Reklama

Reklama

Průvodce k rozpoznání tvých svatých

  • USA A Guide to Recognizing Your Saints (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh vychází z režisérova života, zvláště z let dospívání, které prožil v newyorské čtvrti Queens. Když se Dito po dvaceti letech vrací z Kalifornie zpět domů, je nucen se vyrovnat se všemi démony minulosti. Jeho otec je těžce nemocný a Ditovi přátelé z mládí skončili buď na ulici, nebo ve vězení. Při vzpomínání na divoké roky adolescence, plné užívání drog, rvaček či prvních sexuálních zkušeností, Dita zachvátí pocit viny, že jemu jedinému se podařilo překonat hráz své čtvrti a odejít do velkého světa. Při hovorech se svým otcem poznává, kdo byli jeho opravdoví přátelé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KONEC KONCŮ... PŘIZNÁVÁM, ŽE JSEM VŠECHNO OPUSTIL. A VŠECHNY. ALE NIKDO... NIKDO NEOPUSTIL MĚ“..... /// I takhle se dá vyprávět o svým životě. Jen je škoda, že všechno co bylo na srdci, se nepovedlo jazyku dostat mezi vobyčejný lidi. Prolínající se minulost se současností (ve který se –mimochodem výbornej- Shia mění v Roberta), komplikovanost vztahů a složitosti života s jediným cílem - vysvětlit, jak a proč Dito z domu odešel. Žádný přímočarý vyprávění. Spíš pokus o zamyšlení o... o výpověď, vypovídání se, žádost o prominutí, o odpuštění. A i když vlastně řekne všechno co bylo třeba, zajímavý je to až v závěru. Hlavně díky hercům, kteří projeví nějaký emoce. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád filmy, který vyprávěj o skutečných lidech. 2.) Než bych řekl bráchovi, že o něj mám strach, tak to ať si ho radši přejede vlak. 3.) Thx za titule ,,pedroo“ a ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Neurotický a roztržitý strih aj scenár sa snaží o cool nelineárne rozprávanie príbehu. Shia hral celkom presvedčivo, Channing mi nevadil, ale so skúsenejšími hercami to už bolo trochu horšie. Chazz Palminteri tu mal určitú charizmu, ako sme už uňho zvyknutí, ale myslím si, že dostal príliš ťažkú rolu, aby na to jeho herecké schopnosti stačili. Párkrát bol jeho prejav na hrane a vo vypätej scéne v kúpeľni, keď sa háda so synom, už som mu tie emócie neveril takmer vôbec. Ako ďalší kameň úrazu mi pripadal Robert Downey Jr., čo ma samého celkom prekvapilo. Väčšinu času tam proste iba bol. Sedel alebo stál a zadumane pozeral nevedno kam. To aby sa divák potešil, že keď je do role hlavnej postavy v neskoršom časovom období ( v súčasnosti) obsadený tiež známy herec, bude to stáť zato, aj keď dominantný príbeh spomienok vo finále pominie. A stálo? Nijak závratne. Skončilo to, ako sa aj dalo čakať. Bavil som sa však najmä príbehom nespútaných mladíkov v uliciach, ktorí si chodia von pre monokel a domov potom ako na výsluch. Videné v rámci Season Challenge Tour (týždeň s filmom o dospievaní). ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Vcelku věrné zachycení života v jedné opravdu drsné čtvrti Queens, kde se dorostenci řídí pouze podle zákona ulice a ukazuje, že život na takovém místě může být i boj o holý život.. Kdyby tam nebyla prolínačka se současností, mohlo to být daleko lepší - pointa na konci ani název filmu tak razantně nevyzněla.. Shia LaBeouf svlékl kůži vymazleného klaďáka, což bylo už na čase.. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to moc nebralo a těch vulgarismů bylo až zbytečně moc. Postupně jsem se do příběhu ale dokázal vžít a od druhé poloviny mě to i začalo bavit. Samozřejmě linie z minulosti byla určitě zajímavější. Nejvíce mě bavili scény s Chazzem Palminterim, který hraje opět "chlapa, kterej doma velí". Za zmínku určitě stojí výborný songy včele s New York Groove. A PS - dostat doživotí za tento čin mi přijde dost drsný, nebýt to chudinské dítě ale zbohatlické z Manhattanu, s největší pravděpodobností by se ani před soud nedostal. Zkrátka spravedlnost pro všechny. PPS - tím samozřejmě nechci snižovat Antoniův skutek, který si vězení zaslouží, ale doživotí a v tolika letech? ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Ulice v Queense a život na nich sa s nikým neserie. To je fakt. Dito ako režisér a autor scenára o tom zrejme vie svoje. Jeho autobiografický príbeh je zmesou nadávok, bitiek, smrtí, násilia, sexu, drog a čojaviemčoho ešte. Proste čistý destilát chudobnej štvrti. Príbeh tak negatívny, že som normálne mal po dopozeraní horkú chuť na jazyku. Ale tak sa to má robiť, skvelé Dito, ale nemenil by som s tebou. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Na konci titulků nechá režisér Dito Montiel krátce promluvit svého otce. (StevenW.)
  • Dito Montiel nechtěl obsadit Shia LaBeoufa do role mladého Dita, protože měl záměr obsadit někoho neznámého. Ačkoliv byl také LaBeouf po první zkoušce zamítnut, přišel podruhé a vyrazil pěstí do zdi díru. Tím režisérovi dokázal, že má potřebnou dávku agrese pro roli, a byl nakonec obsazen. (CliffLee)

Reklama

Reklama