Bez slitování (festivalový název)
Yeuieobsneun geotdeul
No Mercy for the Rude
Akční / Drama / Thriller
Jižní Korea, 2006, 113 min
Cheol-hui PakHrají:
Ha - gyun Sin, Ji-hye Yun, Min-jun Kim, San Kang, Byeong-ok Kim, Jin-gu YeoPlakáty
Netradiční drama vypráví o jednom němém nájemném vrahovi (Ha-kyun Shin), kterému není nic svaté. Být vrahem je jeho parketa a je v tom hodně dobrý. Vraždění lidí si přímo užívá. Jednoho dne se v baru potkává se sympatickou dívkou a náhle se jeho styl života mění. (Kamca_)
Renton
MFF KV .. Scénář: Cheol-hie Park .. Už jsem myslel, že korejskému filmu došel dech - jenže tento excelentně zábavný, stylově drsný a srdceryvný snímek vyvedl z krátkodobého omylu. Tamní tvůrci (někteří) zkrátka pořád umí. Je to obvyklý mix několika žánrů, které ovšem do sebe krásně zapadají a navzájem se zvýrazňují. Samotný Ha-kyun Shin a jeho trefné monology nemají chybu a působí brilantně, jako nějaké speciální koření. Po dlouhé době 100%.(7.7.2007)
Adrian
Predpovedateľný príbeh s občasnými, nie vždy vhod komediálnymi prvkami našťastie prekrýva komentár hlavnej postavy (opäť výborný Ha-kyun Shin) v úlohe narátora príbehu, ktorý spolu s hudbou napomáha budovať návykovú, smutnú a melancholickú osudovú atmosféru nevyhnutného ... konca ... .(27.10.2006)
May
Noir jdouci po stopach Oldboye. Stejny tym lidi tak vytvoril naprosto genialni melancholicky pribeh najemneho vraha s vyjimecnou stylovosti a unikatni atmosferou, ktera vsak kdo vi proc na domaci pude prilis uspechu nesklidila.(19.11.2006)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby Celosvetovo $4,884,108║(10.8.2010)
hirnlego
Už od samého začátku velmi zábavný film o němém nájemném vrahovi, jeho obdivu k matadorům, snu o operaci, po které by mohl mluvit, jedné osudové ženě a koneckonců i o tom, co si při tvorbě snímku přál režisér vyjádřit - totiž fakt, že kdyby k sobě lidé byli otevřenější, jejich vztahy by nemusely tak často končit špatně (či dokonce tragicky). Skvělý dojem ze slušného spádu a spousty vtipných momentů (občas vskutku perel téměř na hranici záchvatu smíchu) trochu kazí pár hluchých, a ke konci i snad až příliš patetických míst. I přesto se jedná o film, který stojí za zhlédnutí. (necelé 4*)(30.6.2007)
Shadwell
Němý hrdina hovoří zásadně hlasem vypravěče a opakovaně je při tom zabíraný spíše v celcích a méně v detailech, jako by nadhled, který nad sebou jako glosátor sama sebe drží, přiblížení znemožňoval. Pouze v momentě, kdy čte prostitutka jeho báseň a přebírá tak hlas vypravěče, nám kamera může poskytnout hrdinovu tvář zblízka, a tím i pohnutky, které se v ní odrážejí. Aby tedy mohl film vyjádřit hlubší duševní rozpoložení němého, musí nejprve přepnout na jinou postavu.(14.5.2009)
Flipper
Nájomní vrahovia sú bohémsky básnici, alebo tanečníci baletu. Pritom predvídaný scenár osvieži každú chvíľu dáky blooper, ktorý je vlastne zámerný a osviežuje film ako limetka k maľinovke. Keby sa do tohto súdku žánrov natlačilo viac pikantného humoru, srdce by mi plesalo. Ešte je tu aj tip pre milovníkov šikmookých žien: tie sú hotové z nemých mužov.(12.9.2010)
tombac
Dva mrštní a sympatičtí hitmani, osudová žena, dítě, všudypřítomné melancholično a zážitek, při kterém jsem seděl od začátku do konce v křesle jako zařezaný, zároveň se pobavil u několika skvěle vypointovaných scén a přitom nepokrytě fandil nemluvnému Shin Ha-kyunovi ve výtečně zvládnuté roli zabijáka z rodu Renova Leona. Stylovka, pocitově mi tolik připomínající jeden z nejsilnějších filmů loňského roku, One Nite in Mongkok .(5.1.2007)
