Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 14 (1985) (série)


Strejda (S14E06)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1985, 16 min

Obsahy(1)

Když se z vojáka stane chůva… Povídka z oblíbeného cyklu Bakaláři 1985... Když mladého vojáka (L. Hruška) přivedou do nemocnice, po vyšetření si ho tam rovnou nechají. Nemají jinde volná lůžka a vojenská nemocnice je daleko, tak ho dají na dětské oddělení. Děti po něm stále něco chtějí a voják je z toho nervózní. Dokonce dostane na hlídání a přebalení mimino. Postupně se však s dětmi sbližuje, začne se o ně starat a stává se pro ně strejdou… (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je hodně, hodně moc slabá bakalářská povídka. Voják Hruška, který vypadá sotva na to, že před týdnem dostal občanku se dostane do nemocnice na dětské oddělení. Tam je středem zájmu, protože je voják, a tak se ho kluci ptají na ledacos s raketama atd. Otázky samozřejmě nezná. Chvíli jim čte pohádku a jednou musí přebalit malé dítě, a to je vše. Nic extra se tam neděje. A rozhodně tam není nic vtipného či překvapivého, čím bakalářské povídky vynikají. [3. hodnocení, 1. komentář, -%] ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povídka o tom, kterak se voják dostane na dětské oddělení. Kdyby člověk netušil, že se jedná o pravdu, musel by logicky vycházet z toho, že jde o fikci scénáristů. Je zvláštní, že vojáka nejsou schopni převézt do vojenské nemocnice a dokonce ho musí nechat na dětském oddělení. Že by se žádné lůžku neuvolnilo ani následně? A co dál? Sestry po vojákovi chtějí, aby dělal práci za ně... Holt, s dětmi se to musí umět. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama