Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Steven Seagal se představuje v hlavní roli akcí nabitého thrilleru o agentovi, který uzavře se supertajnou americkou organizací dohodu, že pro ni zpět získá unesený bombardér Stealth. John Sands (S. Seagal) je speciální agent, který pracuje pro tajnou divizi americké armády. Jeho vlastní zaměstnavatel se ale nyní cítí ohrožen informacemi, které Sands získal v předchozích misích, a tak se rozhodne ho uvěznit a vymazat mu paměť. Johnovi se ze supermoderního vězení sice daří uniknout, ale brzy je znovu lapen. A s dopadením přichází i nabídka, kterou nelze odmítnout. Když se mu podaří vrátit unesený tajný bombardér zpět do amerického vzdušného prostoru, na oplátku získá ztracenou svobodu. Pokud se jeho mise nezdaří, padne Stealth do rukou zabijáckých teroristů, kteří se ho chystají použít jako nosič biologických zbraní! Sandse čeká hodně obtížný úkol. Nejdříve musí proniknout do řad nepřítele a pak svést vysoko v oblacích šílený souboj nejen o svůj holý život! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Trošku mi vadilo, že je tohle jasná parodie na podobný film s Dudikoffem. Ale nevadí. Film má zde stejnou hudbu jako podobné vojenské filmy. Seagal mě tu bavil, měl dobré souboje, přestřelky, příběh byl jednoduchý zaujal. Sice záběry a lety v letadlech byly bud použité v jiných filmech nebo byly počítačově upravené. Přesto dávám 83% = **** ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný akčný film so Stevenom Seagalom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má iba priemerný príbeh o špecialistovi, ktorý dostane za úlohu získať späť najmodernejšie neviditeľné bojové lietadlo, ktoré pilot ukradol a predal teroristom v Afganistane, ktorí sa ho chystajú použiť na útok na americké ciele. Spracovanie ale nie je práve najideálnejšie, tieto zápletky s vojenskými lietadlami v akčnom žánri až tak moc nemusím, čo sa mi potvrdilo aj tu, inak tento film obsahuje dva typy kvalitatívne odlišných situácií. Tie, v ktorých sa výrazne vyskytuje hlavný hrdina sú bez väčších problémov bez ohľadu na to, či sa jedná o akciu alebo len nejaký nepodstatný dialóg, takže hlavne úvodná a záverečná dvadsaminútovka, ale samozrejme aj viaceré scény v priebehu. Ale všetko ostatné je veľmi slabé, je tu množstvo nudných scén, hlavne tie zbytočné zábery na lietadlá, skutočne nechápem, na čo mi je v akčnom filme sledovať, ako lietadlo vzlietava, letí a dokonca v priebehu letu ešte aj natankuje, všetko je to príliš predĺžené, nudné a hlavne úplne zbytočné a nanešťastie týchto leteckých scén je tu dosť, podobne sa tu nájde aj plno scén z veliteľstiev, často to pôsobí dosť hlúpo, umelo a niektoré situácie aj tak naivne vykonštruované, takže skutočne mimo scén s hlavným hrdinom nie je vôbec o čo stáť. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná. Je pomerne obstojne natočená, takže stále je čo vylepšovať, ale vizuálne mi to až na pár záberov sadlo. Súbojov je tu minimum, je tu prakticky len jeden dlhší, ale zase je tu plno rýchlych a efektívnych zneškodnení protivníkov, Seagal v akcii pôsobí dobre, často používa nože, čo vždy poteší a bavila ma aj streľba v jeho podaní, takže som spokojný. Akcia ostatných ma zase nebavila vôbec, ale to mi už neprekáža. Najviac sa mi páči finálová akcia na zemi. Herecké obsadenie je úplne rozporuplné, na jednej strane je tu Steven Seagal v hlavnej úlohe a jemu tu ani nemám moc čo vytknúť, síce mu viac sedia osobné zápletky, ale charizma mu nechýba a aj v akcii ma bavil, ale vedľajšie postavy až na obstojného generála a pomocníčku hlavného hrdinu nestoja za nič, hlavne ten kladný údajný arab mi poriadne liezol na nervy a ani záporáci ma vôbec nebavili. Réžia a technická stránka sú tiež slabé, Michael Keusch už vo svojich predchádzajúcich filmoch ukázal, že mu to vôbec nejde, čo potvrdil aj tu, aj keď v porovnaní s filmom Sila úderu vidno zlepšenie, vadili mi aj všetky tie prevzaté letecké zábery z iných filmov a samozrejme aj ten údajný Afganistan točený v Rumunsku tomu moc nepomôže. A k tomu hudba prevzatá z filmu Misia pomsty s Dolphom Lundgrenom. Takýto film sa aj ťažko hodnotí, u mňa prevládajú kladné pocity, pozrel som si ho len kvôli Seagalovi a jeho akcii a toto ma nesklamalo, ale všetko ostatné je veľmi slabé. 63% ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Scenár je asi takýto: lietadielka sa naháňajú (dokumentárne zábery), jedno lietadlo ukradnuté, je povolaný jediný muž , ktorý ho vráti (mierne schudnutý no stále rovnako otrávený Seagal). Steven odletí na superlietadle do Afganistanu (to že je to nejaká zasraná rumunská dedina si nevšimne len úplny debo) aby s pomocou jednej kočky a proamericky orientovaného afgánskeho trtka zachránil svet pred jadrovou katastrofou. Na záver ešte 20 minút zbesilej akcie hlava- nehlava, asi 20-krát všetko efektne vybuchne, záber na americkú vlajku a ...KONIEC... Sračka jak vyšitá, ale už mi je jasné prečo vôbec niekto Stevena obsadzuje (produced& screenplay by Steven Seagal:) Ešte by mal aj režírovať a môžu si podať ruky s Dolphom :))) ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal pátrá v Afghánistánu po ukradeném super letounu ( základ je neřešit logiku jako kdo by asi jak ukradl letadlo a kde by s nim přistál ). Hloupé béčko ze Stevenova zoufalého období ( posledních dvacet let do dodnes ) , který nnedokázalo zlepšit ani laciný pokus o lesbickou vložku. Jako sběratel filmových bizarních kuriozit jsem se pobavil za jednu hvězdu. ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Seagal býval v 90. letech, kdy jsem prožíval pubertu, můj možná vůbec nejoblíbenější herec, takže mám asi tendenci jeho filmům přidávat body (a omlouvám si to tím, že tím trochu vyvažuju zástupy těch, kdo dávají odpad! jen za účast Seagala :D). Ono tohle v zásadě není o nic horší než filmy z jeho začátků, jen má Steven o 50 kilo víc a rozpočet o 90 % nižší. No... jako akční déčko je to pro mě přijatelné. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • John Sands se měl původně jmenovat Steve Parkin. (Seag)
  • Pracovní názvy: Black Thunder, Enemy of the Unseen. (Stocki)

Reklama

Reklama