Reklama

Reklama

Smrti napospas

  • Španělsko Los abandonados (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní / Thriller
Španělsko / Velká Británie / Bulharsko, 2006, 99 min

Americká filmová producentka, která byla v dětství adoptována, se vrací do své rodné země, aby zjistila něco o svém původu. Navštíví rodinný dům, který nikdy neviděla a musí čelit děsivému tajemství, které je v něm ukryto. (TV Horor Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

drackula 

všechny recenze uživatele

Námet mal v prostredí chladnej a upršanej ruskej prírody veľký potenciál. Postupné odkrývanie minulosti, a najmä zisťovanie pravdy má chvíľami slušnú atmosféru a skvele sekundujúci Karel Roden dodáva aj potrebnú dávku sympatií, keďže hlavná ženská predstaviteľka mi vôbec nesadla. Oceňujem niektoré naozaj skvelé scény ako "reštaurácia domu" alebo "diviačia hostina" avšak film ma ako celok dostatočne nestrhol. Napriek tomu že bola ústredná myšlienka zaujímavá, jej spracovanie bolo minimálne v druhej polovici trochu chaotické a ku koncu vcelku predvídateľné. 40% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Po hororové stránce perfektní, po scénáristické slabota. Příběh má sice výbornou pointu a drtivou atmosféru, ale to co nám režisér zprostředkovává na plátno je jak kubistický portrét, tedy obraz plný chaosu, který pouze vybízí ke spoustě otázkám: proč tamto, proč tohleto, jaký smysl měla tahle scéna, jaký smysl má vůbec celý film, o co tam vůbec jde? ... Pokud se chcete bát, není problém, tenhle horor můžu jen doporučit, pokud však čekáte inteligentní scénáristicky vytříbený horor, tak to radši hledejte jinde. Nicméně hodnocení si zaslouží nadprůměrné: 65% ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Marně přemýšlím, jak dospěli ve španělské zemi k závěru, že čím víc Rodenů bude ve filmu hrát, tím víc to bude horor. Jediné, co mé temné srdíčko alespoň trochu potěšilo, byl vcelku věrohodný obraz sovětského venkova jako nepříliš přívětivého místa plného nepříliš přívětivých ovcomrdů a nehostinné zemědělské stavení, kde by strachy srala Zoja Kosmoděmjanská, Timur i celá jeho parta. Jinak to byla nuda jako bitch a kdyby aspoň z lesa vyskočil medvěd a tu vyžilou blondýnu sežral, mohl jsem si trochu zaplesat a uhrančivým, mystickým hlasem cedit: To nebyl, kurva, medvěd, ale přímo medveděv! Ale i to by stopro zazdil ten zlý kulak a pašíci. Ať to beru zprava nebo zleva, určitě mi trnulo mnohem víc v pátek nad filmovým týdeníkem, kde se u Tupolevu v magickém okamžiku soudruh Leonid Brežněv sápal na soudruha Gustáva Husáka a chtěl ho líbal. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Když mě vyděsí divné zvuky v domě za bílého dne, je to známka, že byl horor kvalitní. Děsivá atmosféra místy možná malinko rozmělněná zdlouhavostí některých pasáží, ale to se dá odpustit. V závěru už se o nějaké zdlouhavosti rozhodně mluvit nedá - skvělá gradace a sice očekávaný, ale v daném žánru smysluplný a (pochopte mě) "dobrý" závěr. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Na shlédnutí tohoto hororu jsem se docela těšila, ale nakonec jsem z něj měla vcelku neutrální pocit. Ze začátku to vypadá, že to bude velmi napínavé a atmosférické, ale jakmile se hlavní hrdinka dostane do svého rodného domu, už je to slabší. Pár momentů je celkem silných a několikrát jsem se docela i lekla, ale výsledek působil trochu nemastně-neslaně a to i přes zdařilý závěr. A hvězdu navíc jenom za přítomnost Karla Rodena dávat nehodlám. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • K svojmu prvému celovečernému filmu sa Nacho Cerdà dostal iba niekoľko týždňov pred produkciou a to ako náhrada za Karima Hussaina (autora pôvodného scenára k filmu The Abandoned), ktorý si v tom čase na jeho tvorbu z dôvodu zaneprázdnenosti nenašiel čas. Bol osobne totiž zainteresovaný už na inom projekte a to dráme La belle bête (2006). (Kusko.t2)
  • V samotnom filme sa dokonca na zhruba sekundu mihol aj sám režisér Nacho Cerdà a to ako komentátor regionálnych správ v televízii. (Kusko.t2)
  • Karim Hussain pri písaní scenára vychádzal z vlastných skúseností, keď ako dieťa žil s otcom na farme.
    (misterz)

Reklama

Reklama