Noční volání

Night Listener, The

Thriller / Mysteriózní / Drama

USA, 2006, 91 min

• POMO

Z nie moc nápaditých prvkov zlepený thriller, ktorý chce byť odlišný a hlbší, a zároveň chce aj zaujať mainstreamového diváka skrz osvedčené žánrové klišé. V oboch prípadoch však nedôjde ani do polcesty a ani Robin Williams ani Toni Collette mu z jeho rozorvanosti a fatálnej režijnej neistoty svojím majstrovským herectvom nepomôžu. Mdlý zážitok.(11.8.2009)

Rozpočet $4miliónyTržby USA $7,836,393Tržby Celosvetovo $10,639,686Tržby za predaj DVD v USA $8,906,499 //počet predaných kusov 448,583(25.12.2009)

Takovej napůl thriller, stále to nebylo ono.... dalo se z toho vyšťourat mnohem více (( :: taková akce neakce(8.2.2008)

Natahující se myteriozní thriller ,režiséra Patrcka Stettnera , který vypráví o životě homosexuála Gabrila (Robin Williams) pracující v oblíbeném nočním rozhlasovém pořadu.Kvůli neschodám se rozejde se svým partnerem.Osamocený Gabriel jednoho dne uslyší jak mu zvoní telefon a volá mu Pete (Rory Culkin).Je to mladík který je těžce nemocný nevyléčitelnou chorobou AIDS.Už v devíti letech prodělal zákeřný Sifilis a dnes má pár dní před smrtí, a tak se ho snaží rozveselovat o co to jde.Po několika dnech mezi sebou stratí kontakt, čili noční volání.Gabriel se začal obávat ,a tak se ho vydal hledat do města odkud hoch pochází.Jeho matka tvdí že už zemřel a navíc předstírá že nedávno oslepla.Robin Wiliams se snaží hledat ve všech nemocnicích poblíž ,ale marně.Jeden den kdy matka Peta ,nechá Gabrielovi na jednom hotelovém pokoji na památku videokazetu a oblíbeného plyšáka,zazvoní telefon a ozve se nemocný mladík který je strašně rád, že se opět slyší se svým kamarádem.Film , jak jsem už psal je velmi natahující se thriller , ale jinak má výborný děj ,proto dávám v hodnocení za 4 ****.(26.1.2008)

Nemastné, neslané .. ale přesto jsem se u toho trošku bál. :P(1.7.2008)

Říkáte, že je to nuda? Nebo dokonce odpad? Jo, jo, ... když dnešní průměrný mladý divák vyžaduje zcela výhradně jen krev, násilí a ohnivé plameny a hororové výjevy (a přitom vysoce hodnotí animované dětské pohádky). Když se mu toho nedostane v dostatečné míře, prohlásí o filmu, že je to nuda a DOKONCE ODPAD! Pak mi zbývá vysvětlení, že takový divák je ještě nevyzrálá lidská osobnost, která není ani dítětem a ani vyzrálým dospělým člověkem a nemá tudíž právo hodnotit. Noční volání jistě není filmovou špičkou, ale slušné hodnocení si dle mého jistě zaslouží.(8.8.2008)

Paranoidné snímky, kedy do konca poriadne neviete na čom ste, ma vždy bavili. A tento film si vďaka tomu udržal zaujímavé napätie až do konca. A rozuzlenie bolo zaujímavé. Toni Collette hraje skvele, takisto Robinov "gay" bol pekne zahraný. Poctivé štyri hviezdy.(19.2.2007)

• Ridick

akoze dost sa cudujem takym prehnanym hodnoteniam. hoci sa williams do takychto rol naprosto hodi musi mat na druhej strane aj film nieco do seba, ale zial je to len podpriemer zalozeny na skutocnosti, kt. bola obohrata ovela lepsie v siestom zmysle. aspon tu dlzku musim pochvalit, lebo este 10-20 min. naviac a bola by to uz totalna katastrofa.(23.1.2007)

Atmosferické! Len akosi vycucané z prsta. V každom prípade je to od začiatku do konca zaujímavé, a aj keď sa jedná o banálnu dejovú líniu, má to celkom slušné grády. Až sa zdá neuveriteľné, že sa dalo na základe tejto historky, ktorú by mnohí odignorovali aj na titulkoch bulvárnych plátkov, nakrútiť taký sugestívny filmík. A celkovo priaznivému výsledku pomáhajú herecké výkony Robina Williamsa a hlavne, Toni Collette.(29.12.2006)

