Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sherry Swansonová, která byla závislá na drogách a spáchala loupež, se vrací z vězení. Přímočará mladá žena se snaží zařadit do běžného života. Naváže kontakt s bratrem Bobbym, který vychovává její dceru Alexis. S holčičkou, na níž jí velmi záleží, se pokouší obnovit normální vztahy. Nějakou dobu se zdá, že prolomí nedůvěru okolí a dodrží své předsevzetí fungovat jako zodpovědná matka. Úspěšně abstinuje a získá místo vychovatelky malých dětí... Zmatená Alexis však vyrůstá pod vlivem bratrovy manželky Lynn, která na Sherry žárlí. Odcizení dívenky s její skutečnou matkou se prohlubuje. Sherry, jež se mezitím spřátelí s drsným sympaťákem, propadne beznaději a znovu sáhne po drogách... Příběh byl podle autorčiných slov inspirován reálným osudem její kamarádky z dětství. Snímek Sherrybaby, natočený v lokalitách New Jersey, se opírá o přesvědčivý výkon Maggie Gyllenhaalové v titulní roli a prozrazuje autorčinu dokumentaristickou zkušenost. Ilustruje mechanismy návratu delikventů do standardní společnosti a je rovněž obecnější úvahou o mladých lidech, kteří v životě selhali a snaží se o nápravu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nezávislák jako řemen. Mám dva důvody, proč na tohle jen tak nezapomenu. Tím prvním je vynikající Maggie Gyllenhaal. Ta holka fakt umí, sakra, dejte jí někdo pořádný scénář a za chvíli uslyšíte „And The Oscar goes to…“ ve spojitosti s jejím jménem. Druhý je styl, kterým je tento film natáčen. Skoro až dokumentární a to se mi celkem líbilo. A teď negativa - vše ostatní mě minulo. Nějaké poselství - nenašel jsem. Význam role pro "hodného strejdu Treja" mi taky nějak unikl. Nemůžu říct, že jsem se vyloženě nudil, ale můžu říct, že kdyby nebylo Maggie, vypnu to v půlce. Hlavně kvůli ní jdu na tři hvězdy a doufám, že další nezávisláky, které letos nabízí ČT 2, budou o něco lepší. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Pokud alespoň trochu znáte americký nezávislý film posledních několika let, nemůže vás na "Sherrybaby" téměř nic překvapit. Klasickou náplň jako vždy tvoří peprná mluva, nahodilý sex, sociální problémy a nějaký ten kvalitní herecký výkon (Gyllenhaal) zaznamenaný civilní režií. Kromě toho musím konstatovat, že ta hodina a půl se tentokrát poměrně vlekla, proto hodnotím průměrem. 6/10 ()

Reklama

danliofer 

všechny recenze uživatele

Film Sherrybaby mě zaujal svou absolutní bezprostředností... Trochu mi to stylem připomíná filmy skupiny Dogma, u nichž se mi líbí určitá syrovost a nevyumělkovanost. Myslím, že tento filmeček je klasický adept na nezávislé americké filmové léto a k tomuto období je jako dělaný, přestože v něm jde o náročná životní dilemata. Maggie Gyllenhaal opět potvrdila své herecké kvality. Celkově mi film přišel soudržný a uvěřitelný. A jestli se někomu vlekl, tak možná jen proto, že se tak vleče život...:-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chudák Maggie Gyllenhaal. Ti se s ní tady vůbec neserou. Jde to s ní z kopce a člověk se občas diví, že na to má ještě nervy. Taky proto je zajímavý sledovat právě tenhle film. Průser je ale ve chvíli, kdy s filmem naloží příšerně se táhnoucí nuda a Maggie už nebude tak zajímavá jako ze začátku. V tu chvíli se totiž objeví Danny Trejo, člověk čeká nějakýho drogovýho dealera, co tam bude házet nadávky po každym, včetně chudince Maggie. Jenže on se z něj vyklube takový roztomilý tatík, který se zrovna ze závislosti vyléčil a bude pro milou Maggie vrba. Kdybych mohl, tak bych do komentáře napsal, že tenhle film je ten nejobyčejnější film, který jsem za hodně dlouhou dobu viděl. Ještě jedno procento dolů, a bude to uplně přesný. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Sherrybaby se mohla více rozběhnout a ne se loudat. Začátek zajímavý a poutavý, tak nějak si postvězeňskou péči v USA představuju. Sherry mi bylo líto při znovuhledání vztahu k malé dcerce a stavech, které posilovaly její chuť si po letech abstinence šlehnout. Sice se chtěla odrazit ode dna a znovu se stát matkou, ale její nevázaný život tomuto ideálu odporoval. Prapůvodem k životu na zcestí byl podle mě otec a jeho nestandardní vztah k dceři. V polovině se film začal kazit, drsný Danny Trejo si tady vykračoval jako výlečený feťák a příležitostný milenec, který si na přirozeno jen hraje. Konec byl přislazený, od Sherry jsem čekala větší drsnost a radikálnost. Bratr jí sice přislíbil pomoc při výchově Lexi, ale v tomto případě to vyznělo jako utopie. M. Gyllenhaal hrála dobře bufeťačku, ale její ženství se mi příčilo. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Ryan Simpkins (Alexis Parksová) přišla při natáčení o čtyři zuby. (ČSFD)

Reklama

Reklama