Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu, který připomíná rané filmy Bressonovy a Wendersovy, je mladík Sebastien (hraje ho Georges Babluani). S vidinou, že si vydělá spoustu peněz, vstoupí do podivného světa za zavřenými dveřmi, který připomíná noční můru a kde se hraje ještě podivnější hra o život. „Často se mi vracejí vzpomínky z dětství,“ říká režisér. „Zafixované obrazy jsou jako paprsky světla protínající temnotu. Jsou vždy nejasně přítomné, ale když se pokouším znovu objevit jejich panenskou kvalitu, postrádám přitom pocit nevinnosti z dětství.“ Originální černobílý snímek ve stylu „film noir“ je pozoruhodnou výpovědí o lidech, jejich aroganci, zlobě i strachu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (89)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Mediální zmatek (nikoli zmetek). Scénář vhodný spíš pro počítačovou hru, než pro film, který je dosud považován za seriozní řemeslo. A hned tak za něj být považován nepřestane, i kdyby se virtuální realisté postříleli do jednoho. Při počítačové hře byste si mohli třeba současně vsadit i střílet do hlavy. Že to nemá hlavu? Nemá to ani patu! Doufám, že nikoho nenapadne a nevydá sebrané počítačové hry (svazek I - CDI) knižně. Možná by to úspěšně suplovalo pohádky Erbenovy i Němcové - děti přitom netřeba llitovat. Možná by autor za to dostal i Nobelovu cenu. Zkrátka mediální zmetek. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Veľmi pútavý thriller v štýle film-noir, hlavne vďaka dobrému príbehu a celej tej atmosfére počas hrania tej brutálnej psycho hry postavenej na princípe ruskej rulety. Pochváliť sa dá tiež kamera a herecké výkony pôsobia celkom vierohodne, takže suma sumárum je to veľmi pozerateľné a diváka to v druhej polovici tak silno vtiahne, že rýchlo zabudne na pomalší rozbeh... ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Distribútor preložil film do názvu, ktorý ma veľmi nelákal a to bola chyba. Zámerne čiernobielo zvolený formát filmu dodal punc vážnosti . Pomalšie tempo vôbec nevadí a keď dôjde k hre o veľké peniaze, kde 13 odvážnych alebo hlúpych samovrahov skúša nájsť v revolveri prázdnu komoru, tak je atmosféra tak hustá, že ju občas treba predýchať. Tento francúzky film ma skutočne prekvapil, pretože som od neho veľa nečakal. Má pomalší rozjazd, excelentnú a napínavú prostrednú časť a zaujímavý aj keď trochu predvídavý záver. Hlavný hrdina mi strašne pripomínal môjho bývalého spolužiaka a kamaráta a tak aj z tohto dôvodu, bol film pre mňa zaujímavý. 80%. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Rozhodla jsem se, v rámci vědeckého zkoumání, podrobit "Ruskou ruletu" a "13" porovnávacímu testu a zjistit, zda měla slavná jména jako Statham, Rourke, Winstone a 50 Cent rozhodující vliv na kvalitu barevného remaku - tak neměla, některé postavy bych dokonce nazvala škodnou, jen mně je teď dvojnásob líto promrhaného potenciálu, který ani v jednom případě Géla Babluani nevyužil a český distributor ještě vyspoileroval... taková škoda :-(. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Jak se tak rozhlížím, asi jsem padl dolů z višně. Nicméně. Použití sépiově černobílého filtru je fajn, stylizace do hnusného a chudého prostředí, kde průvan zmítá posledními kousky plesnivého chleba taktéž, ale při vší úctě k francouzskému a noir filmu, tomuhle chybí spád, schopnost vtáhnout diváka do děje, chybí tomu nápaditější a méně předvídatelný scénář. Atmosféra i napětí zde fungují tak na deset procent, herci jsou toporní a nezáživní, dialogy jak ze školní družiny. Navíc poslouchat celou dobu jako zvukový podkres šustění listí... No hrome! Přidávám jednu hvězdu navíc za předpokladu, že dojem z filmu kazil otřesný český dabing. Chcete-li ruskou ruletu, pusťte si Lovce jelenů. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama