Reklama

Reklama

Hudbu složil, slova napsal

  • USA Music and Lyrics (více)
Trailer

Obsahy(1)

V 80. letech byl Alex Fletcher členem slavné hudební skupiny PoP. Zatímco jeho kolega Colin Thomson i po jejím rozpadu zůstal na špici hitparád, Alex upadl do zapomnění. Vystupuje už jen na plesech a poutích, kde jeho publikum tvoří hlavně bývalé fanynky, které už většinou překročily čtyřicítku. Se situací je smířený a žije celkem spokojeně. Jednoho dne se však objeví nečekaná nabídka. Nejúspěšnější popová hvězda Cora Cormanová byla kdysi také fanynkou PoPu a chce, aby pro ni Alex napsal nový duet, který by s ní zazpíval na turné. Písnička musí být hotová během několika dnů. Jenže Alex už deset let nenapsal ani notu. Pustí se do práce se sebevědomým textařem Gregem, ale moc se jim nedaří. Potom se však objeví svérázná Sophie, zaskakující za nemocnou kamarádku, která se Alexovi stará o kytky. Při zalévání jen tak mimochodem hravě dokončí rýmy, s nimiž se muži trápili, a když se Greg urazí a odejde, pokusí se Alex dívku přemluvit, aby mu pomohla. Sophie zpočátku váhá, ale nakonec na návrh přistoupí. Při práci se pomalu sbližují, svěřují si krachy v profesním i osobním životě a složí písničku, z níž je Cora nadšená. Autoři úspěch náležitě oslaví a stanou se milenci. Idyla však netrvá dlouho... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

genetique 

všechny recenze uživatele

Posledná Grantova spolupráca s režisérom Lawrenceom dopadla oveľa kŕčovitejšie a pritom stačilo zmeniť len partnerku. S Drew to vyšlo, iskrilo to, malo to šarm a ten rozdiel bol poznať už v prvej scéne, v ktorej sa tí dvaja spolu objavili. A pribúdajúce vrásky Grantovi len pridávajú na sympatickosti. Milý filmík, ktorý v sebe neskrýva ani štipku umelej romantiky, naopak v sebe ukrýva príjemné čaro úsmevnej komédie a naozaj veľmi, veľmi počúvateľných pesničiek. A čo sa mi páčilo ešte viac, že som ani raz nemal tušenie, čo sa stane v nasledujúcej scéne, čo potvrdil aj záver. 75%. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ať už se Hugh Grant objeví kdekoliv, vždy se na film s ním příjemně kouká a přitom nejde o jeho komediální talent, co mě drží u obrazovky, ale o jeho charisma. Hugh táhne kupředu celý film a brzdí jej jen stále stejně monotónní Drew Barrymore, jakou ji všichni znají. Kdyby se zde místo ní objevila jakákoli neznámá tvář, o nic by divák nepřišel. Soundtrack je skvělý a při jeho poslechu mi do uší pronikala místo hudby nostalgie. Hugh je v současnosti nejspíše největší britská jistota komediálního žánru a zde to opět po několikáté dokazuje. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chytlavý 80´s song "Pop Goes My Heart" mi nevím proč připomenul hit hochů z Červeného trpaslíka "Tongue Tied", asi to bylo těmi pánevními výpady Granta, ovšem do íránského kulčíka, potažmo Kocoura (na pomalý chod), měl Hugh ještě daleko.. Poměrně vtipná romantická komedie, ale ta šablonovitost mě již unavuje. Proč před cukr-moučka-padneme-si-do-náručí koncem musí vždycky přijít nějaká krize, odloučení, či citové tápání? Ale vždyť já vím proč, to byla jen řečnická otázka.. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Ve většině rolí Hugha Granta bych raději viděl někoho jiného, ale Music and Lyrics jsou výjimkou. Grant jako vyhaslá popová hvězda nemá chybu, stejně jako jeho suše troušené sarkastické hlášky. Navíc mi dokonale sedl do dvojice s Drew Barrymore jako sympaticky svéráznou Sophií. Dokonalý "osmdesátkový" videoklip k "Pop! Goes my heart a chytlavá Way Back Into Love, několik vypilovaných slovních přestřelek a spousta vydařených momentů, které pobavily, stačí, aby byly všechny drobné nedostatky odloženy jako nepodstatné. Music and Lyrics je zkrátka úsměvná romantická komedie, která se nesnaží příliš experimentovat, ale tradiční historku podává s nadhledem, sympatickým humorem a velmi dobrým zasazením do kulis šoubyznysu, ze kterého si tu neustále utahuje. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Mne se to dost libilo, i kdyz scenar je uz trochu ohrany - nejdriv kamaradi, pak spolu chodi, pak se nenavidi, nakonec laska az na smrt. Mezi obema to celkem jiskri, prostredi hudebni branze je zajimavy a Hugh hazi jeden joke za druhym. A za tu scenu, kde je jenom v dzinach, bych vrazdila (Drew - za to, ze videla vic :) ). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (17)

  • Fletcherův manažer v rozhovoru s Alexem (Hugh Grant) zmíní comeback skutečné skupiny Tears for Fears, který však proběhl o tři roky dříve (v roce 2004, kdy vyšlo comebackové album s názvem „Everybody Loves a Happy Ending“). Tento film je z roku 2007, kdy jeden z členů Tears for Fears, zpěvák a baskytarista Curt Smith, již pracoval na svém třetím sólovém albu „Halfway, Pleased“ (2008). (no2)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Skladbu „Dance with Me Tonight“ napsal třináctiletý syn režiséra Lawrence. Malý Clyde byl hudebně nadané dítě, jehož schopnosti vyšly najevo poté, co ve věku čtyř let zahrál Beethovena zpaměti, když jej předtím slyšel v rádiu. (imro)

Reklama

Reklama