Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gabriel (R. Williams) moderuje oblíbený noční rozhlasový pořad. Jednou jej kontaktuje těžce nemocný chlapec Pete (R. Culkin) . Po mnoha rozhovorech se Gabriel rozhodne zjistit pravou Peteovu identitu. Jeho telefonní číslo ani adresa však nejsou pravé a obklopují ho samá znepokojivá tajemství.. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (61)

POMO 

všechny recenze uživatele

Z nie moc nápaditých prvkov zlepený thriller, ktorý chce byť odlišný a hlbší, a zároveň chce aj zaujať mainstreamového diváka skrze osvedčené žánrové klišé. V oboch prípadoch však nedôjde ani do polcesty a ani Robin Williams ani Toni Collette mu z jeho rozorvanosti a režijnej neistoty ich majstrovským herectvom nepomôžu. Mdlý zážitok. ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Gabriel Noon (R. Williams) je oblíbeným nočním vypravečem příběhů v rádiu, kterému dal nedávno pauzu v jejich vztahu jeho přítel. Po několika týdnech telefonních rozhovorů s těžce nemocným čtrnáctiletým Petem (R.Culkin), který je jeho velkým fanouškem a který chce vydat knihu, kde popisuje jak byl v dětství sexuálně zneužíván dvěma muži a jak to poznamenalo jeho život, se Gabriel na podnět svého přítele rozhodne zjistit pravou identitu chlapce a jeho adoptivní matky (T. Collette). Nikdo se s nimi totiž ještě nesetkal osobně, pouze po telefonu. Jejich telefonní číslo zdá se neexistuje, a na jejich adrese se nachází.... Film je inspirovaný skutečnými událostmi. -------- Jak jsem si po několika minutách myslel že tohle bude další moderní překombinovaný psychologický film, tak v okamžiku kdy se začlo pochybovat o skutečné existenci Peta jsem názor změnil, Film začal být tajuplný a mysteriózní, a až do konce mě chytnul. 80ti minutová stopáž není určitě na škodu, herecké výkony jsou velmi přesvědčivé, jediná chybka je scénář viz úvodní nevyváženost a způsob představení jednotlivých postav. Každopádně nakonec celkově velmi pozitivní překvapení. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Filmařsky to není žádný průlom, ale dává to podnět k velmi zajímavým zamyšlením. Tak nejprve k výhradám, že to není žádný thriller. Je, moji drazí, opravdu je. Podle mě nemusí být thriller jen napětí, když někdo na někoho číhá se střelnou zbraní potmě, nebo, když si někdo schovává usušenou maminku ve sklepě (byť to byl dobrý film). ___ Tohle je prostě vztahový thriller. A ruku na srdce: kolikrát potkáme geniálního vraždícího maniaka, který si ve sklepě...a teď dle svých nočních můr doplňte cokoliv, ve srovnání s tím, kolikrát se cítíme opuštění a sami? A o tom tenhle film je. O samotě a touze být viděn i za cenu překročení určitých hranic. O zoufalém vyšťourávání pozornosti z mezizubních prostor obecného nezájmu. Všchni zpozorníme při dobrém tklivém příběhu (to dítě pohodili na sněhu, ta dívka si musela vydělávat vlasním tělem...), ale, kdo si všímá té obyčejné pustoty (singl člověk bez přátel, senior ve svém bytě bez rodiny)? Není to tak sexy, aby to bylo zajímavé, takže kromě několika sociálních organiací: NIKDO.___ A taky tento snímek solidně a přitom nenápadně zpodobňuje novodobý hon na čarodějnice. Když se někdo prohřeší proti obecně přijímaným pravdám, ať už mají či nemají hodnotu a ten hříšník se ohrazuje doopravdy nebo jenom v představách ostatních, tak mu sice nejde o holý život , ale o vyobcování. Nemůžeš se obrátit proti všeobecně adorovaným a kladným hodnotám (které jsou za takové určené), jinak dostaneš ty nejhnusnější nálepky, aniž by někdo zkoumal pravou podstatu těch jakože nedotknutelných hodnot, které jsi svou skepsí pošpinil. /27. 2- 2011/ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Robin Williams nikdy nepatril medzi mojich obľúbených hercov. Jeho herecký prejav mi vždy pripadal mierne afektovaný a dosť nepresvedčivý. Mám ho zaškatuľkovaného ako mizerného, preplateného, amerického komika. Trocha ma prekvapilo, keď sa v roku 2006 objavil v thrilleri "Nočné volanie" (The Night Listener). Celkom som bol zvedavý ako sa popasoval s hlavnou úlohou v pre neho nie zrovna tradičnom filmovom žánri. No poviem vám, že to bola i napriek krátkej minutáži neskutočná nuda. Trápny, otravný, homošský shit thriller. Mal som čo robiť, aby som to vydržal dopozerať až do konca. * ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Celkem prijemný thriller. Plyne sice pomalu a zvratů tam neni tolik. Robin Williams hraje opravdu slusne a v konfrontaci s Toni Collette je celý film pak nenudící. Snad jediná věc : byt se asi Dona snazila , tak stale neverim (zpusobeno dabingem) , ze hlas Petera delala ona. Originál by to asi utvrdil. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku ve městě Montgomery a v New Jersey ve městě Newmark. (rafix)

Reklama

Reklama