Reklama

Reklama

Kiefer Sutherland (TV seriál 24 hodin) stojí tváří v tvář mohutným silám zla v tomto šokujícím thrilleru od režiséra filmu Hory mají oči. Zdiskreditovaný bývalý policista (Sutherland) se pokouší znovu postavit na vlastní nohy a bere rutinní práci ostrahy vyhořelých trosek kdysi oblíbeného newyorského obchodního domu Mayflower. Ale děsivé obrazy, které spatří v ozdobných zrcadlech uvnitř budovy, ho odvedou na vzrušující cestu, během které musí odhalit dávná tajemství obchodu… dřív než ho připraví o rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Z natáčení 2 - Alexandre Aja

Recenze (739)

obitus 

všechny recenze uživatele

Aja svým dalším remakem opět dokázal co umí (krev) a co jde zcela mimo něj (vše ostatní). Je obrovská škoda, že po vynikajícím Haute tension utopil svůj možný talent v páchnoucích vodách současného mainstreamového horroru. Sutherland potěší, absence strachu už nikoli. Více: http://blog.obitus.cz/2008/09/mirrors.html ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně povedený horor, od režiséra, který je budoucí nadějí pro tento žánr a nemůžu nedoříct, že právě díky němu se mí začínají takovéto filmy líbit. Tedy zatím Hory mají oči a Zrcadla, ale hlavní na tom je, že v obou filmech tkví dokonalý nápad ztvárněný opravdu vydařeně - poutavě a hlavně strašidelně. Zrcadla tedy mají rozhodně velký potenciál, protože v zrcadle se dá opravdu vidět cokoliv, a při každém pohledu do něj lehce zamrazí, když už ne normálně, tak v tomto filmu určitě. Všechno tu šlape jako hodinky, nevím co bych mohl vytknout. Ten příběh, ten mě skutečně dostal. Zajímavý nápad, žádné zbytečné rozpytvávání příběhu, ale naopak mě trochu zklamal závěr. Ten mohl být naopak poněkud mohutnější a zajímavější. Trochu mi přišlo, jakoby to tvůrci chtěli zazdít a konec prostě a jednoduše odfláknout. Dobře, když si to přáli, bude jim odpuštěno, protože to co předtím v příběhu probíhá má rozhodně na to stát se jedním z mála hororových momentů, na které jen tak nezapomenu a ani nebudu chtít. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jestli mají Ajovy filmy jednu společnou vadu, jsou to slabé scénáře. Snad všechny duchařské horory mají stejný průběh: A - hrdina začne vídat duchy; B - hrdina se pokouší zjistit, proč je vidí; C - hrdina se snaží svého problému zbavit. V Mirrors fungují všechny části (A, B, C) spolehlivě, no bohužel co zásadně selhává, je logické pojivo mezi nimi. První třetina je příjemně mrazivá, výjevy ze zrcadel brutální a atmosférické, napětí funguje. V dalším úseku se v téměř až detektivním pojetí dozvídáme, co že to vlastně za tím vším stojí, samotné vysvětlení působí obstojně. No a nakonec se divák dočká dobře gradovaného akčnějšího finále s uspokojivým závěrem. Ale jako celek to prostě dost dobře nedrží pohromadě a výslednému dojmu z filmu tato disharmonie jednoznačně škodí (a to ani nemluvím o několika scénách, které mi přišly spíš jako z úsměvné neambiciózní báchorky, než jako z nejočekávanější hororu roku). K hercům žádné negativní námitky nemám, své role zahráli s přehledem (i když o tom, jak kvalitně je Kieferova postava napsána, by se polemizovat dalo). Můj komentář zní možná až příliš kriticky, takže na závěr podotknu, že gore je na vynikající úrovni, film nenudí, méně otrlejší povahy se mohou bát a celkově že Mirrors hodnotím jako povedený, nadprůměrný horor. Jen jsem holt od Alexandra Aji čekal o kousek víc. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Alexander Aja zrežíroval unikátny a pre mňa aj najlepší horor vôbec. Mirrors má strašne zaujímavý, jednoduchý a dramatický dej v ktorom Kiefer Sutherland podal Vinikajúci herecký výkon a k tomu bol do filmu dodaný fakt dosť dobrý soundtrack, čo Mirrors robí ohromným hororovým zážitkom.................. Soundtrack Javier Navarrete: 1. Asturias/Main Titles ,2. Subway ,3. Ben Carson ,4. First Night ,5. Handprints ,6. Fire ,7. Esseker ,8. The Dressing Room ,9. The Mayflower ,10. Angela's Death ,11. What Do You Want From Me? ,12. Asturias/Investigation ,13. The Mirrors Room ,14. Little Anna ,15. Asturias/The House Is Safe ,16. The Quest ,17. Farmhouse Basement ,18. Extending Mirrors ,19. Michael's Reflection ,20. Keep Your Eyes Closed ,21. Open Your Eyes ,22. Possession ,23. Escape ,24. Srorrim ,25. Asturias/In The Mirror, ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Malá inovace v podobě náhrady tmavovlasých asijských holčiček za zrcadla nestačí, aby film nabídnul něco jinýho, než co už tu bylo asi tak jednostopadesátkrát. Krvavý Aja se sice v pozici režiséra snaží, ale v pozici scénáristy jen recykluje profláklé asijské hororové serepetičky (koneckounců je to remake). Škoda, protože představa, že ten v zrcadle začne dělat něco jinýho než já, byla v dětství mojí noční můrou. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • Sutherlendova odpověď na nabídku s účastí v Zrcadlech zněla: "Já se postarám o drama, vy se postaráte o hrůzu." (Rodriguez)
  • V úplném závěru filmu zazní dramatická pasáž ze skladby „Asturias“, jejímž autorem je španělský skladatel Isaac Albéniz (1860–1909). (Idée_fixe)
  • Chyby vo filme:
    - 24:17 - Ben si na zrkadle poraní ruku, no vzápätí, keď je v plameňoch, tak toto zranenie je zázračne preč, a keď príde domov, ruka je opäť zranená
    - 47:42 - keď Ben pustí ruku svojej mŕtvej sestry, všimnite si, že Angela pohne ukazovákom
    - 1:00:04 - v úvode sa spomínalo, že v celom obchode nieje elektrika, ale v tejto scéne je vidieť svietiace žiarovky (rador)

Reklama

Reklama