Reklama

Reklama

Re - cycle

  • Česko Re-cyklace (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ting-yin je spisovatelka píšící o vztazích a lásce. Její čtenáři ji milují a vždy netrpělivě očekávají další knihy. Po rocích psaní a mezinárodních úspěších oznámí na tiskové konferenci změnu. Její nejbližší román bude o zemi mrtvých. Na konferenci dostane otázku, zda bude psát a základě svých zkušeností. Odpoví ano. Do této chvíle však netuší, že vyvolávání duchů, které zažila během školních let nebo pár nevysvětlitelných situacích, které zažila, jsou pouze ukolébavkou pro malé děti... Po příchodu domů se ihned pustí do psaní. Zanedlouho se v jejím bytě začnou dít tajemné, nevysvětlitelné a hlavně děsivé věci. Zpočátku si myslí, že jde o halucinace. Později zjistí, že veškerá hrůza, o které píše, se přenáší do jejího vlastního života. Přestává rozeznávat fikci od reality. Když o svých zážitcích povídá přítelkyni, cítí se jako blázen. Má pouze dvě možnosti. Buď přestat okamžitě psát, nebo pokračovat a dokončit svou knihu i za cenu, že se stanou jednou z postav. Pro Ting-vin existuje jediné řešení, nechat se vtáhnout do světa mimo realitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Asi byla chyba dívat se na to natřikát, asi byla chyba dívat se na to v blbý kvalitě, asi byla chyba ke konci filmu moc nevnímat. Takové fantasy filmy s mystery zápletkami mám rád, ale tady jsem udělal až příliš mnoho chyb. Nebo to bylo spíš tím, že ten film není prostě moc záživný? Taky možnost. Úvodní dění bylo hodně dobré s dobrou atmosférou, ale jak se hrdinka dostane do jiného světa, tak to upadalo a upadalo. Přál jsem si ať ta její pouť skončí co nejdřív, ale pořád se ne a ne dočkat. Několik silnějších momentů se najde, ale jinak mě to spíš uspávalo. Originální námět to je určitě, ale mohlo s ním být naložene lépe. A ačkoli se jedná o vizuálně krásný film, tak musím říct, že mě si tento příběh nezískal (škoda že není dostupná lepší kvalita a film jsem si nemohl vychutnat alespoň po vizuální stránce, protože ty scenérie opravdu stojí za to). 55% ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem se trochu nudil, pak jsem se asi 2x lekl, což mně probudilo a to bylo moc dobře. Za chvíli jsem totiž pomalinku začínal chápat, že se tu jedná o ,,trochu jiný horror,,. Nikdy by mně nenapadlo, že v zrovna v horroru, mohou být tak hluboké myšlenky a nakonec takový hluboký úděs. Tenhle film mně natolik dostal do kolen, že se nezmohu na tradičně ,,vtipný,, komentář. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na začátku to sice vypadá na nudný film, kdy se řeší spíše jen osobní život a takové ty romantické chvilky nemám moc v horrorech rád. Ale zhruba po dvaceti minutách se rozjelo něco, na co jsem jen nevěřícně koukal (to myslím v dobrém). Děj mě docela vtáhl do sebe a jen jsem čekal, jak se to bude dál rozvíjet. Fiktivní svět zapomenutých věcí by sice mohl vypadat lépe, vždyť je tolik možností. Nic méně se prostředí proměnilo v zábavnější než to ve městě. Celou dějovou linií filmu se táhne tajemná a místy až ponurá atmosféra, která se skvěle stupňuje a u diváků dokáže nabudit pocit úzkosti či báze a přitom se vlastně moc neděje. Tohle všechno je perfektně doprovázeno hudbou, která má stejné účinky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pangové umějí pracovat s atmosférou, napětím a vlasaticemi, to se jim musí nechat. Tady se vytasili i s takřka dokonalým vizuálem i nepříliš okoukaným příběhem, ve kterém se spisovatelka snaží dostat z fantaskního světa, který sama vytvořila a ve kterém uvízla. Bohužel v tom světě je právě ta největší slabina. Dokud se vše odehrávalo v realitě, dával film tušit klasickou pangovinu a tu bych si nechal líbit. Když to sklouzlo mimo realitu, zůstala sice parádní vizuální stránka, ale z hororu se stalo fantasy, které místy působila až dětsky. Ne že by to bylo špatné, ale navnadilo mě to jinak. Že se nakonec přikláním k lehkému nadprůměru rozhodl sympatický projev Angelicy Lee. 60% ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

U Re-cycle nejvíc zamrzí ten promrhaný potenciál, na který nechtěně upozornili sami tvůrci. První atmosférická a hororová půl hodinka je perfektní, mrazivá a dokáže držet v napětí. Bubák je děsivý, zrychlené střihy fungují, hudba hraje kde má a šikovně umístěné ticho zabrnká na nervy mnohem účiněji než hororové smyčce, ale pak prostě z ničeho nic přijde zvrat. Nejdříve je všechno jak má být, cesta výtahem je perfektní a prvních pár minut "v knížce" také, ale pak si začnete říkat kdy se ten trip skončí a vrátíte se zpátky k bytu, hororu a bubákům a čím víc minut začne přibývat, tím víc se začnete vzdávat naděje na navrácení toho skvělého hororu zpočátku. Následně se toho vzdáte a začnete očekávat alespoň nějakou pointu, která to vše perfektně spojí, vysvětlí a dá vám pocit, že ta žánrová změna stála za to. A ani to se nestane. Jednu hvězdičku dolů za to zklamání a opuštění hororového žánru, druhou za absenci výraznějšího smyslu, který tomu i přes dobrou herečku, skvělou úvodní půl hodinu a výbornou stylizaci a dojemné momenty (hřbitov), zkrátka nedovolí vystoupit z čistého průměru. 60 % ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Yuen Ng Fai a Emil Yee získali na mezinárodním filmovém festivalu Fantasy cenu za zvláštní efekty. (Terva)
  • Angelica Lee byla oceněna hongkongsk filmovou cenu v kategorii nejlepší herečka. (Terva)

Reklama

Reklama