Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(20)

Cestopisný dokument o motorkářské výpravě několika českých celebrit marockou pouští, Tureckem a Kavkazem. (oficiální text distributora)

Recenze (39)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Sere*Brita a i mně jak říká kamarád :-). Nemám rád tohle slovo. Viděl jsem Kavkaz a bylo to celkem fajn, hlavně ty záběry na přírodu a silničky vedoucí v zářezu svahů vysokých hor. Pořad jako takový není nic originálního. Už před Liškou a spol. tu byl parádní MekŘehoř a spol. a i další . Celé to na mně trochu působí jako kopie a kalkul. prostě vejlet zadáčo co se ještě prodá jako ,,dokument''. Nejde tu totiž o žádné home video točené kamerou na helmě. Se serebritama tam jede nadupanej štáb se zázemím a kameramanem, který ty projíždějící stroje vždy musel točit a ty stroje vždy musely projíždět tak aby to na filmu vypadalo drsně, hezky a dobře... Tudíž nejsme u nějaké chlapské akcičky na motorkách v drsné divočině, kde když se něco podělá je to mazec, ale spíše u hraného dokumentu ve stylu Top Gearu. Na mojí svatou trojici J+J+H ale naše serebrity nebyly ani vtipné a vlastně ani moc nemluvily. Netvrdím, že si to serebrity celé poctivě neodjely a že je z toho nebolela záda a ,,spodky'' ale méně komerce je někdy více. Mám raději borce co se sbalí a bez sponzorů někam vyjedou, jsou tam jenom pro sebe a řeší spolu dobré i zlé bez toho že by se museli chlubit. * ()

diablo26 

všechny recenze uživatele

Dal som 5* za to že to tu veľa ludí hodnotí ako odpad čo si tento počin vôbec nezaslúži. Aj keď prvá séria z Maroka nebola bohviečo ale tak na 2* to obstálo. S príchodom Pavla Lišku kvalita a zábavnosť rapídne stúpla, druhej a tretej sérií by som dal tak 4*. Dúfam že chalani usporiadajú po Kaukaze ešte väčšiu expedíciu. Do kolektívu dobre zapadol aj Jan Révai ktorý sa s Liškom dobre dopĺňa a o zábavu je tak vždy postarané, keby som mohol hneď sadnem na mašinu a idem s nimi... ()

Reklama

adelina8 

všechny recenze uživatele

Štěstí, že jsem první sérii viděla až jako poslední. Ta se opravdu moc nepovedla. O to lepší jsou další řady - Pavel Liška v tandemu s ostatními herci je boží a prostě celá sestava funguje. Někteří tu namítají, že pořad nemá žádnou vzdělávací hodnotu - no, já si myslím, že takové ambice ani nikdo neměl. Jde spíš o jakýsi cestopis nebo videodeník z cest, takže obsahuje jak faktické informace, tak i něco k pobavení a oživení. Pokud budu chtít čistě dokument o dané zemi, pustím si National Geographic. Takže když to shrnu: 1. série zbytečná, 2., 3. a 4. vynikající! ()

Něrpa 

všechny recenze uživatele

Tak si shrneme. První série je velmi špatná. Oteklý Noid Bárta, který byl jinak jediný v klidu. Ufňukaný Zounar a zbytečný Fanánek. Série plná hádek a ničeho. Hvězdu za snahu. Druhá série z Turecka je lepší, protože jednak došlo k střídání stráží a seškrtání týmu. Lišku nemám rád jako herce, ale tady byl na pohodu. Blažek ušel a Kulhánek ještě tak moc nevzdával a nebrečel. Rozhodně ale lepší krajina a lidé. To jsou tak dvě až tři hvězdy. Kavkaz to posunul už do kvality. Cesta nebyla jasně plánovaná, Révai se ukázal jako sympaťák a už to má povahu cestovatelkého dokumentu. Tady by to šlo ke čtyřem. Jižní Amerika je opět cesta zpět k plánování a Kulhánek opět za uplakánka. Hanka mi nevadila a už se tu objevuje i Bernard. Tady jasné čtyři, protože mám Jižní Ameriku rád. Celkem jdu k vyššímu hodnocení a na Maroko raději zapomenu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Poměrně netradiční spojení českých celebrit s terénními motorkami. Exotická krajina, písek až v nose, autentické postřehy. Vše ale poněkud jednotvárně vedeno. V pohodě by stačil jeden ucelený dokument z výpravy do marocké pouště,Turecka a na Kavkaz. Jenže koncept si tvůrci zvolili natahovat a roztahovat to celé až do pověstného úmoru. Ať i méně zasvěcený divák pozná, jaké je to vláčet se pouští na nevyzpytatelném stroji, mít v zádech ostré slunce a stále si držet dobrou náladu. Partička sestavená ze známých osobností v pohodě. Díky ní jsem u toho vydržel. Být na jejich místech profesionální jezdci a jejich povídání, ani bych o to nezavadil. Moto disciplínám nehovím. Noidovi a spol. patří dík, že mně alespoň na pár okamžiků přivedli k těm dvěma kolům a řvoucímu motoru. Pocítil jsem jejich úsilí, jejich dřinu a námahu, ale nic mně to nedalo. Dokument z jejich cesty je nezáživně až amatérsky sestřihán, divácky to neladí, touha pokračovat s partou v jejich cestě je takřka nulová. Ale vydržel jsem. Písek mně do kvartýru nezanesli, olej a benzín mně dál smrdí a můj nezájem o motorky pokračuje. Nesnesitelný dokument to přímo není. Nicneříkající (mně osobně) ale ano. 40% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Denní spotřeba piva a vína celého týmu byla poměrně velká, s čímž byly problémy zejména v pouštních oblastech, kde mají běžně v "aubergu" k dispozici 5-10 lahviček piva. Tým se štábem za noc spotřebovali desetinásobek, a proto pivo sháněli místní prodavači ve všech okolních vesnicích mnoho hodin. I v Maroku, a to včetně bivaku v poušti, nebylo jediné místo, kde by byl problém sehnat alespoň víno. (TomasTT)
  • Martin Zounar dostal od členů výpravy kvůli oblečení, které nosil v závěru pořadu, přezdívku "Růžovka", což nenesl příliš dobře. Jako jediný účastník měl k dispozici sponzorské oblečení, kterým bylo vybavení na motorku a přilba. Ostatní účastníci měli své vlastní vybavení, ať už nové či starší. (TomasTT)
  • Po dojezdu k nejvyšším marockým dunám Erg Chebbi u vesnice Merzouga chtěli filmaři ubytování v aubergu, přestože jezdci a část řidičů si přála spát v bivaku v poušti. Důvodem byly obavy z přemnožených škorpionů, kteří měli v té době být velkým problémem. Realita byla taková, že největší výskyt škorpionů včetně nebezpečných bílých byl právě v chladnějších prostorách aubergu a nikoliv venku v poušti. (TomasTT)

Reklama

Reklama