Reklama

Reklama

Jednou v kině

Krátkometrážní
Československo, 1936, 7 min

Obsahy(1)

Film je součástí a byl vydán na DVD s názvem Pod značkou Baťa. Dvojice jde do kina na film "Eskymo". Na plátně vidí lov sobů a zpracování sobích kůží. Ženu napadá, že by bylo výhodné vyrábět si boty doma. Oba si představí, jak muž přináší do městského bytu čerstvě zabité zvíře a žádá ženu, Aby zpracovala kůži. Zasmějí se a usoudí, že jednodušší je koupit si boty u Bati. Reklama končí přehlídkou zimní obuvi, bruslí, lyžařských bot, teplých punčoch a ponožek od firmy Baťa. V NFA je uložena pouze německá verze. Ale Filmové ateliéry Zlín uchovávají českou verzi o délce 191 metrů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nápad zajímavý, realizace mírně řečeno zadrhává. Raoul je roztomilý, Blanka afektovaná. Nicméně představa Blanky jak Raoulovi vydělává kůži na zimní boty vlastníma zubama je k nezaplacení. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Baťova reklama poněkud obskurnějšího významu připomene ve svém sledu nejen nevyčerpatelnou vynalézavost zlínských filmařů, ale také fenomén jménem Raoul Schránil. Už v období první republiky jsme se mohli pyšnit svými sexy symboly. ()

Reklama

Reklama