foto

Drew Barrymore

  • nar. 22.2.1975 (41 let)
    Culver City, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dědic Hollywodské dynastie, dětská hvězda, vyléčená alkoholička a náctiletá sexbomba. Drew Barrymore patří mezi ty, kteří si vzestupů a pádů zažily také mnoho. Vnučka Johna Barrymora a praneteř Ethel Barrymore a Lionela Barrymora se narodila ve městě Culver v Kalifornii 22. února 1975. Neztrácela moc času - už v 9-ti měsících natáčela reklamy a ve dvou letech dokonce hrála v televizním filmu SUDDENLY LOVE. O dva roky později se objevila jako dcera Williama Hurta ve filmu ALTERED STATES (1980). V pokročilém věku 7 let se z Drew stala opravdová filmová celebrita - díky Stevenu Spielbergovi, který ji obsadil do role andělsky roztomilé Gertie v E.T. MIMOZEMŠŤANOVI. Obrovský úspěch tohoto filmu zajistil, že se Drew vryla do paměti milionů diváků. Po následujících dvou filmech z roku 1984 - IRRECONCILABLE DIFFERENCES a FIRESTARTER - se Drew vrhla na dráhu drog, alkoholu a nekonečných večírků.

Přihlížející se na tohle nemohli dívat a začali Barrymorovou odepisovat jako jednu z pohasínajících dětských hvězd, když jí ještě nebylo ani 13. Udělala řadu filmů, ze kterých většina pouze upevnila tuto ošlivou image. Uprostřed dospívání se zapsala na léčení a napsala autobiografii "Little Girl Lost", která nabídla podrobný popis její zkušeností s drogami a alkoholem.

Na počátku 90. let nastala další fáze její kariéry, když se proslavila jakožto herečka v seriálu o upírech. Po této zkušenosti se obrátila v roli POISON IVY (1992), rok poté se objevila v televizním filmu AMY FISHER STORY a v roce 1995 v BATMAN NAVŽDY. Oba tyto filmy však způsobily na tvářích diváků jen ušklíbnutí. Její filmové "skotačení" a štěstí se však brzy obrátilo proti ní, když se zjistilo, že pózovala nahá se svým ex-přítelem na přední stranu jednoho magazínu. Nakonec pózovala i pro Playboy (1995). Překvapivě se její vzhled efektivně změnil z "flundry" na rozkošné neviňátko - s krátkou, ale nezapomenutelnou roli v hororu Wes Cravena VŘÍSKOT, který ji zavedl až k filmu VŠICHNI ŘÍKAJÍ: MILUJI TĚ od Woodyho Allena. V tu chvíli dostala její kariéra adrenalinovou kulku do srdce. Začala měnit svou nepovedenou minulost v krásnou budoucnost. Její prvotřídní role "skutečné" popelky ve VĚČNÉM PŘÍBĚHU (1998) byl dobrý příklad.

V NEPOLÍBENÉ si zahrála reportérku, která dostane za úkol udělat reportáž na střední škole. I když byl film jen žánrovým klišé a dostalo se mu pouze průměrných hodnocení, pro Drewinu kariéru to byla hotová bomba. Nakonec přišel rok 2000 a s ním i CHARLIEHO ANDÍLCI, ve kterých se objevila po boku Lucy Liu a Cameron Diaz. Andílci byli veilce úspěšní a proto režisér McG moc dlouho neváhal a přihrnul na nás pokračování.

