Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kanji Sasahara nastupuje do nové školy a rozhoduje se pro členství v některém z mnoha zájmových klubů. Nakonec vstoupí do Genshikenu – Společnosti pro studium moderní vizuální kultury. Za tímto názvem se skrývají otaku – zarytí fanoušci anime, mangy a videoher. Pravidelně se setkávají ve své klubovně, kde vášnivě diskutují o posledních epizodách oblíbených seriálů. (Fabienne)

(více)

Recenze (18)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Rozhodně budu pokračovat 3-dílnou OVA a dalším 12-ti dílným pokráčkem, protože se mi to líbilo a vlastně tak trochu donutilo o pokus založit něco podobnýho na naší škole. Už mě totiž přestalo bavit nemít si s kým pokecat o novým dílem toho nebo toho anime, mangy. Bavila jsem se, nenudila jsem se, uvěřila jsem. Jeden z povedených "seinen". ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Když jsem se tak dívala na zdejší hodnocení, získala jsem dojem, že Genshiken musí být úžasné anime, které by si nikdo neměl nechat ujít. Ovšem nakonec jsem popravdě trochu zklamaná. Genshiken je "geniální" v tom, že na skupině vysokoškoláků ukazuje svět otaku tak, jak skutečně je, a nabízí vhled do jednotlivých zákoutí i problematik tohoto světa... Což je rozhodně dobrý nápad. Jenže jednotlivé epizody stojí samy o sobě a člověk má pocit, jako by sledoval jen epizody nějakého dokumentu o otaku. Není zde žádný skutečný příběh, který by to spojoval (snad až trochu v druhé sérii, kterou jsem později taky zkoukla). To byl pro mě ten hlavní problém, protože myslím, že anime příběh vyžaduje. Takhle jsem se ani netěšila na následnou epizodu jako pokračování, protože zkrátka nebylo na co se přesně těšit. Společně s OVA a druhou sérií jsem to dokoukala spíš z nutnosti, protože nerada něco vzdávám uprostřed. Bez příběhu se bohužel v průběhu dívání často objevovala nuda. ~(3,0)~ ()

Reklama

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Tohle anime je opravdový extrém! Nejen, že vám ukáže jak vlastně vypadá správný japonský otaku, ale ještě se tomu hrdě vysmívá. Navíc mě po celou dobu drtili všichni hlavní aktéři, kteří vypadají a dokonce i mluví jako naprostý retardi! Fakt sranda tohle sledovat a dokonce přitom pak i zapomenete na to, že to vlastně ani nemá žádný pořádný děj. 8/10 ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Genshiken musí znát každý správný otaku. To je prostě povinnost. A přestože jej mám rád především v jeho manga-formě, i anime se povedlo k mé plné spokojenosti. Zábavný příběh o japonských otaku je postaven především na silných charakterech, které už pravděpodobně nikdy nezapomenete. Třešničkou na dortu je potom třídílné pokračování, které vyšlo pouze na DVD, a ve kterém se konečně objevuje Chika Ogiue, moje oblíbená postava. Škoda, že pokračování už se tolik nepovedlo, ale to už je jiná pohádka... Nutno dodat, že k plnému vychutnání seriálu je třeba mít něco nakoukáno, takže pokud má někdo disk plný anime a neví čím začít, tak Genshiken rozodně nechat na konec. A začít pěkně od začátku legendárním prvním Gundamem.. ^_^ ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Školní kluby se mohou týkat různých aktivit. Klub Genshiken je však jen pro význačné lidi. Ti si říkají Otaku. Blázni do anime, mangy a videoher. Toto anime doporučuji lidem, kteří toho už mají něco nakoukáno. Bez znalosti jiných anime nebo mangy zde budete straceni. Nebo aspoň nepochopíte spoustu náznaků a hlášek. Anime zaměřené na rozhovory víc než na příběh. Ten je vcelku jednoduchý. Neuvidíte zde žádné scény typu "Někdo něco udělá. Smějte se". Ve vzduchu se vznáší inteligentní humor a těm, co nepotřebují v anime akci, krev a násilí se bude Genshiken určitě líbit ;-) Možná se však najdou tací, patřím mezi ně, kteří si několikrát řeknou, že to běží "až moc" pomalu. Pravda. Některé scény jsou zbytečně dlouhé. Ale... I to má své kouzlo ^_^ Dávám tedy 4.5/5 hvězdiček. Ceny: Nejlepší anime komedie (2004) ()

Zajímavosti (1)

  • Postavy seriálu sú veľkými fanúšikmi fiktívneho anime Kujibiki Unbalance (2006). Zábery z neho, plagáty, figúrky, cosplay kostýmy sa na scéne mnohokrát objavia. Kujibiki Unbalance vyšlo ako bonus k seriálu vo forme trojdielneho OVA a až v roku 2006 bolo spracované ako 12-dielny seriál.
    (Palisander)

Reklama

Reklama