Shit
V koreji maj nějak v oblibě ty nájemný zabijáky, ale vůbec to neni na škodu, opět se jedná o výbornej film se zajímavou a netradiční hlavní postavou a promyšleným přiběhem, kterej, jak je na Koreu zvykem, skvěle pracuje i s flashbacky. Druhý skouknutí znamená o hvězdičku víc, fakt skvělej příběh i charaktery a nevšední filmovej zážitek, takových kvalitních thrillerů moc neni(17.9.2008)
Flipnic
Mne tohle teda naprosto zklamalo. Vizuální orgie jak je u Korejců zvykem, pokoukáníčko výborný. Ale jinak je to fakt blbost. Tak strašně jsem se nudil, celou tu dlouhou stopáž. naprosto dětinskej příběh, trapnej, ubohej, nezajímavej ... kterej se kříží s mlátičkama, zabíjením, krví, probodáváním noži ... Děj o ničem, jakési drama němého dětinského gangstera, který to umí s nožem a nesympatické ženské a malýho kluka, který se na něj přilepí ... Úplně o ničem, nic mne tam nezaujalo a podstatu filmu jsem pochopil až na konci ... a jak jsem byl rád že je konec a bylo mi jedno, kdo to přežil a kdo ne. Ten film je prostě totálně naivně postavenej a nehledě na ztvárněný je to nebetyčná nuda a trapárna. Bohužel, tady to u mě Korejci projeli na plné čáře ... Většině lidem se to líbí, nechápu proč, mě prostě ne a už bych se na to nikdy nepodíval ...(21.10.2009)
molotov
Moc příjemný film na pomezí akčního thrilleru a romantické komedie s úžasnou hlavní postavou, která musí být sympatický snad úplně každému.(9.7.2007)
gr8 escape
Velmi zábavná vrahounská komedie, která kekonci ztrácí dech a celkově doplácí na chvilkobvou úvodní podobnost s Oldboyem(11.7.2007)
Kordus
Slusna korejska vypalovacka - vice na mem blogu kordus.blogspot.com(30.6.2007)
Jhershaw
Zábavný mix černé komedie a několika vypjatých momentů, typicky korejské střídání žánrů tentokrát bylo vyvážené a nepůsobilo rušivě.(30.6.2007)
balone
To co prožívá němý hrdina tohoto snímku je neskutečné. Že ženy dokážou převrátit náš život naruby se už dávno ví, ale když se k tomu přidá dítě a ještě fakt, že jste vrahem, váš život musí projít změnou. 95%(15.11.2009)
Rudovous
Uzasna premisa. Film vypraveny az noirove, hlavnim hrdinou, ktery je ovsem nemi. To je na tomto snimku pro me tedy zdaleka nejzajimavejsi. Ano technicke zpracovani, herci a poutavy mix zanru udrzi bohate pozornost. Ale to je pro me tentokrat prilis malo.(17.2.2010)
Dragoni
Netradičně pojatý příběh, vyprávějící osud jednoho němého chlapce, který se v mládí zamiluje do dívky, která mu pomohla. Postupem času, díky nedostatku peněz a s výbornými vlastnostmi v používání nožů se stane zabijákem, aby si mohl zaplatit léčbu, začal tak opět mluvit a mohl najít svou dětskou lásku. Celý film je i přes drsný příběh, pojat celkem odlehčeně a vtipně, to i díky tomu, že bezejmenný zabiják neumí mluvit a pouze se vyjadřuje přes své myšlenky. Výborný hudební doprovod a charizmatičtí herci, hlavně Ha-kyun Shin a krásná Ji-hye Yun. 85 %(11.1.2010)
bassator
42nd KVIFF 2007 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled(31.7.2009)
Folpa
Další z milých překvapení. Vyprávěné trochu jinak než u ostatních filmů ale moc pěkné. A kdo mi si nezamiloval hlavní postavu? :)(19.12.2010)
Davson
Je to sice kýč jako bič, ale naprosto neodolatelný._____ Mno, napodruhé už to bylo přeci jen výrazně slabší, i tak ale nadprůměrně kvalitní záležitost.(10.7.2007)