Reklama

Reklama

Žízeň

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Katolícky kňaz Sang-huyn sa rozhodne podstúpiť experiment a je na ňom testovaný zákerný vírus. Nastanú komplikácie a tak dostane transfúziu. Zázračne sa vylieči, no zisťuje, že transfúzna krv ho premenila na upíra. Ako katolícky kňaz tak musí čeliť láske, vášni a iným neduhom, ktoré mu boli doteraz cudzie. Spoznáva ženu Tae-joo, ktorá mu aj ako upírovi výrazne skomplikuje život. (cool827)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (220)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Bakjwi trochu trpí tim přehnanym mixem filmovejch stylů, což lehce odsouvá do pozadí Chan-wookovo filmařský umění a jeho cit pro vyjádření pocitů. Opět násilí a sex v dokonalý formě, skvostná kamera a pomsta nepomsta, která je tentokrát zabalená do upírskýho příběhu, kterej je tak trochu cítit západním světem. Ale to asi Chan-wookovi nemůže nikdo vyčítat. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nevěděl jsem, zda ještě někdy budu mít takovou bublaninu.......... Ten experiment je fakt hnusnej, jak mu odpadávaj nehty a bublá mu kůže je velmi mrazivé. Leč to je asi tak vše. Příběh vlastně nenabídne nic lepšího a skoro se drží v linii svého předchůdce z roku 1979. Na příběhu mi vadilo, že je přehnaně náboženský. CITÁT - Vlastně jsem ucítil krev........... ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé žánrové přístupy (horor, komorní drama, porno, vztahová komedie, Matrixem silně inspirované sci-fi) sjednocuje velmi prostá, velmi silná romantická linie. Závěr v jakémsi metaforickém prostoru, z něhož byly vyklizeny všechny materiální zbytečnosti, je zkrátka nádherný. A díky tomu úplně poslednímu škodolibému detailu přesto ne kýčovitý. Tempo filmu (zvlášť útlum v druhé třetině) mi pro noční promítání nepřišlo nejvhodnější, ale možná jsem k němu napoprvé přistupoval s nesprávným očekáváním. Po další projekci sice nežízním, ale až zaschne ještě čerstvá krev, rád se znovu nasosám. 80% Zajímavé komentáře: Adrian, seeker23, Martyr ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Proti upírům nic nemam, ale když chtěj ve filmu vystupovat tak ať využívaj svůj potenciál. To úpírský téma v tomhle filmu je úplně zbytečný a bezdůvodný. Celejch osmdesát minut jsem čuměl na nicneříkající slátaninu bez děje. Teprve potom se začalo téma využívat. A to už bylo řekl bych moc pozdě na to, abych přehodnotil situaci. A navíc mi přišlo k smíchu několik věcí např. katolický kněz si nechá píchnout virus, kterej z něho udělá upíra a poté se, coby onen kněz, vydá do temných ulic jako upír (příde mi to prostě hrozně bizarní). Už dlouhou dobu jsem se u filmu nenudil tak jako v tomhle případě. Všechno je to doprovázený hroznou a absolutně nehodící se hudbou a rádoby úžasnou kamerou. Film postrádá dokonce i atmosféru a napětí. Za poslední měsíc jsem viděl asi čtyři filmy asijskýho původu a všechno bylo výborný, ale tady jsem šlápnul fakt hodně mimo. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Absolutni dokonalost. Nejlepsi vampire film posledni dekady. Upirska love story nikdy nebyla tak brutalni, uchylna a sexy. Park se s tim vubec nemaze a jde za svym cilem naprosto nekompromisni a tou nejefektivnejsi cestou. Je zde citit silna inspirace rannym Cronenbergem - deformace masa, opravdu nechutne zabery, sex sceny, ktere brousi do ujeteho porna. Vsechno je to ale tradicne asijskym zpusobem podano velmi poeticky, romanticky.. a casto take vtipne a s nadhledem. Hlavni upirsky par je fantasticky. A to nadherne epicke a zabavne finale! Zapomente na vsechny hovadiny typu Twilight, Blade, nebo Underworld. This Is It! 9/10 ()

Galerie (56)

Zajímavosti (1)

  • Film je volně založen na románu "Thérèse Raquin" od Émila Zoly. (Chatterer)

Související novinky

Korejská žízeň v Hollywoodu

Korejská žízeň v Hollywoodu

23.05.2009

Pamatujte: Nemá smysl se rozčilovat. Hlavně klid. Oč jde? O jihokorejské hororové drama Bakjwi (na obr.), které jen před několika dny představil v Cannes Park Chan-Wook. Film vypráví příběh kněze,… (více)

Reklama

Reklama