Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Italská tajná policie má ve svých řadách netradiční agenty - malé, lehce přiupravené holčičky. Nebezpečné stroje na zabíjení na jedné straně, a citlivá stvoření na straně druhé. Přes den jsou posílány do akce, a když skončí se svojí prací, popíjejí společně čaj a čtou si knížky. Velmi zajímavý a spíše psychologický 13ti dílný anime seriál, který by rozhodně neměl chybět ve sbírce každého správného Otaku. (Skejpr)

(více)

Recenze (39)

Marius 

všechny recenze uživatele

V tej záplave päťhviezdičiek budem ako päsť na oko , ale budiž. Takže : námet výborný, opening song luxusný. Malé dievčatká zabíjajúce pre vládu a ich inštruktori tvoria fratello, súrodencov. A tu začína prvý problém, ak nerátam nelogický fakt a nezodpovedanú otázku, prečo len dievčatá keď chlapci sú emocionálne stabilnejší. Seriál sa primárne zameriava na vykreslenie vzťahov medzi inštruktormi a gitai, resp. trochu i medzi gitai navzájom. Avšak i keď tieto maľuje pomerne presvedčivo, zabúda na vývoj postáv a ich vzťahov. Postáv o ktorých chce seriál rozprávať je strašne veľa a skladačka ich mikropríbehov nedokáže poskytnúť presvedčivú kresbu väčšiny z nich. Na priestore trinástich dielov to je však prakticky nemožné. Takto si seriál vlastným zameraním na snahu o sprostredkovanie psychických stavov hrdiniek sám láme krk. Druhý a zásadný problém je absencia jednotiacej príbehovej linky. GG totiž príbeh nemá . Tvorcovia sa pravdepodobne spoliehali na to, že zobrazenie vzťahov v rámci Spoločnosti postačí divákom na plné hodnotenie. Bohužiaľ, keďže v tomto ostali na polceste, nejaký príbeh by GG mať mali. Jednotlivé misie spolu súvisia len okrajovo a epizódy sú rámcované skôr postavami než udalosťami. Vzhľadom k tomu a k absencii vývoja postáv som si nedokázal k postavám vytvoriť nejaký vzťah. Emocionálne tromfy GG vytiahne až v posledných piatich minútach . Ďalšie výhrady by som mal k animácii , ktorá niektoré sekvencie používa vo viacerých scénach a celkovo nepôsobí práve zložitým dojmom, hlavne pokiaľ ide o vedľajšie postavy. Podobnosť s fenomenálnym Noirom je vskutku náhodná a podľa môjho názoru je GG omnoho nižšia liga . Pôvodne som chcel dať 5/10 ale diel č. 7 ma donútil to zmeniť. Ak sa pýtate prečo, tak ste nikdy neboli vo Florencii a nestáli 45 minút v Uffizzi pred Botticceliho Venušou a Primaverou, neprechádzali ste sa po Piazza de la Signoria a nemôžete skutočne pochopiť slová, ktoré hovorí Rico v Uffizzi účtovníkovi na úteku. 7/10 ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Hm, mně tedy k dokonalému zážitku nestačí, že jsou všechny slečinky v příběhu kawaii a z jejich tichých hlásků jsou cítit hluboké city. Hlavní problém mám ale s tím, že seriál moc nedrží pohromadě. Prakticky co díl, to oddělený příběh jedné z děvenek, žádný celek, žádný vývoj. Také mi není jasné, o čem seriál byl -- o italských památkách? Bylo jich bohužel málo. O klasickém Exupéryovském "když si někoho ochočíš, máš za něj pak zodpovědnost"? Trochu málo na 13 dílů. O psychologii postav? Nijak úžasná... problém je, že osobnosti gitai jsou zprincipu defektní (kondiciování), takže i jejich vztahy, o kterých má celý seriál být, jsou poněkud mimózní... ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Někdy je poetismu příliš. Někdy vás prostě už nebaví. S otevřenýma očima na to koukáte, ale nic necítíte. Ani to s váma nehne. Kdyby to hnulo, trochu alespoň zasáhlo to tlukoucí cosi, dala bych 4*, ale ono tlouklo pořád stejně. Žádná arytmie. I oči to po chvíli omrzelo. Je to určitě škoda, ale tohle dílko mi nic neříká. Nechci tím říct, že je to špatné, to určitě ne. Možná to zkusím shlédnout ještě jednou a možná změním názor. Třeba musím dospět :-) ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Mám teď strach z každého rozkošného děvčátka s futrálem na housle... Co říct k seriálu? Všechno tu už vypsal uživatel gr8 escape, nezbývá než souhlasit. Měl jsem depresi před sledováním seriálu, nyní ji mám ještě větší a i za těch 13 dílů jsem se s těmi děvčátky prostě sžil a je mi jich líto. Nejen jich... ale i instruktorů... ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Námět Gunslinger Girl ve mně nevzbuzoval příliš velkou důvěru, stejně tak informace, že by nemělo jít o akční seriál, ale spíše psychologické drama. Tak tomu skutečně je, ale mé obavy se naštěstí ukázaly jako neopodstatněné a já se dočkal dalšího velmi dobrého anime. Sice mi asi 4 díly trvalo, než jsem mu přišel pořádně na chuť, ale zbytek dílů už jsem si dokázal užít naplno. Užít možná není úplně to pravé slovo, seriál se povětšinou nese v neveselém až smutném duchu, přesto jeho konečné vyznění není nějak depresivní. Absence nějaké ustřední dějové linie je trochu nepříjemná, ale vzhledem k tomu, že hlavní náplní seriálu je zprostředkování pocitů hrdinek a vykreslení jejich vztahů s instruktory, není to závažný nedostatek. Za nejpovedenější a nejemotivnější považuji osmý díl, společně s úplným koncem patří k nejlepším momentům Gunslinger Girl, ač Angelica v seriálu vystupuje méně než jiná děvčata, ty nejsilnější scény patří právě jí. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama