuje více času, takže se to taky cení. Na druhou stranu ale musím říct, že Trabantí výlety nebo speciály Top Gearu mně baví mnohem více, ale tenhle seriál je ve svém "oboru" taky hodně vysoko. Tohle rozhodně doporučuji, a to nejen nadšencům. 80%. ()

Adrai 

všechny recenze uživatele

Ewan McGregor není špatnej ale zároveň to není herec kterýho bych vyhledával. Tady mě ale překvapil. Stejně tak Charley Boorman (o kterým jsem předtím teda neslyšel), kterej je dle mě neuvěřitelnej optimista a sympaťák. Společně (s doprovodným týmem a kameramanem) podnikli cestu snů okolo zeměkoule. Úžasnou cestu snů do těch nejpozoruhodnějších míst o kterých člověk snad ani neví. Průjezd Evropou = jeden díl se dalo čekat - co tu natočit nového. Kazachstán už začal být zajímavej a Rusko s Mongolskem pak diváka absolutně dostaly. Po shlédnutí si našinec snad ani nemůže stěžovat na kvalitu našich silnic. Kanada a USA pak už jen znamenaly klidný dojezd. Takže v podstatě klasický filmový scénář - klidný rozjezd (eu), první nátlak (kaz), vrchol (rus) a sestup ke klidnému konci (usa). Nejsem absolutním fanouškem motorek (auta vedou), ale tohle mě fakt zaujalo a 5 hvězd je za mě jasných ;) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Dvojice překonala během 115 dní celkem 31 000 kilometrů, zdolala 19 časových pásem a navštívila 12 zemí. (Sykii)
  • Cestu absolvovali na motocykloch BMW GS R1200. (m.a.t.o.)
  • V roce 1997 - ještě před cestou Ewana a Charleyho - hrál Ewan v epizodě seriálu Pohotovost (od r. 1994), která měla název „The Long Way Around“. (zuza99)

Reklama

Reklama