Reklama

Reklama

Kakurenbo

Obsahy(1)

V ruinách nejmenovaného města se hraje Otokojo - schovávaná, které se účastní vždy sedm dětí. Při každé hře však všechny zmizí. Někdo říká, že za to mohou duchové, někdo že démoni. Jedno je však jisté – děti se už nikdy nevrátily. Jako Sorinča, mladší sestra Hikora, jenž se rozhodl ji najít i za cenu, že bude muset hrát Otokojo. On a sedm dalších mohou začít. Kdo vyhraje? (Zíza)

(více)

Recenze (16)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Anime naháněčka s několika démony a dětmi, se kterými hrají na schovávanou... Hm, základní premisa zní hodně zajímavě, proto je docela škola, že si tvůrci sami podrazí nohy a atmosféru tak na mnoha místech dokonale vysají do perfektního atmosféryprostého vakua, například tím, že přítomní démoni jsou zoufale neděsiví a to ze dvou důvodů - jsou přemrštěně barevní (a duhové omalovánky jsou děsivé tak maximálně pro hodně tupého homofoba) a tvůrci si vůbec nepohráli s tajemnem a neznámem a všechny záběry jsou na plnou hubu (technicky na plné oko) a nedávají žádný prostor napětí z neznámého. A když jsme u toho, taky mi uniká proč se hraje na schovávanou, když se za celou dobu pokusí schovat jediná postava. Mnohé věci jsou tu ale povedené, animace a velká část kresby jsou náležitého vzezření a lepší hudbu jsem u hororu už dlouho neslyšel, o to větší škoda, že pointa je jasná od prvních minut. Dobré. Ale ne moc. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Tajemné uličky, temná zákoutí, staré rozvrzané schody, blikající neony, pět vraždících démonů, sedm dětí a neodhalené tajemství hry Otokojo. Určitě nechybí lákavé téma a skvělá atmosféra, povedená animace a stylová hudba, což ve výsledku navodí strašidelnou atmosféru. Je pravda, že filmu něco chybí, něco, co by film posouvalo do hlubších rozměrů, ale do těch 24 minut bylo vtěsnáno vše, co se dalo. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Kvalitní grafika, výborná hudba, velmi zajímavý, mytologií načuchlý příběh, jehož konec se mi líbil. Ale nezachá to po sobě větší stopy. Uvidíte to, řeknete si: "Wow, to bylo pěkný, tajemný!", vypnete to a zapomenete. Nejpůsobivější zřejmě je to, že nikdy neuvidíte obličej postav, nebo je to alespoň velmi zajímavé. ^^ ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Pár dětí se vydalo si zahrát v jedné strašidelné čtvrti na schovávanou... O mnoho více v tomhle filmečku nejde, ale to vůbec nevadí. Velice zdařilá kresba, animace, ozvučení i hudba nám dá možnost zažít během 20 minut vážně solidní hororovou atmosféru. Takže dětičky, nehrajte si na schovávanou s démony, protože se vám možná stane, že už vás nikdo nikdy nenajde. Lepší ****. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí Kakurenba se mi zpětně vybavila Cesta do fantazie, která byla dost pravděpodobně částečnou předlohou. Je mi trošku líto, že snímek není o pár desítek minut delší, protože jediné, co mu schází, je právě soužití se s hrdiny, aby se časem bylo o koho strachovat. Lepší dlouho trvající napínavou atmosféru jsem dlouho neviděl. Anime se opírá především o skvělou tmavou animaci a ideálně hororové ozvučení. S 24 minuty se asi těžko dá provést něco lepšího. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama