Stíny minulosti (video film)

Shadow Man

Tiene minulosti

Akční / Válečný / Thriller

USA / Velká Británie / Rumunsko, 2006, 92 min

Michael Keusch

• Malarkey

Já jsem na to koukal v autě, cestou do rakouských Alp s tím, že se pobavím, ale po cirka 40 minutách se z toho vyklubal děsně debilní příběh, během kterýho jsem měl co dělat, abych ho dojel do konce, protože tohle byla fakt síla. Stíny minulosti sice nejsou nic neobvyklého v roji filmů se Segalem, ale zase na druhou stranu, ta akce není taky zas až tak marná, je špatná, ale film samotný je špatnější, a za to Segal nemůže, nebo spíš může, ale jen za to, že si ten film vybral, možná dobře, že si ho vybral on, kdyby si ho vybral Van Damme, tak bych asi pobrečel :) tak ještě že mu ho přebral.(23.12.2008)

Nepekná amatérska práca, kde niekto chce kopírovať Bourneovsky roztrasenú kameru a aj akciu, celé to je príbehovo ploché, prevarené, zopár nápaditých kúskov/pascí od Seagala ako z Prepadnutia v Pacifiku to fakt nezachráni... /5%/(3.10.2009)

Vzhledem k Seagalovým otřesným filmům za několik posledních let, tento mě bavil a vyloženě mile překvapil. Je sice pravda, že Seagal stále váží asi 200 kg, souboje jsou tradičně ve tmě a sestříhané a kolikrát jsem i pochyboval, jestli je to on, nebo nějaký kaskadér. Ale na druhou stranu film má spád od začátku do konce, nedopouští se žádných výrazných technických chyb, nejen že je tradičně natáčen v Rumunsku, ale alespoň využívá rumunských historických reálií, takže prostředí, ve kterém jsou scény točeny jsou velmi příjemně koukatelné. Proti Seagalovi stojí mraky nepřátel z různých místních kruhů a on je klasicky smete jako obří lavina... Klasika, prostě po mnoha letech opravdu koukatelný film.(3.1.2009)

Soundtrack Barry Taylor: 1. Black Sea Underground ,2. The Sun's Gonna Shine Again ,3. We Run Deez Streets ,4. Ready 4 War ,5. Far Away(11.5.2011)

Keby som nevidel úvodných päť a posledné tri minútky (prečo si nemohli odpustiť ten dementne vyzerajúci, trápny trik, keď po údere záporák letí na celú halu?!), žasol by som. Stevenovi ale konečne dopriali pár poriadnych man-to-man záležitostí a už som prestával veriť, že niečo podobné ešte niekedy predvedie. Navyše po piatich (!) rokoch som si počas celého filmu nepomyslel, aké má sadlo. To preto, lebo konečne vyzerá k svetu. Naozaj ma tento film milo prekvapil. Ako jasné Béčko. O tom niet pochýb. No konečne pozerateľné! 60%.(24.4.2007)

• Kaka

Seagal se stále snaží a je to čím dál tím horší. Nejde ani tak o něj, i když nějaké to kilo by dolů opravdu jít mohlo. Na vině je především naprosté režisérské dřevo v podobě Michaela Keusche. Kolik ten dokáže natřískat do jednoho ani ne dvouhodinového filmu hloupostí a nesmyslů je skutečně až k neuvěření. Scénář je neuvěřitelně chaotický a po šedesát minut absolutně nevíme kdo je kdo, přičemž charaktery nám o sobě neprozradí zhola nic, tudíž skryté indicie opravdu nenajdeme. Technicky otřesné, o okaté zadní projekci raději pomlčím. Zůstává nám tak efektní výbuch na letišti a několik chvatů, které ještě jakž takž za něco stojí. Většina scén je však tak špatně nastříhaných, že je divák po chvíli znechucen.(10.12.2006)

Taketo filmy povazujem skor za oddychovky. Dopredu som vedel, ze nic velke ocakavat nemozem. Je to jedna z dalsich Seagaloviek, ktora moc nenadchne a o par mesiacov si nebudem moct spomenut, kto vlastne v tomto filme hral a o com bol. Aj Steven podobne ako Lundgren alebo Van Damme si este chcu nejako privyrabat a pokial sa taketo lacne filmy budu nadalej predavat a zarabat, tak sa budu aj nadalej natacat. Avsak nechcem tym povedat, ze by sa na to nedalo pozerat. Je to tak na jedno pozretie. Davam 50%.......28.03.2008(27.3.2008)

Je to celkom dobrý akčný film so Stevenom Seagalom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má pomerne dobrý príbeh o bývalom agentovi CIA, ktorý nevedome dostane hľadaný mikročip, čím sa dostane do pozornosti agentom tajnej služby a mafie, unesú mu dcéru a tak sa ju rozhodne získať späť. Spracovanie po dejovej stráne neobsahuje nič výraznejšie zaujímavé, nájde sa tu ale viacero nezmyselných scén, ale zase stále sa niečo deje a necháva veľký priestor Seagalovi, čo mi vyhovuje. Akcie je tu dosť a páči sa mi. Síce sa tu nájde len jeden dlhší súboj, ale v priebehu filmu má Seagal pomerne často príležitosť pre svoje chvaty a ani strih nie je zlý, aj ked´ samozrejme stále sa mu dá čo vytknúť. A občas poteší aj zaujímavým zastrelením. Ale vôbec ma nezaujali väčšie akčné scény ako automobilová naháňačka alebo scény s vrtuľníkom. Najviac sa mi páči súboj v sídle drogového dílera alebo zneškodnenie zabijakov pomocou vlastnoručne vyrobených zbraní. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak okrem Seagala už nezaujme nikto. Réžia je na tom veľmi zle, po tejto stránke je to jeden z najhorších Seagalových filmov, čo vidno hlavne hned´ v úvode. Ale všetky tri filmy od tohto režiséra sú veľmi zle zrežírované, tak dúfam, že sa mu už Seagal v budúcnosti vyhne. Technická stránka tiež nie je na moc dobrej úrovni, ale niekedy aj poteší. Toto je skutočne film len pre Seagalových fanúšikov, ostatných to už moc nezaujme. Objektívna kvalita filmu- 46%, film sa páči mne na 76%.(11.5.2007)

• Xmilden

Mohl jsem čekat od režiséra odpadového Létajícího zabijáka něco jiného než čistou debilitu? Film je jedním slovem toporně otřesný. Horko těžko se člověk dočká konce. Stevenův určitě jeden z 5 nejhorších filmů. Mě tahle rumunská produkce prostě ničí. PS: Jediné co si snad zapamatuju je Stevenův zázračný úder kterým na začátku zlikviduje meloun a na konci záporáka.(10.1.2010)

• hippyman

slabší dílko stárnoucího zavalitého mistra, naštěstí nudí jen hodinku a půl! :-) 40%(14.8.2008)

• Smok

Aby bolo dielo skazy dokončené, zhliadnuté navyše v slovenskom "vymakanom" dabingu. Toto už sú naozaj len "tiene minulosti" tohto majstra niekoľkých bojových umení, večného sympaťáka a kedysi môjho obľúbenca, ale v žiadnom prípade nie dobrého herca.(16.11.2008)

• LiVentura

:-(((6.3.2010)

Jeden z tých lepších. Nevidel som ho od začiatku, takže ma béčková zápletka nestihla nudiť. V akcii to Seagalovi opäť celkom ide a je pekne drsný (jeho facky sú slušne absurdné a zábavné). Som rad, že SS pochopil, na aké filmy stačí...(18.10.2010)

• jojinecko

Oplatí sa vidieť kvôli "parádnemu" počítačovému výbuchu vrtuľníka po pár strelách z pištole, pre "efektné" vypichnutie očí protivníkovi a pre "chmat" keď dvestokilový (toto ako jediné je najmenej ironické) Steven strčí do protivníka a on preletí pol miestnosti a padne mŕtvy... SHIT hodný vysielacieho prime timu (smutné!) na shitnej tv markíza v shitnom dabingu...grc!!!(16.11.2008)

Tak tohle je ultimátní, Seagal je tlustší než obvykle, hraje stejně jako vždy. A je to poměrně i akční. Nenudil jsem se vůbec proto možná tak přehnané hodnocení, ale ono to opravdu vůbec nenudí. Nejhorší na tomto filmu je herectvo, co taky čekat od takovýhle filmů, ale herečka Skye Bennett je fakt uděsná zubatá holčička která nevím jak se dostala k herectví, její největší problém je že hrát neumí. Další věci jsou v průměru(ale celkem se mi líbila hudba). Neníto nic převratného, ale když se svezete na naprosto stupidním příběhu, či naprostý akční jízdě bez hlavy a paty, mohlo by se Vám to líbit. Každopádně Seagal je fakt tlusťoch.(3.4.2010)

• Ridick

stary, husty, chladokrvny seagal je spat a opat zachranuje svet, dceru a bohvieco este. nakopava zadky kazdemu kto mu pride pod ruku. nik ho nema sancu zabit. odporna sracka ake seagal je schopny natocit za rok zo 10. nicim zaujimave, hnusnou hudbou doprevadzane, a klasicky nehercami zahrane. 5%(27.1.2007)

• PROROK14

No tak toto! Čím novší film tým väčší blud. Toto je fakt už dosť oničom a pod úroveň. Radšej to nepozerajte. Ja tie filmy pozerám lebo strýko je veľký fanúšik a má ich všetky. Takže ich mám aj ja. A keď už film mám tak ho aj pozriem. Ale toto je skoro odpad.(8.10.2008)

Seagalovi unesou dceru protože si CIA myslí že má jakýsi čip...zase všem láme ruce a 9mm sestřelí vrtulník. ,,To není z kouření to je sifilis!" :-D(12.2.2012)

• ilemas

Na Segala už jsem dávno zanevřel, ale tento se mi docela líbil. Průměrná oddychovka, žádná bomba, docela zdařilé béčko. Jedna z těch lepších "Segalovek".(7.3.2010)

• balba

Další děsná hovadina S.Seagala.Opravdu by měl seknout s hereckou karierou.Už je starý a dost tlustý což je hrozné , když pak má za někým utíkat nebo se s někým prát.Velice nudný film bez špetky zábavy.(27.11.2006)

<< předchozí 1 2 3 4