Reklama

Reklama

Re - cycle

  • Česko Re-cyklace (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ting-yin je spisovatelka píšící o vztazích a lásce. Její čtenáři ji milují a vždy netrpělivě očekávají další knihy. Po rocích psaní a mezinárodních úspěších oznámí na tiskové konferenci změnu. Její nejbližší román bude o zemi mrtvých. Na konferenci dostane otázku, zda bude psát a základě svých zkušeností. Odpoví ano. Do této chvíle však netuší, že vyvolávání duchů, které zažila během školních let nebo pár nevysvětlitelných situacích, které zažila, jsou pouze ukolébavkou pro malé děti... Po příchodu domů se ihned pustí do psaní. Zanedlouho se v jejím bytě začnou dít tajemné, nevysvětlitelné a hlavně děsivé věci. Zpočátku si myslí, že jde o halucinace. Později zjistí, že veškerá hrůza, o které píše, se přenáší do jejího vlastního života. Přestává rozeznávat fikci od reality. Když o svých zážitcích povídá přítelkyni, cítí se jako blázen. Má pouze dvě možnosti. Buď přestat okamžitě psát, nebo pokračovat a dokončit svou knihu i za cenu, že se stanou jednou z postav. Pro Ting-vin existuje jediné řešení, nechat se vtáhnout do světa mimo realitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Příšerně zamotaná přeplácaná volovinka...Ze začátku buduje atmosferu solidní duchařiny, ze které se přeskočí najedou do jakási říše fantasie,...a ve finále rádoby šokující konec, který tomu všemu dodal úplnou korunu, takže jsem v tom totálně zabloudil...Jakoby tvůrci chtěli spojit Nenávist a Alenku v říši divů...1* za pěkné efekty a 1* za příjemný rozjezd. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Re-cycle je asi největší zklamání od bratří Pangů co jsem zažil, něco tak neuvěřitelně nudného a zároveň směšného jsem dlouho neviděl. V tomhle filmu je moc pěkná vizuální stránka, ale to je asi tak všechno. Ze začáku jsem čekal že se budu bát, proto jsem si film nechával až na pozdní hodiny, no a pak u toho málem usnu. Pangové ztrácejí čím dál více svůj talent a docela pochybuju že po Oku natočí něco aspon lehce nadprůměrného. ()

Reklama

Popluh 

všechny recenze uživatele

U Re-cycle nejvíc zamrzí ten promrhaný potenciál, na který nechtěně upozornili sami tvůrci. První atmosférická a hororová půl hodinka je perfektní, mrazivá a dokáže držet v napětí. Bubák je děsivý, zrychlené střihy fungují, hudba hraje kde má a šikovně umístěné ticho zabrnká na nervy mnohem účiněji než hororové smyčce, ale pak prostě z ničeho nic přijde zvrat. Nejdříve je všechno jak má být, cesta výtahem je perfektní a prvních pár minut "v knížce" také, ale pak si začnete říkat kdy se ten trip skončí a vrátíte se zpátky k bytu, hororu a bubákům a čím víc minut začne přibývat, tím víc se začnete vzdávat naděje na navrácení toho skvělého hororu zpočátku. Následně se toho vzdáte a začnete očekávat alespoň nějakou pointu, která to vše perfektně spojí, vysvětlí a dá vám pocit, že ta žánrová změna stála za to. A ani to se nestane. Jednu hvězdičku dolů za to zklamání a opuštění hororového žánru, druhou za absenci výraznějšího smyslu, který tomu i přes dobrou herečku, skvělou úvodní půl hodinu a výbornou stylizaci a dojemné momenty (hřbitov), zkrátka nedovolí vystoupit z čistého průměru. 60 % ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za úvod, který mě zcela zaskočil svou zákeřnou a úspěšnou schopností děsit. Dvě hvězdičky za úchvatné audiovizuální ztvárnění plné pozoruhodných momentů, z nichž bych vyzdvihl jeskyni potracených dětí a útok oběšenců. Forma spolehlivě drtí obsah, nicméně kabátek téhle recyklace je natolik zdatnou součástí díla, že dává záminku ke shlédnutí sám o sobě. Takové milé kombo Silent Hillu a asijských duchařin. Jednoduše, tohle dílko za vidění stojí, už jen pro svou mighty dreadful úvodní čtvrthodinku a spoustu krásných obrazů. Koukat v noci, na story se vykašlat. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

HOROROVÝ VÝBĚR, ZEMĚ Č.4 - THAJSKO - Nakonec se mi to vlastně dost líbilo a rád bych dal víc, ale nemůžu už jen z toho důvodu, že celý ten fantasy svět, nakolik je plný zajímavých obyvatel, není dostatečně propracovaný a jeho pravidla sice na první pohled existují, ale při hlubším zamyšlení se to dost rozpadá. Celou dobu jsem si říkal, že mi to přijde dost kreativní, ale že už jsem někde něco podobného viděl - a po dokoukání jsem si vzpomněl, že Silent Hill a spolu s tím jsem si vzpomněl i na to, že jsem s ním měl stejné problémy, akorát Re-cycle mě zaujal o maličko víc. Přitom kdyby to mělo lepší scénář, pevněji propojené nápady a v závěru se to vyhnulo citovému vydírání, byl by z toho hodně povedený fantasy horor. A kdyby jeho úvod, který falešně láká na duchařinu a který je během svoji půl hodinu šíleně nezáživný, obyčejný a naprosto bez atmosféry, tak by to skoro ani nemělo vad. Za pozornost to ale určitě stojí i tak a jsem rád, že ani tentokrát mě Thajsko výběrem hororu nezklamalo. A svět všeho zapomenutého je opravdu skvělý nápad, který možná není zrovna originální, ale stejně má hodně do sebe a divím se, že při americké posedlosti natočit vlastní verzi čehokoli zajímavého hororového z Asie tohle ještě nedostalo vlastní remake... Po čase navyšuji hodnocení, líbí se mi to stále víc. Slabé 4* ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Angelica Lee byla oceněna hongkongsk filmovou cenu v kategorii nejlepší herečka. (Terva)
  • Yuen Ng Fai a Emil Yee získali na mezinárodním filmovém festivalu Fantasy cenu za zvláštní efekty. (Terva)

Reklama

Reklama