Celkem prijemný thriller. Plyne sice pomalu a zvratů tam neni tolik. Robin Williams hraje opravdu slusne a v konfrontaci s Toni Collette je celý film pak nenudící. Snad jediná věc : byt se asi Dona snazila , tak stale neverim (zpusobeno dabingem) , ze hlas Petera delala ona. Originál by to asi utvrdil.(29.1.2008)

Příjemný film. Kde od začátku až úplně do konce jste v nejistotě, zda je to tak, či onak....Zápletka je dobrá a tvůrci z ní vytěžili fakt co se dalo, aby film byl zajimavý. Robin Williams a skvělá Toni Collette jsou základními stavebními kameny tohoto filmu.(12.1.2007)

• jajinka

Nějak mi zde chybělo něco, co by mě upoutalo k příběhu..(24.2.2008)

Další ukázkový příklad filmu, ve kterém se sešli výborní herci, ale kvůli slabému scénáři a možná i kvůli režii z toho nakonec vylezl takový nemastný a neslaný minithriller, který diváka během děje napíná objevováním se slibných peripetií a v závěru, když už prostě čekáme šokující vyvrcholení a rozuzlení, tak přijde jen taková slabá náhražka, která sotva zasytí. Zkrátka nápadité, herecky lákavé, ale bohužel příliš málo úderné.(14.7.2011)

• CBD

Film je sice představen jako mysteriózní triler, ale jedná se spíše o psychologické drama. Nutně nedotažené, podotýkám. Je to škoda, protože Robin Williams je opravdu vynikající a při délší stopáži a lépe vystavěném scénáři by se jednalo o velmi zajímavý snímek.(27.2.2011)

Když jsem si uvědo,il, že by Robin měl hrát v hororu a ještě k tomu homosexuála, vyděsil jsem se víc, než u leckterého fakt hororu. No, nakonec to nedopadlo až zas tak hrozně, ale hlavně proto, že to NENÍ horor. Mystika a překvapení nejsou prostě tak děsivá, aby se to dalo zaškatulkovat do hororu.(22.9.2010)

• Rainey13

Ze všech filmů s Robinem Williemsem je tento opravdu nejslabší...pomalý začátek, nudný prostředek a ze všeho nejhorší žádný vrcholný konec..(11.12.2010)

• zorro

I hodina a půl je dlouhá doba na tak zdlouhavej příběh.(5.2.2008)

Gabriel Noon (R. Williams) je oblíbeným nočním vypravečem příběhů v rádiu, kterému dal nedávno pauzu v jejich vztahu jeho přítel. Po několika týdnech telefonních rozhovorů s těžce nemocným čtrnáctiletým Petem (R.Culkin), který je jeho velkým fanouškem a který chce vydat knihu, kde popisuje jak byl v dětství sexuálně zneužíván dvěma muži a jak to poznamenalo jeho život, se Gabriel na podnět svého přítele rozhodne zjistit pravou identitu chlapce a jeho adoptivní matky (T. Collette). Nikdo se s nimi totiž ještě nesetkal osobně, pouze po telefonu. Jejich telefonní číslo zdá se neexistuje, a na jejich adrese se nachází.... Film je inspirovaný skutečnými událostmi. -------- Jak jsem si po několika minutách myslel že tohle bude další moderní překombinovaný psychologický film, tak v okamžiku kdy se začlo pochybovat o skutečné existenci Peta jsem názor změnil, Film začal být tajuplný a mysteriózní, a až do konce mě chytnul. 80ti minutová stopáž není určitě na škodu, herecké výkony jsou velmi přesvědčivé, jediná chybka je scénář viz úvodní nevyváženost a způsob představení jednotlivých postav. Každopádně nakonec celkově velmi pozitivní překvapení.(25.12.2006)

• PADDY

Hodina a půl nudy, nicu a přání si aby už to zkončilo. Nemasná neslaná vaječina z mikrovlnky.(24.10.2007)

Líbilo se mi to, film má pohodový kvalitní tempo a celou dobu mě zajímalo, jak to dopadne, což ne každý film dokáže.(3.1.2008)

<< předchozí 1 2 3