Jiří "Scrytcher" Tománek

Herecká filmografie

2015 Už teď mi chybíš
2014 Dovolená za trest
2012 Máme rádi velryby
2010 Dál než se zdálo
2009 Až tak moc tě nežere
Grey Gardens (TV film)
Všichni jsou v pohodě
Vyfič!
2008 Čivava z Beverly Hills
2007 Hudbu složil, slova napsal
Štěstí ve hře
2006 Zvědavý George
2005 Family Guy Presents: Stewie Griffin - The Untold Story
Fanaticky zamilován
2004 50x a stále poprvé
2003 Baba na zabití
Charlieho andílci: Na plný pecky
2002 Milujte svého zabijáka
2001 Donnie Darko
Freddyho úlet
Kluci v mém životě
Tom Green Cancer Special, The (TV film)
2000 Charlieho andílci
Titan A.E.
Vynechané stránky
1999 Griffinovi (TV seriál)
Nepolíbená
Olive, the Other Reindeer (TV film)
1998 Co se doma usmaží
Herkules (TV seriál)
Píseň pro nevěstu
Věčný příběh
1997 Svatba za všechny prachy
1996 Like a Lady
Vřískot
Všichni říkají: Miluji tě
Zbožné přání
1995 Batman navždy
Dámská jízda
Saturday Morning: Cartoons' Greatest Hits
Šílená láska
1994 Inside the Goldmine
Pistolnice
1993 Amy Fisher Story, The (TV film)
Bill Nye, the Science Guy (TV seriál)
Doppelganger
Waynův svět 2
1992 Jedovatý břečťan
Milenci se zbraní
Skica smrti (TV film)
V ohrožení
Voskové muzeum 2: Ztraceni v čase
2000 Malibu Road (TV seriál)
1991 Motorama
1989 Městečko hrůzy
Simpsonovi (TV seriál)
Zítra na shledanou
15 and Getting Straight (TV film)
1987 Spiknutí lásky (TV film)
1986 Byli jednou dva (TV film)
Star Fairies (TV seriál)
1985 Adventures of Con Sawyer and Hucklemary Finn, The (TV film)
Divadlo Raye Bradburyho (TV seriál)
Kočičí oko
Neuvěřitelné příběhy (TV seriál)
1984 Irreconcilable Differences
Ohnivé oči
1982 E.T. - Mimozemšťan
1980 Bogie (TV film)
Mutace
1978 Suddenly, Love (TV film)

Dokumentární

2010 Teenage Paparazzo
2009 Životopisy: Drew Barrymore (TV film)
2007 Maquillando entre monstruos (TV film)
2006 Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher Film
2005 Trippin (TV seriál)
Tsunami Aid: A Concert of Hope (koncert)
2004 'Donnie Darko': Production Diary
Choose or Lose Presents: The Best Place to Start (TV film)
Scream Queens: The E! True Hollywood Story (TV film)
Schůzka s Drew
V záři reflektorů (TV seriál)
2003 I Love the '70s (TV seriál)
2002 E.T. Reunion, The
E.T. the Extra-Terrestrial: 20th Anniversary Celebration
Live at the Shrine! John Williams and the World Premiere of 'E.T.: The Extra Terrestrial': The 20th Anniversary
2000 Film o filmu: Tajemství Vřískotu
Making of 'Charlie's Angels', The
1999 Hollywood: Wild in the Streets
Saturday Night Live 25 (TV film)
1996 Making of 'E.T. The Extra-Terrestrial', The
1995 Hollywood's Most Powerful Women (TV film)
1994 100 Years of the Hollywood Western (TV film)
1987 Citizen Steve
Happy 100th Birthday Hollywood (TV film)
1985 Disneyland's 30th Anniversary Celebration (TV film)

TV pořady

2016 Chelsea (TV pořad)
2014 Movie Juice (TV pořad)
Tonight Show Starring Jimmy Fallon, The (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
40th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2012 Katie (TV pořad)
2011 The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
63. Emmy Awards (TV pořad)
2010 Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
2009 Jay Leno Show, The (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2007 Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
2005 77. Annual Academy Awards (TV pořad)
2004 On-Air with Ryan Seacrest (TV pořad)
2003 MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
4Pop (TV pořad)
2002 Saturday Night Live: The Best of Will Ferrell (TV pořad)
2001 25 Hottest Stars Under 25, The (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
Tom Green Show, The (TV pořad)
1999 71. Annual Academy Awards (TV pořad)
1998 70. Annual Academy Awards (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1991 E! News (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1982 EPCOT Center: The Opening Celebration (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1971 Film '72 (TV pořad)

Hudební videoklipy

2011 Best Coast: Our Deal (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Režijní filmografie

2009 Vyfič!

Dokumentární

2004 Choose or Lose Presents: The Best Place to Start (TV film)

Hudební videoklipy

2011 Best Coast: Our Deal (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(3 287)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace