Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rowena je investigativní novinářka, která své články vydává pod pseudonymem David Shane. Několik měsíců pracovala na reportáži, která měla odhalit homosexualitu jednoho senátora, který bojuje právě proti homosexuálům. Její článek byl ale zastaven, takže Rowena dává v opilosti výpověď a jede domů. V metru narazí na kamarádku z dětství, která se jí svěří s tím, že se po internetu seznámila s Harrisonem Hillem, který je velmi bohatý, známý a ženatý. Harrison a Grace spolu udržovali milenecký poměr, ale on se jí náhle začal vyhýbat. Grace chce, aby o tom Rowena napsala. Po několika dnech Rowena zjistí, že někdo Grace zabil a snažil se její tělo schovat v řece. Grace byla dokonce těhotná. Rowena se tedy rozhodne dokázat, že Grace zabil Hill. Roweně jako vždy pomáhá její kamarád Miles, který je odborníkem na počítače a umí zjistit úplně všechno. Miles Rowenu miluje, ale ona nic netuší. Rowena se nechá zaměstnat u Hilla ve společnosti a tam se jí podaří dostat se k němu blíž, dokonce spolu naváží milostný poměr. Rowena si s ním píše i na online seznamce, kde se seznámil s Grace. Rowena na seznamce předstírá, že je bývalá stážistka, která s Hillem spala. Hill ale nakonec zjistí, že ho Rowena sleduje a myslí si, že jde o průmyslovou špionáž. Hill tedy s Rowenou skončil, ale to je problém, protože se mu Rowena nedostala do počítače a chybí jí důkazy o jeho emailové korespondenci s Grace. Miles to tedy zkusí sám a zkouší se dostat Hillovi do počítače, ale Hill je velmi opatrný... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Moje uznání patří Giovanni Ribisimu. Tohohle člověka sleduji už od "Přátel" a musím říct, že ho s každým dalším filmem mám raději. Pravda, hodně dostává role vyšinutých cvoků, spíš komických postaviček, ale když konečně dostane něco, kde může hrát, je skvělý. Tohle je ten případ. Nevýrazná figurka, která na sebe místy dokonale strhává pozornost. Ve společnosti Halle Berry to zase není tak těžké, protože, cop si budeme povídat, ona hraje hlavně tělem a zase tak skvělá herečka to není, nebo se alespoň tolik nesnaží. Dice má už v rukou Oscara, ale je jen málo filmů, v nichž by mě přesvědčila, že se na hraní nevykašlala. To, že si na sebe bere kostýmy, kde vynikne její postava, je sice hezké, ale na druhou stranu mi to přijde málo. Bruce Willis hraje svoje optimum, navíc je zápornou postavou, alespoň částečně určitě. Film stojí na linii s Giovannim Ribisim, která je skvělá a zajímala mě, jenže je to vlastně jen vedlejší motiv. Důležitější je vyšetřování, které postava, novinářka, kterou Berry ztvárnila, pátrá po vrahovi své kamarádky. Dostává se do celkem zajímavé hry se zbytečnými postavami, jejichž úkolem je pouze zamlžit děj. Jakmile se dovídáme pointu filmu, všechno dobré, co by film mohl přinést, padá, a z "Neznámého svůdce" se stává jen obyčejný akční thriller, který se v závěru nedařilo ukočírovat. Až příliš se hrálo na pointu, která je tak děsivě špatná, že to hezké není. Obrací film naruby, ale bez toho, aby se dostavil šok jako při filmech "Šestý smysl" nebo "Ti druzí". Film nemá tak dobrý průběh, tak promyšlený, aby to v závěru všechno dokonale zapadlo do sebe. Je to tak jen náznak dobrého filmu, který byl ztracen ve zbytečné snaze - neschopnosti - šokovat diváka, který už je přece jen zvyklý na různé věci. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/11/arbitrage-interview-male-deti-neznamy.html ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

nudne, nevyrazne tak ako so strany willisa aj zo strany berryovej. najviac ma potesil ribisi, ale ani on nebol nic extra. cely namet je obohrany ako stara platna a zaverecny zvrat je nie celkom stastne riesenie. pytalo si to viac erotiky a menej obkecavaciek ako aj vynechanie dejovej odbocky, ked bola rowena malicka a spachala s materou ohavnost...30% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Neznámý svůdce je extra nepřekvapujícím thrillerem. Nebo i přestože vlastně překvapující částečně je, tak tvůrcové tento nečekaný závěr neumějí ani na chviličku prodat a něco z něj přece jen vytěžit. Ono celkově scén, které něčím gradují nebo jsou napínavé, nenapočítáme ani na prstech jedné ruky. PS: Halle Berry tentokráte nedává k dobru žádnou svou nahatou scénu. Alespoň tohle mě překvapilo:) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Má to být thriller, ale napětí se to zdárně vyhýbá (příkladem budiž scéna, kdy se jehlovým podpatkem vypíná prodlužka). Mohlo to být erotické, ale vrcholem bylo přehrabování se v šuplíku s dámským spodním prádlem (a to od Plesu příšer víme, že se do toho Halle umí opřít). Lákadly jsou právě investigativní žurnalistka Berry, které v práci pomáhá, že je o něco pohlednější než Josef Klíma a postavení zneužívající playboy Willis, který to má nahoře na Maguu a dole lehce neposedné, nicméně po herecké stránce je v tomhle festivalu lží hravě strká do kapsy rozevlátý úchylák Ribisi. Nakonec dám tu třetí hvězdu za finále, kdy jsem si chvíli myslel, že to skončí jako jisté soudní drama s Harrisonem Fordem, na jehož konci se najde v bedně s nářadím podezřelé kladivo, ale tady mi Foley zlomocným rulíkem trošku vytřel zrak.. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Jako celkem dobrý film. Hodně zajímavý scénář s chatováním, čemuž i já jsem před pár lety propadnul a musím říct, že jde o dobrou zábavu. A šoupnout to do filmu byl výborný nápad a docela se z toho vyklubal solidní thriller. Ovšem všechno zkazí konec. Já chápu, že se tvůrci snažili za každou cenu nás šokovat. Ale nepodařilo se jim to. A že to bude tak nějak jsem očekával. A takové to tahání za nos, že nejdříve za to může ten, a pak ten a pak ta, to je fakt ubohý. Halle Berry a Bruce Willis jsou kvalitní herci, a jejich výkony jsou vždy výborné. Ale v tomto filmu pro mně byl jednoznačně Giovanni Ribisi, který přehrál všechny herce, co se ve filmu vyskytli. Škoda toho konce jinak bych uvažoval i o 4*. Jedná se opravdu o originálni thriller a dobrý thrilleer. Dobrá rovná se 3, takže 3*! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • V scéne, kde Miles (Giovanni Ribisi) a Rowena (Halle Berry) diskutujú v kuchyni a pripravujú jedlo, Miles vyberie z chladničky pomarančový džús, ale potom vypije džús červenej farby. (Arsenal83)
  • Spojení dvou hvězd neznamenalo pro Sony (Revolution) úspěch a první tři dny (13. – 15. 4. 2007) v amerických kinech vynesly na čtvrté příčce jen 11,2 milionu. Celkový výdělek se zastavil na 23,7 mil. dolarů. (imro)

Reklama

Reklama